Hopp til innhold

Fortviler over skytetrøbbel: – Er i en ond sirkel

Samtidig som Marte Olsbu Røiseland slo knockout på konkurrentene på jaktstarten og kan ta på seg den gule ledertrøya for første gang, fortviler lagvenninnene over de uforklarlige skyteproblemene.

maoUixkUXWw

FRUSTRERTE: Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff har trøbbel på standplass om dagen.

Foto: Berit Roald / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

– Det betyr veldig mye. Jeg har hatt en bra start på sesongen, men manglet en seier og å stå øverst. Det har motivert meg veldig, sier Røiseland like etter målgang.

Hun startet som nummer fire, 25 sekunder bak hviterussiske Dzinara Alimbekava i tet. Røiseland åpnet hard i sporet, og til tross for én bom på første skyting pluss én bom på siste, gikk hun først ut på sisterunden med hviterusseren hakk i hæl.

KNOCKOUT: Fra startnummer fire gikk Røiseland fra konkurrentene og inn til vinterens første individuelle seier.

– Hun skyter nesten for bra, og sikter nesten ikke på siste skuddet. Jeg tror hun har full kontroll, og så glemmer hun å gjøre jobben 100 prosent, mener NRKs ekspert Emil Hegle Svendsen.

– Jeg holdt på å ødelegge det på siste stående, men skiene var fantastiske. Smørerne har gjort en vanvittig god jobb, så jeg kjente allerede på starten at «i dag var dagen», forteller Røiseland.

0WL-vVB7cP0

BEST: Røiseland hadde tredje beste langrennstid og kun to bom på jaktstarten.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Leder for første gang

Med fantastiske ski suste hun gjennom strafferunden, og den hviterussiske konkurrenten var sjanseløs på sisterunden mot den norske VM-dronningen.

Røiseland kunne dermed gå i mål i ensom majestet foran Alimbekava og franske Julia Simon.

Seieren gjør at Røiseland leder verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren.

RswYfMTyR5o

FULLE HUS: Knotten bommet ikke én gang på jaktstarten og klatret fra 16. til 5. plass.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Det er veldig godt og første gang jeg får ha et gult startnummer. Jeg gleder meg allerede til neste helg og skal nyte det.

– Det er så fortjent. Det er så godt for laget og godt for Marte. Vi vet at hun er god for seier, og det viser hun i dag, sier Karoline Knotten som selv skjøt feilfritt og gikk inn til en sterk femteplass.

Eckhoff og Tandrevold skuffet

Tiril Eckhoff hadde det beste utgangspunktet av de norske på jaktstarten, og gikk ut ni sekunder bak Alimbekava. Men Eckhoff fikk store problemer allerede på første skyting, og måtte gå tre strafferunder.

– Hva skjedde med Tiril der?, lurte NRKs ekspert Ola Lunde etter tre bom under helt vindstille forhold.

– Jeg sliter litt med liggendeskytingen om dagen. Det sitter ikke i det hele tatt, og jeg bruker lang tid og bommer. Det er dritt egentlig, sier Eckhoff.

Hun forklarer at «lufta går ut av ballongen» når hun svikter på skytebanen uten å helt vite hvorfor.

– Det er litt ulikt meg, for jeg pleier å ha en ganske god liggendestilling. Jeg har ikke skutt sånn på år og dag, og må tilbake til basic, sier hun.

MARERITTSTART: Tiril Eckhoff åpnet jaktstarten med tre bom.

– Mister troa

Totalt ble det seks bom og 17. plass på Eckhoff. Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 19 etter å ha bommet fire ganger, alle på stående. Også hun var frustrert etter løpet.

– Det er den stående skytingen som jeg fortviler mer og mer over, fordi jeg får ikke ned blinkene. Man har trent på det hele året og fått det bra til, men nå mister jeg mer og mer troa for hver eneste serie. Å snu det blir vanskeligere og vanskeligere, så akkurat nå er jeg litt lei meg, forteller Tandrevold.

– Jeg tror jeg er inne i en ond sirkel, og må bruke litt magi for å komme ute av den.

– Hvordan kommer man seg ut av den onde sirkelen?

– Det er 10.000 kroner-spørsmålet. Jeg har ikke klart det hittil, og får bare vri hodet mitt og bruke litt tid denne uka på å tenke på andre ting, i stedet for å tørrtrene og skyte, mener hun.

fWvvEuYk6mA

FORTVILER: Tandrevold (t.v.) og Eckhoff sliter på standplass.

Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt

  • Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

    Det blir ingen tradisjonell femmil i Holmenkollen neste vinter. I stedet skal VM-heltene fra Granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i Oslo.

    Det ble besluttet da langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i slovenske Portoroz onsdag.

    Verdenscuprennene i Kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet.

    Det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i Holmenkollen på terminlista for 2024/25. FIS har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i VM.

    Nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i Kollen tatt.

    Lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars.

    – Det blir fantastisk med verdenscuphelg i Holmenkollen rett etter VM. Vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, Ulf Morten Aune, til NTB. (NTB)

    Verdenscup i Holmenkollen 2024
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Skiskytterprofilen Dorothea Wierer (34) fortsetter karrieren

    Onsdag kom bekreftelsen at Dorothea Wierer fortsetter karrieren som skiskytter. Hun tok også et oppgjør med rykter i sosiale medier.

    – Jeg prøver å ikke lese for mye av sosiale medier, men noen ganger er det umulig. Det har vært mange som har sagt at jeg har vært gravid, at jeg ikke har det i meg lenger eller at gjør det for pengene. Noen har også sagt at jeg kun gjør dette for å være på TV. Alt i alt er jeg en atlet og jeg gjør alltid mitt beste i det jeg gjør, sier Wierer til NRK.

    Wierer forteller at hun har tatt to måneder pause hvor hun har trent minimalt og levd «det vanlige» livet. Nå ser hun frem til å fortsette karrieren.

    – Jeg har akkurat bestemt meg, sammen med forbundet og mine trenere, at jeg fortsatt har det i meg. Jeg vil fortsette frem til OL i 2026, sier Wierer på pressekonferansen og fortsetter:

    – Det ville vært synd å avslutte karrieren på denne måten, sier Wierer.

    Sesongen 2023/2024 ble preget av sykdom og søvnvansker for 34-åringen. Etter VM, hvor en 10.-plass på den blandede stafetten ble det beste resultatet, valgte hun å hoppe av verdenscupsirkuset for å finne tilbake til seg selv, sier hun på pressekonferansen.

    – Jeg ser frem til å fortsette, sier Wierer.

    Denne sommeren skal hun jobbe som ekspert for Eurosport/Discovery under OL i Paris.

    Dorothea Wierer
  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal