Hopp til innhold

Dukket opp sammen i natt: – Jeg vet ikke helt hva som skjedde

Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr slo av en prat etter duellen i USA, og så ut til å ha et bedre forhold enn på lenge.

– Hva var det dere snakket om? spør NRK

– Det er løye hvordan man plutselig er gode venner, og så hadde man så veldig mye mot hverandre for et par måneder siden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde der ..., sier Ingebrigtsen med et lurt smil om munnen.

Han tok seg lang tid til å takke publikum, skrive autografer og ta selfier ute på stadion.

Track & Field: 49th Prefontaine Classic

PUBLIKUMSFAVORITT: Til tross for at han ble nummer to, var det liten tvil om hvem som hadde amerikanerne i sin hule hånd.

Foto: Kirby Lee / Reuters

På vei til en siste runde med intervjuer like ved oppvarmingsbanen, traff han på Josh Kerr i omkledningsområdet og slo av en prat. Hadde man ikke visst bedre, kunne man trodd at det var to løpeglade kompiser som gående mot pressekorpset.

– Har dere blitt venner igjen? spør Dagbladet

– Jeg tror på en måte det er ... Jeg har ikke peiling. For å være helt ærlig, så har jeg ikke anelse om de der greiene i vinter. Det må de selv svare på.

Ga rivalen hånden

For ordvekslingene mellom Ingebrigtsen og Kerr i forkant av stevnet i Eugene, der skotten vant den engelske milen like foran nordmannen, skapte en spesiell ramme rundt løpet.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

Den 1609 meter lange øvelsen avsluttet kvelden – og det ble den duellen alle hadde håpet på: Kerr mot Ingebrigtsen. Sesongens første stikk tok den britiske verdensmesteren, men 23-åringen fra Sandnes øyner håp etter å ha løpt bedre enn forventet.

Han kom rett fra en tung treningsperiode i høyden, som etterfulgte et nesten fire måneder lang skadeavbrekk. Oppladningen var ikke ideell.

Les også Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Men da løpet var avgjort, stakk han ut hånden og viste respekt for motstanderen.

Kerr: – Dratt ut av kontekst

Mens Ingebrigtsen ble intervjuet av NRK etter løpet, ga overmannen han et klapp på skulderen – før de altså ble sett i passiar på vei inn til flere intervjuer.

– Jeg synes media har vært høylytt den siste tiden, og enkelte ting har blitt dratt ut av kontekst. Så dette er den beste måten å gjøre det på: Å gå ut å gjøre det bra, og få til et show foran fansen her i dag, sier Josh Kerr til NRK etter løpet.

Han fremstår stinn av selvtillit etter åtte fantastiske måneder på friidrettsbanen, og er klar på at han ikke kommer til å endre seg fremover.

– Jeg ser frem til å fortsette å gjøre det. Personligheten min er personligheten min, og jeg kommer til være en vanskelig motstander på banen, samtidig som jeg gir konkurrentene mine hånden etter løpet.

2024 Prefontaine Classic

HOLD BRILLENE: Josh Kerr feiret ved å rive av seg brillene og hausse opp publikum.

Foto: STEPH CHAMBERS / AFP

De er kanskje ikke enige om alt, men de er begge mest interessert i å ta kampen på banen i tiden som kommer. Og Kerr er fast bestemt for å gjøre det vanskelig for den regjerende olympiske mesteren når de møtes i Paris om to måneder.

– Det å vinne en gang er en ting, men det er ikke like vanskelig som å vinne og komme tilbake og vinne igjen. Det er det jeg er her for å gjøre. Det er derfor vi ikke har hatt noen som har vunnet flere ganger på rad de siste årene, og jeg prøver å bli den som klarer det, sier Kerr.

PS! Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter under NRK-sendte Bislett Games allerede torsdag kveld. Han har naturligvis planer om å vinne på norsk friidretts festkveld.

Siste nytt

  • Disse er tatt ut til Uno-X sitt Tour de France-lag

    Det norske Uno-X laget imponerte stort i sin debut i Tour de France i fjor. I dag tar de ut årets tour-lag.

    – Vi har kjørt utrolig bra i det siste, så det var en vanskelig prosess, sier sportsdirektør i Uno-X Gabriel Rasch på dagens pressekonferanse.

    Senest i går tok markerte laget seg da Søren Wærenskjold vant Belgia rundt.

    Disse åtte er tatt ut til Tour de France:

    Magnus Cort, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Johannes Kulset, Odd Christian Eiking, Tobias Halland Johannessen og Søren Wærenskjold.

    – Nå har jeg kjørt bra den siste måneden, så jeg følte jeg fortjente en plass. Vi har et kult lag, så det blir spennende å følge oss i sommer, sier Kristoff til NRK.

    Det blir Kristoffs 11. tour. Målet for sommeren er å vinne en etappe:

    – Vi har muligheter på nesten alle etapper. Vi har et lag som kan prestere på alt mulig poeng. Det må ikke være spurt med meg eller Søren (Wærenskjold), det kan være klatreetapper eller halvharde etapper. Sånn sett har vi 21 muligheter.

    Tour de France 2023
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

    18-åringen Jackson James Rice, som skulle representere Tonga i OL i Paris, døde i en fridykkerulykke i helgen.

    Det opplyser familien hans i sosiale medier mandag.

    Rice drev med fridykking fra en båt ved øya Ha'apai i Stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives.

    «Jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster Lily.

    «Han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra OL med en stor, skinnende medalje. Han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til.

    Rice var født i USA, men skulle representere Tonga i OL. Han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding.

    (©NTB)

  • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

    Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

    Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

    – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

    (NTB)

    caitlin clark
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal