Deila avsluttet Celtic-jobben med storseier

Ronny Deila avsluttet som Celtic-trener med stil.

Ronny Deila

SISTE KAMP: Ronny Deila er ferdig som trener for Celtic.

Foto: Andrew Milligan / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen siste kamp som Celtic-sjef endte med kalassifre i oppgjøret mot Motherwell. Den skotske ligamesteren vant hele 7-0 foran hjemmepublikum i søndagens kamp.

– Det er litt vemodig, men jeg kunne ikke fått en bedre avslutning. Det ble en perfekt slutt, sier Deila til NTB etter kampen.

Ronny Deila

Deila på vei til sin siste kamp som Celtic-trener.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Celtic med Stefan Johansen fra start ville gi publikum en skikkelig festforestilling i sesongens siste kamp.

Målene fosset inn

Kieran Tierney ga laget ledelsen etter 22 minutter før Tom Rogic la på til 2-0 kun minutter senere.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig stanget inn 3-0 etter knappe halvtimen før Stuart Armstrong tegnet seg på scoringslisten etter 51 minutter.

Hjemmelaget ga seg ikke med fire mål og både Patrick Roberts og Ryan Christie fikk ballen i mål før 16 årige Jack Aitchison fikk en debut han sent vil glemme.

Ikke bare er han tidenes yngste Celtic-spiller i skotsk eliteserie, han brukte også sitt første touch på ballen til å sette den i mål til 7-0.

Laster Twitter-innhold

– Vil savne klubben

40-åringen Deila forlater Glasgow-klubben etter to strake ligamesterskap, årets førsteplass har vært i boks lenge. Totalt tre trofeer er det blitt på to sesonger i Skottland.

Likevel valgte den skotske klubben og Ronny Deila å skille lag etter at suksessen i Europa uteble.

– Jeg vil savne å være en del av en klubb som Celtic og alle kampene, tilskuerne og intensiteten i dem. Jeg både elsker og hater akkurat det. Du er redd for å tape, men samtidig elsker man å vinne, sa Deila nylig til BBC.

Det er foreløpig ikke klart hva den tidligere Strømsgodset-treneren skal gjøre nå som oppholdet i Glasgow er over, men Deila legger ikke skjul på at han er sulten på en ny jobb i utlandet.

– Jeg er åpen for alt, men i utgangspunktet har dette gitt mersmak. Det er mange om beinet på dette nivået. Jeg må bare fortsette å utvikle meg som manager og person, og forhåpentligvis kommer det noen gode muligheter, sier Deila etter avskjedskampen

Han synes det er vanskelig å plukke ut et spesielt høydepunkt.

– Det har vært kamper mot Inter og Malmö da stadion har «rocka», og vi har spilt veldig god fotball. Det er øyeblikk jeg aldri vil glemme.

.

Celtic Park

Høy stemning på Celtic Park da Deila takket av.

Foto: Russell Cheyne / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Imponert Lagerbäck etter Berges første ligamål: – Vi får håpe de tar det med seg til landslaget

Sander Berge leverte mål og målgivende for Sheffield United hjemme mot Tottenham. Nå håper landslagssjef Lars Lagerbäck de norske ungguttene tar med seg storspillet til landslaget.

Siste nytt

 • – Uforståelig for Fotball-Norge

  Fotballpresident Terje Svendsen er ikke fornøyd med svaret regjeringen har gitt på deres forespørsel om å starte opp med breddefotball for spillere over 20 år.

  Det blir nemlig ingen ytterligere åpning av breddefotballen før tidligst i august.

  – Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå, sier Svendsen til Fotball.no.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Nominert som månedens manager

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er blant fire kandidater som kan bli kåret til månedens manager i juni i Premier League.

  Nordmannen kjemper mot Frank Lampard (Chelsea), Steve Bruce (Newcastle) og Nuno Espírito Santo (Wolverhampton). Prisen deles ut kommende uke.

  ​​​​​​​Nominasjonene baserer seg på resultatene etter restarten 17. juni, samt kampene i mars før koronapandemien satte en midlertidig stopper for engelsk fotball

  I perioden har Solskjær ledet Manchester United til seire over byrival City, Sheffield United og Brighton, samt uavgjortresultater mot Everton og Tottenham.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Audun Braastad / Audun Braastad
 • Reiten nominert til årets spiller

  Guro Reiten har spilt på et stabilt høyt nivå for Chelsea i FAs Women's Super League denne sesongen. Nå har 25-åringen blitt nominert til årets spiller av det engelske fotballforbundet.

  Sesong ble avsluttet før den var ferdigspilt på grunn av koronautbruddet, men Chelsea ble kåret til seriemester basert på poengsnitt.

  Det betyr at Reiten kunne feire seriegull med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir som også spiller for den engelske hovedstadsklubben.

  Guro Reiten
  Foto: PAUL CHILDS

Sendeplan

Kl. Program Kanal