NRK Meny
Normal

Deila avsluttet Celtic-jobben med storseier

Ronny Deila avsluttet som Celtic-trener med stil.

Ronny Deila

SISTE KAMP: Ronny Deila er ferdig som trener for Celtic.

Foto: Andrew Milligan / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen siste kamp som Celtic-sjef endte med kalassifre i oppgjøret mot Motherwell. Den skotske ligamesteren vant hele 7-0 foran hjemmepublikum i søndagens kamp.

– Det er litt vemodig, men jeg kunne ikke fått en bedre avslutning. Det ble en perfekt slutt, sier Deila til NTB etter kampen.

Ronny Deila

Deila på vei til sin siste kamp som Celtic-trener.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Celtic med Stefan Johansen fra start ville gi publikum en skikkelig festforestilling i sesongens siste kamp.

Målene fosset inn

Kieran Tierney ga laget ledelsen etter 22 minutter før Tom Rogic la på til 2-0 kun minutter senere.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig stanget inn 3-0 etter knappe halvtimen før Stuart Armstrong tegnet seg på scoringslisten etter 51 minutter.

Hjemmelaget ga seg ikke med fire mål og både Patrick Roberts og Ryan Christie fikk ballen i mål før 16 årige Jack Aitchison fikk en debut han sent vil glemme.

Ikke bare er han tidenes yngste Celtic-spiller i skotsk eliteserie, han brukte også sitt første touch på ballen til å sette den i mål til 7-0.

Laster Twitter-innhold

– Vil savne klubben

40-åringen Deila forlater Glasgow-klubben etter to strake ligamesterskap, årets førsteplass har vært i boks lenge. Totalt tre trofeer er det blitt på to sesonger i Skottland.

Likevel valgte den skotske klubben og Ronny Deila å skille lag etter at suksessen i Europa uteble.

– Jeg vil savne å være en del av en klubb som Celtic og alle kampene, tilskuerne og intensiteten i dem. Jeg både elsker og hater akkurat det. Du er redd for å tape, men samtidig elsker man å vinne, sa Deila nylig til BBC.

Det er foreløpig ikke klart hva den tidligere Strømsgodset-treneren skal gjøre nå som oppholdet i Glasgow er over, men Deila legger ikke skjul på at han er sulten på en ny jobb i utlandet.

– Jeg er åpen for alt, men i utgangspunktet har dette gitt mersmak. Det er mange om beinet på dette nivået. Jeg må bare fortsette å utvikle meg som manager og person, og forhåpentligvis kommer det noen gode muligheter, sier Deila etter avskjedskampen

Han synes det er vanskelig å plukke ut et spesielt høydepunkt.

– Det har vært kamper mot Inter og Malmö da stadion har «rocka», og vi har spilt veldig god fotball. Det er øyeblikk jeg aldri vil glemme.

.

Celtic Park

Høy stemning på Celtic Park da Deila takket av.

Foto: Russell Cheyne / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd