Hopp til innhold

Celtic-yndlingen senket Rosenborg i Europaligaen: – Veldig skuffende

En god André Hansen og Rosenborg stod lenge imot presset fra skottene i Glasgow, men så kom fansens yndling og senket trønderne på Celtic Park.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

HELTEN: Leigh Griffiths jublet vilt foran 60.000 hjemmefans

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Fire minutt før slutt banket innbytteren Leigh Griffiths inn den avgjørende scoringen etter svakt forsvarsspill.

Ballen landet hos innbytteren som hadde lurt seg bak ryggen til Tore Reginiussen. 28-åringen leverte en klinisk avslutning foran 60.000 kravstore hjemmesupportere. Da hadde han vært på banen i ti minutter, og scoringen lå i lufta slik kampen utviklet seg.

– Målet kom etter en feil, men slik er fotball. Vi taper en duell, og vi er ikke der andreballen er heller. Men vi må lære, for slike feil blir avgjørende i toppfotballen.

– Jeg er skuffet over tapet, men likevel stolt over gutta, sier trener Rini Coolen like etter kampen.

– Det var ikke kjempespill de scoret på, akkurat. Vi taper en duell og følger ikke helt med i boksen der, så det var veldig skuffende. Men vi har en kamp igjen allerede på søndag så vi må se mot den nå, sier Anders Trondsen som måtte byttes ut like før pause med en skade.

Rosenborg leverte lenge en nærmest prikkfri defensiv kamp på Celtic Park, i tillegg leverte keeper André Hansen en vanvittig dobbeltredning like før pause som holdt trønderne inne i kampen.

– Hadde jeg vært 20 år skulle jeg sagt at det var mye bra spill og vært fornøyd med det, men nå er jeg 28 år og ønsker og vinne fotballkamper. Jeg sitter ikke igjen med en altfor god følelse. Jeg synes vi taper unødvendig, selv om Celtic fortjente å vinne utover i andre omgang, sier keeper André Hansen.

For på slutten av oppgjøret kom Celtic med det ventede stormløpet på hjemmebane, og da maktet ikke Rosenborg å holde unna for skottene.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

AVGJØRELSEN: Leigh Griffiths sender Celtic i ledelsen på Celtic Park.

Foto: Lee Smith / Reuters

Redninger

Rosenborg møtte Celtic for tredje gang på litt over ett år torsdag kveld.

Første omgang ble sjansefattig på Celtic Park. Rosenborg var kompakte bakover, og klarte å holde ballen i laget i store deler av omgangen.

I 40 minutter bølget det frem og tilbake, uten noen store sjanser til lagene.

Men like før pause eksploderte det foran keeper André Hansen. Skottene kom plutselig til avslutning, men André Hansen i Roseborg-buret er i superform.

Tom Rogic sendte i vei et skudd som hadde en fin retning mot hjørnet, men der lå selvsagt en langstrakt Hansen og reddet. Ballen spratt ut igjen til Edouard som fikk avsluttet på nytt, men Hansen avverget igjen med en mesterlig redning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Rosenborg fikk ridd av stormløpet på slutten av omgangen og gikk til pause med en positiv følelse.

Svakt forsvarsspill

Etter pause tok Celtic fullstendig over banespillet. Skottene fikk trykket trønderne bakover, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Rosenborg klarte heller aldri utnytte kontringsmulighetene som oppstod. Issam Jebali forsøkte å dra seg fri og sette fart mot Celtic-målet, men ble stoppet hver gang. I tillegg ble Alexander Søderlund altfor ensom på topp, og klarte heller aldri å skape noe på egen hånd.

Ti minutt før slutt burde Rosenborg ligget under, men Celtics unggutt Michael Johnston fikk aldri presset skuddet under tverrliggeren fra ti meter.

Men det lå altså i lufta at Celtic-målet skulle komme. Og målet kom etter svakt forsvarsspill. Boyata slo Hovland i lufta. Ballen havnet hos Griffiths som satte sjansen. Og da kokte det selvsagt i Glasgow.

– Jeg synes vi følger kampplanen de første 70 minuttene veldig bra. Og får de offensive muligheten vi ønsker, og kontringsmuligheter. Utfordringen er at vi ikke er skarpe nok, og at vi slipper inn et veldig enkelt baklengsmål, og da blir det tap, sier André Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Brennhet Hovland med ellevill hole-in-one

  Viktor Hovland synes å være i praktslag foran fredagens Ryder Cup-start i Roma. Nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag.

  Prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. Hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one.

  Det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet.

  Europatouren har lagt ut et videoklipp av at Hovland henter ballen opp fra koppen etter superslaget.

  Årets Ryder Cup-utgave starter fredag morgen i Roma. Hovland er en av Europas viktigste spillere når laget skal forsøke å revansjere tapet for USA i 2021.

  (NTB)

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Norges Fotballforbund stiller seg bak kollegaene i Sverige og Danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. Dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med Ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som Europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

  Hun sier at NFF ikke var kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra Uefa.

  Fotballpresident Klaveness sier følgende om det argumentet:

  – I utgangspunktet støtter vi holdningen om at barn ikke skal ekskluderes fra fotball eller andre arenaer på grunn av voksnes og myndigheters handlinger. Dette er et hensyn som skal og bør stå veldig sterkt, uansett situasjon. Fotball skal binde sammen, ikke splitte.

  – Vi vurderer likevel at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sier Klaveness.

  Russland kan få plass allerede i EM-kvalifiseringen i høst. Administrasjonen i Uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (NTB)

  Pressekonferanse med Norges Fotballforbund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste