Deila avsluttet Celtic-jobben med storseier

Ronny Deila avsluttet som Celtic-trener med stil.

Ronny Deila

SISTE KAMP: Ronny Deila er ferdig som trener for Celtic.

Foto: Andrew Milligan / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen siste kamp som Celtic-sjef endte med kalassifre i oppgjøret mot Motherwell. Den skotske ligamesteren vant hele 7-0 foran hjemmepublikum i søndagens kamp.

– Det er litt vemodig, men jeg kunne ikke fått en bedre avslutning. Det ble en perfekt slutt, sier Deila til NTB etter kampen.

Ronny Deila

Deila på vei til sin siste kamp som Celtic-trener.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

Celtic med Stefan Johansen fra start ville gi publikum en skikkelig festforestilling i sesongens siste kamp.

Målene fosset inn

Kieran Tierney ga laget ledelsen etter 22 minutter før Tom Rogic la på til 2-0 kun minutter senere.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig stanget inn 3-0 etter knappe halvtimen før Stuart Armstrong tegnet seg på scoringslisten etter 51 minutter.

Hjemmelaget ga seg ikke med fire mål og både Patrick Roberts og Ryan Christie fikk ballen i mål før 16 årige Jack Aitchison fikk en debut han sent vil glemme.

Ikke bare er han tidenes yngste Celtic-spiller i skotsk eliteserie, han brukte også sitt første touch på ballen til å sette den i mål til 7-0.

Laster Twitter-innhold

– Vil savne klubben

40-åringen Deila forlater Glasgow-klubben etter to strake ligamesterskap, årets førsteplass har vært i boks lenge. Totalt tre trofeer er det blitt på to sesonger i Skottland.

Likevel valgte den skotske klubben og Ronny Deila å skille lag etter at suksessen i Europa uteble.

– Jeg vil savne å være en del av en klubb som Celtic og alle kampene, tilskuerne og intensiteten i dem. Jeg både elsker og hater akkurat det. Du er redd for å tape, men samtidig elsker man å vinne, sa Deila nylig til BBC.

Det er foreløpig ikke klart hva den tidligere Strømsgodset-treneren skal gjøre nå som oppholdet i Glasgow er over, men Deila legger ikke skjul på at han er sulten på en ny jobb i utlandet.

– Jeg er åpen for alt, men i utgangspunktet har dette gitt mersmak. Det er mange om beinet på dette nivået. Jeg må bare fortsette å utvikle meg som manager og person, og forhåpentligvis kommer det noen gode muligheter, sier Deila etter avskjedskampen

Han synes det er vanskelig å plukke ut et spesielt høydepunkt.

– Det har vært kamper mot Inter og Malmö da stadion har «rocka», og vi har spilt veldig god fotball. Det er øyeblikk jeg aldri vil glemme.

.

Celtic Park

Høy stemning på Celtic Park da Deila takket av.

Foto: Russell Cheyne / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Eriksen avgjorde for Spurs

  Christian Eriksen ble matchvinner i det 90. minutt da Tottenham vant 1-0 over Burnley hjemme på Wembley. Resultatet gjør at Tottenham beholder tredjeplassen i Premier League, fem poeng bak ligaleder Manchester City.

  Christian Eriksen
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Norge vant firenasjonersturneringen

  Petter Thoresens mannskap snudde til seier 4-3 over Frankrike og ble med det ubeseiret vinner av landslagsturneringen i ishockey i Lørenskog. Landslaget vant de to foregående kampene mot Hviterussland og Ungarn og ønsket å gå ubeseiret ut av turneringen.

  MECA hockey games Norge-Hviterussland 6-1.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Forfang to tideler fra pallen

  Johann André Forfang var to tideler unna en pallplass da han ble nummer fire i verdenscuprennet i hopp i Engelberg lørdag. Tyske Karl Geiger vant rennet, 4,7 poeng foran polske Piotr Zyla og 6,5 poeng foran østerrikske Daniel Huber.

  SKI JUMPING-WORLD-POL
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag