Hopp til innhold

Celtic-yndlingen senket Rosenborg i Europaligaen: – Veldig skuffende

En god André Hansen og Rosenborg stod lenge imot presset fra skottene i Glasgow, men så kom fansens yndling og senket trønderne på Celtic Park.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

HELTEN: Leigh Griffiths jublet vilt foran 60.000 hjemmefans

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Fire minutt før slutt banket innbytteren Leigh Griffiths inn den avgjørende scoringen etter svakt forsvarsspill.

Ballen landet hos innbytteren som hadde lurt seg bak ryggen til Tore Reginiussen. 28-åringen leverte en klinisk avslutning foran 60.000 kravstore hjemmesupportere. Da hadde han vært på banen i ti minutter, og scoringen lå i lufta slik kampen utviklet seg.

– Målet kom etter en feil, men slik er fotball. Vi taper en duell, og vi er ikke der andreballen er heller. Men vi må lære, for slike feil blir avgjørende i toppfotballen.

– Jeg er skuffet over tapet, men likevel stolt over gutta, sier trener Rini Coolen like etter kampen.

– Det var ikke kjempespill de scoret på, akkurat. Vi taper en duell og følger ikke helt med i boksen der, så det var veldig skuffende. Men vi har en kamp igjen allerede på søndag så vi må se mot den nå, sier Anders Trondsen som måtte byttes ut like før pause med en skade.

Rosenborg leverte lenge en nærmest prikkfri defensiv kamp på Celtic Park, i tillegg leverte keeper André Hansen en vanvittig dobbeltredning like før pause som holdt trønderne inne i kampen.

– Hadde jeg vært 20 år skulle jeg sagt at det var mye bra spill og vært fornøyd med det, men nå er jeg 28 år og ønsker og vinne fotballkamper. Jeg sitter ikke igjen med en altfor god følelse. Jeg synes vi taper unødvendig, selv om Celtic fortjente å vinne utover i andre omgang, sier keeper André Hansen.

For på slutten av oppgjøret kom Celtic med det ventede stormløpet på hjemmebane, og da maktet ikke Rosenborg å holde unna for skottene.

Europa League - Group Stage - Group B - Celtic v Rosenborg

AVGJØRELSEN: Leigh Griffiths sender Celtic i ledelsen på Celtic Park.

Foto: Lee Smith / Reuters

Redninger

Rosenborg møtte Celtic for tredje gang på litt over ett år torsdag kveld.

Første omgang ble sjansefattig på Celtic Park. Rosenborg var kompakte bakover, og klarte å holde ballen i laget i store deler av omgangen.

I 40 minutter bølget det frem og tilbake, uten noen store sjanser til lagene.

Men like før pause eksploderte det foran keeper André Hansen. Skottene kom plutselig til avslutning, men André Hansen i Roseborg-buret er i superform.

Tom Rogic sendte i vei et skudd som hadde en fin retning mot hjørnet, men der lå selvsagt en langstrakt Hansen og reddet. Ballen spratt ut igjen til Edouard som fikk avsluttet på nytt, men Hansen avverget igjen med en mesterlig redning og fikk slått ballen til hjørnespark.

Rosenborg fikk ridd av stormløpet på slutten av omgangen og gikk til pause med en positiv følelse.

Svakt forsvarsspill

Etter pause tok Celtic fullstendig over banespillet. Skottene fikk trykket trønderne bakover, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Rosenborg klarte heller aldri utnytte kontringsmulighetene som oppstod. Issam Jebali forsøkte å dra seg fri og sette fart mot Celtic-målet, men ble stoppet hver gang. I tillegg ble Alexander Søderlund altfor ensom på topp, og klarte heller aldri å skape noe på egen hånd.

Ti minutt før slutt burde Rosenborg ligget under, men Celtics unggutt Michael Johnston fikk aldri presset skuddet under tverrliggeren fra ti meter.

Men det lå altså i lufta at Celtic-målet skulle komme. Og målet kom etter svakt forsvarsspill. Boyata slo Hovland i lufta. Ballen havnet hos Griffiths som satte sjansen. Og da kokte det selvsagt i Glasgow.

– Jeg synes vi følger kampplanen de første 70 minuttene veldig bra. Og får de offensive muligheten vi ønsker, og kontringsmuligheter. Utfordringen er at vi ikke er skarpe nok, og at vi slipper inn et veldig enkelt baklengsmål, og da blir det tap, sier André Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal