NRK Meny
Normal

Deila: – Jeg vil alltid være en Celtic-fan

Deila sitter i sjefsstolen frem til sesongslutt, melder klubben på sine hjemmesider.

SOC/ Partick Thistle v Celtic - Ladbrokes Scottish Premiership

FERDIG ETTER SESONGEN: Ronny Deila har vært under hardt press. I dag kunngjorde klubben at nordmannen ikke er Celtic-trener etter sesongen.

Foto: Graham Stuart / Reuters

– Det er viktig at klubben kommer først, og at fokuset ikke er på meg. Nå håper jeg fokuset fremover er på klubben i avslutningen av sesongen, sier Deila til klubbens hjemmeside.

Deila har hatt en løpende ettårskontrakt, som kunne avsluttes av begge parter. Det har Deila valgt å gjøre nå.

– Ronny Deila har bestemt seg for å forlate Celtic etter sesongen. Deila har ledet Celtic til ligagull og cupdobbel, og jakter klubbens femte strake ligatittel, skriver klubben på sine hjemmesider.

Nordmannen selv er full av lovord om arbeidsgiveren.

– Det var et privilegium å bli utnevnt til manager for Celtic. Det er en fantastisk klubb, og jeg har hatt en fantastisk tid her. Jeg vil aldri glemme velkomsten jeg fikk på Celtic Park for to år siden fra så mange fans, sier 40-åringen.

– Jeg vil alltid være en Celtic-fan.

Turbulent tid i Celtic

Det har vært stormfullt for Ronny Deila bak Celtic-roret helt siden skottene røk ut av europaligaen, i Moldes gruppe, uten en eneste seier.

Europa-ydmykelsen kom på toppen av to mislykkede mesterliga-kvalifiseringer.

– Det har vært noen skuffelser og til tider har vi ikke oppnådd det vi hadde håpet på. Det er jeg ærlig nok til å innrømme, men jeg vet at spillerne og trenerteamet har gitt alt for å oppnå suksess, sier Deila.

Ronny Deila frykter å bli frarøvet store Celtic-stjerner før sesongen er i gang. I dag ledet han norske Stefan Johansen og lagkameratene for første gang på trening.
Reporter: Hans Henrik Løken Foto/redigering: Henrik Myhr Nielsen

Den stormfulle høsten inneholdt også en betent krangel med stjernespilleren Kris Commons. Nå er nordmannen ferdig i klubben etter

– Jeg ville gjerne takke alle som har støttet meg i klubben. Fansen har vært fantastisk i løpet av de to siste årene. Fansen vår er kjernen og nerven i klubben. De har alltid gitt meg og laget fantastisk støtte ved å skape en fantastisk atmosfære, legger 40-åringen til.

– Rangers-tapet ble avgjørende

Det sviende Rangers-tapet ville være kroken på døra for Celtic-sjef Ronny Deila, mente flere fotballkommentatorer i helgen.

– Ronny Deilas tid som Celtic-manager er over. Han kan klare fem seire på rad, men spillerstallen virker trette, svake og trenger nytt liv i form av en ny trener med nye ideer, skriver Daily Record-kommentator Gary Ralston.

– Et tap mot Rangers vil helt klart bekrefte at nordmannen er ferdig i Celtic, skrev Mark Warburton i The Guardian før lørdagens kamp.

– Avgjørelsen er nok allerede tatt. For meg er det kun tre personer som kan ta denne beslutningen; det er Dermot Desmond, Peter Lawwell og supporterne, sier Celtic-legenden, Frank McAvennie, til The Scotsman.

Flere Celtic-spillere kan komme til å vende seg mot manager Ronny Deila, hvis laget taper for Legia i morgen. Det sier tidligere Celtic-spiss Andy Walker. Reporter: Hans Henrik Løken. Foto/redigering: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten