Celtic-yndlingen senket Rosenborg i Europaligaen: – Veldig skuffende

En god André Hansen og Rosenborg stod lenge imot presset fra skottene i Glasgow, men så kom fansens yndling og senket trønderne på Celtic Park.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

HELTEN: Leigh Griffiths jublet vilt foran 60.000 hjemmefans

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Fire minutt før slutt banket innbytteren Leigh Griffiths inn den avgjørende scoringen etter svakt forsvarsspill.

Ballen landet hos innbytteren som hadde lurt seg bak ryggen til Tore Reginiussen. 28-åringen leverte en klinisk avslutning foran 60.000 kravstore hjemmesupportere. Da hadde han vært på banen i ti minutter, og scoringen lå i lufta slik kampen utviklet seg.

– Målet kom etter en feil, men slik er fotball. Vi taper en duell, og vi er ikke der andreballen er heller. Men vi må lære, for slike feil blir avgjørende i toppfotballen.

– Jeg er skuffet over tapet, men likevel stolt over gutta, sier trener Rini Coolen like etter kampen.

– Det var ikke kjempespill de scoret på, akkurat. Vi taper en duell og følger ikke helt med i boksen der, så det var veldig skuffende. Men vi har en kamp igjen allerede på søndag så vi må se mot den nå, sier Anders Trondsen som måtte byttes ut like før pause med en skade.

Rosenborg leverte lenge en nærmest prikkfri defensiv kamp på Celtic Park, i tillegg leverte keeper André Hansen en vanvittig dobbeltredning like før pause som holdt trønderne inne i kampen.

– Hadde jeg vært 20 år skulle jeg sagt at det var mye bra spill og vært fornøyd med det, men nå er jeg 28 år og ønsker og vinne fotballkamper. Jeg sitter ikke igjen med en altfor god følelse. Jeg synes vi taper unødvendig, selv om Celtic fortjente å vinne utover i andre omgang, sier keeper André Hansen.

For på slutten av oppgjøret kom Celtic med det ventede stormløpet på hjemmebane, og da maktet ikke Rosenborg å holde unna for skottene.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

AVGJØRELSEN: Leigh Griffiths sender Celtic i ledelsen på Celtic Park.

Foto: Lee Smith / Reuters

Redninger

Rosenborg møtte Celtic for tredje gang på litt over ett år torsdag kveld.

Første omgang ble sjansefattig på Celtic Park. Rosenborg var kompakte bakover, og klarte å holde ballen i laget i store deler av omgangen.

I 40 minutter bølget det frem og tilbake, uten noen store sjanser til lagene.

Men like før pause eksploderte det foran keeper André Hansen. Skottene kom plutselig til avslutning, men André Hansen i Roseborg-buret er i superform.

Tom Rogic sendte i vei et skudd som hadde en fin retning mot hjørnet, men der lå selvsagt en langstrakt Hansen og reddet. Ballen spratt ut igjen til Edouard som fikk avsluttet på nytt, men Hansen avverget igjen med en mesterlig redning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Rosenborg fikk ridd av stormløpet på slutten av omgangen og gikk til pause med en positiv følelse.

Svakt forsvarsspill

Etter pause tok Celtic fullstendig over banespillet. Skottene fikk trykket trønderne bakover, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Rosenborg klarte heller aldri utnytte kontringsmulighetene som oppstod. Issam Jebali forsøkte å dra seg fri og sette fart mot Celtic-målet, men ble stoppet hver gang. I tillegg ble Alexander Søderlund altfor ensom på topp, og klarte heller aldri å skape noe på egen hånd.

Ti minutt før slutt burde Rosenborg ligget under, men Celtics unggutt Michael Johnston fikk aldri presset skuddet under tverrliggeren fra ti meter.

Men det lå altså i lufta at Celtic-målet skulle komme. Og målet kom etter svakt forsvarsspill. Boyata slo Hovland i lufta. Ballen havnet hos Griffiths som satte sjansen. Og da kokte det selvsagt i Glasgow.

– Jeg synes vi følger kampplanen de første 70 minuttene veldig bra. Og får de offensive muligheten vi ønsker, og kontringsmuligheter. Utfordringen er at vi ikke er skarpe nok, og at vi slipper inn et veldig enkelt baklengsmål, og da blir det tap, sier André Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Everton ute etter straffedrama

  Etter åtte rundar med straffespark var cupbomba eit faktum; QPR slo ut Everton av den engelske ligacupens tredje runde.

  Tom Davies bomma på straffe for Everton og Jimmy Dunne kunne sørge for at OPR er klar for fjerde runde.

  Ved full tid stod det 2–2 mellom laga.

  Også mellom Fulham og Leeds gjekk det til ein dramatisk straffesparkkonkurranse, men etter seks rundar kunne Leeds-fansen sleppe jubelen laus.

  Carabao Cup - Third Round - Queens Park Rangers v Everton
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Reserven tok Liverpool vidare

  Liverpool tok seg komfortabelt vidare til den fjerde runden i ligacupen etter at dei slo Norwich 3-0. Takumi Minamino vart kveldens store spelar for gjestane med to mål. Også Divock Origi kunne setje seg på scoringslista. Når Norwich i tillegg bommar på straffe var dei aldri nær ved å utfordre eit reserveprega Liverpool.

  Manchester City tok seg også lett vidare etter at dei slo Wycombe 6-1.

  Carabao Cup - Third Round - Norwich City v Liverpool
  Foto: Paul Childs / Reuters
 • Norge gjere tre endringar i laget

  Sjögren gjer tre endringar frå torsdagens kamp. Forsvarstrearen er uforandret, medan Eikeland og Syrstad Engen, kjem inn for Haavi og Bøe Risa på midtbana. Utland erstattar Sævik på topp.

  Her er laget:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby

Sendeplan

Kl. Program Kanal