Rørt og glad etter karrierens beste løp: – Hvor er svenskene, liksom?

LAHTI (NRK): VM-drømmen har holdt henne oppe etter at hun mistet storesøster Ida. Etter å ha levert en strålende søknad om VM-billett, sendte Mari Eide et stikk til Sverige.

Mari Eide

IMPONERTE: Mari Eide måtte kanskje gå sitt beste løp noen gang for å oppfylle VM-drømmen. Og så gjorde hun nettopp det.

Foto: Markku Ulander/Lehtikuva / NTB scanpix

Allerede da hun sikret semifinaleplassen i Lahti, kom det noen tårer.

– Ja, jeg ble veldig rørt over å klare det. Planen min, som jeg satte i høst, var at jeg skulle være i toppform forrige helg og nå. Det føler jeg egentlig at jeg har klart. Så jeg er veldig glad for at jeg klarte målet jeg satte meg, erkjenner Mari Eide.

Det har vært en spesiell tid etter at hun mistet storesøsteren Ida i september. Der og da trodde Eide at hun aldri skulle orke å gå et skirenn igjen.

Men i stedet for å gi opp, har hun brukt idretten til å reise seg. Siden hun kom i gang med treninga, har VM i Seefeld ligget der som en stor gulrot.

– Det har vært det som har holdt meg gående i høst. I år har VM, og målet om VM, betydd mer enn noen gang, sier hun til NRK.

– Veldig rørende

Det endte med femteplass i Lahti – 29-åringens beste resultat noen gang. Etter alt å dømme betyr det at hun blir med til Seefeld som femte kvinne på det norske sprintlaget, sammen med Kristine Stavås Skistad, tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng og tittelforsvarer Maiken Caspersen Falla.

– At jeg forhåpentligvis klarte å kare meg til VM er veldig rørende, og jeg er ekstremt glad for å få det til, sier hun.

Det var i hele tatt mange gode grunner til å smile for norsk kvinnesprint i Lahti. Etter en skuffende sesong, var plutselig tre norske kvinner i finale, og det til tross for at de to beste i NM i forrige uke – Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås Skistad – ikke deltok.

Tiril Udnes Weng ble nummer seks, Mari Eide nummer fem – mens regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla tok sin første verdenscupseier i en fristilsprint siden hun vant nettopp i Lahti i mars i fjor.

NORDIC-SKIING/FINALND

HOPPENDE GLAD: Maiken Caspersen Falla vant sin første fristilsprint på elleve måneder. Det passet bra 12 dager før VM.

Foto: LEHTIKUVA / Reuters

Svenskestikk

– Hvor er svenskene, liksom, gliser Mari Eide, med henvisning til den svenske dominansen tidligere i sesongen.

Til tross for lørdagens seier, lar Falla mer enn gjerne svenskene beholde favorittstempelet i VM. Samtidig erkjenner hun at alt ser mye lysere ut enn for en måned siden.

– Det betyr enormt mye. Jeg har røket ut i kvartfinale i år, jeg har røket i semifinaler, reist fra stadion og vært dritskuffa fordi kroppen ikke har fungert som den skal. Jeg merker at nå gleder jeg meg til å gå skirenn, kroppen svarer og det har løsna litt, sier Falla til NRK.

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal