Hopp til innhold

Dukket opp sammen i natt: – Jeg vet ikke helt hva som skjedde

Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr slo av en prat etter duellen i USA, og så ut til å ha et bedre forhold enn på lenge.

– Hva var det dere snakket om? spør NRK

– Det er løye hvordan man plutselig er gode venner, og så hadde man så veldig mye mot hverandre for et par måneder siden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde der ..., sier Ingebrigtsen med et lurt smil om munnen.

Han tok seg lang tid til å takke publikum, skrive autografer og ta selfier ute på stadion.

Track & Field: 49th Prefontaine Classic

PUBLIKUMSFAVORITT: Til tross for at han ble nummer to, var det liten tvil om hvem som hadde amerikanerne i sin hule hånd.

Foto: Kirby Lee / Reuters

På vei til en siste runde med intervjuer like ved oppvarmingsbanen, traff han på Josh Kerr i omkledningsområdet og slo av en prat. Hadde man ikke visst bedre, kunne man trodd at det var to løpeglade kompiser som gående mot pressekorpset.

– Har dere blitt venner igjen? spør Dagbladet

– Jeg tror på en måte det er ... Jeg har ikke peiling. For å være helt ærlig, så har jeg ikke anelse om de der greiene i vinter. Det må de selv svare på.

Ga rivalen hånden

For ordvekslingene mellom Ingebrigtsen og Kerr i forkant av stevnet i Eugene, der skotten vant den engelske milen like foran nordmannen, skapte en spesiell ramme rundt løpet.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

Den 1609 meter lange øvelsen avsluttet kvelden – og det ble den duellen alle hadde håpet på: Kerr mot Ingebrigtsen. Sesongens første stikk tok den britiske verdensmesteren, men 23-åringen fra Sandnes øyner håp etter å ha løpt bedre enn forventet.

Han kom rett fra en tung treningsperiode i høyden, som etterfulgte et nesten fire måneder lang skadeavbrekk. Oppladningen var ikke ideell.

Les også Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Men da løpet var avgjort, stakk han ut hånden og viste respekt for motstanderen.

Kerr: – Dratt ut av kontekst

Mens Ingebrigtsen ble intervjuet av NRK etter løpet, ga overmannen han et klapp på skulderen – før de altså ble sett i passiar på vei inn til flere intervjuer.

– Jeg synes media har vært høylytt den siste tiden, og enkelte ting har blitt dratt ut av kontekst. Så dette er den beste måten å gjøre det på: Å gå ut å gjøre det bra, og få til et show foran fansen her i dag, sier Josh Kerr til NRK etter løpet.

Han fremstår stinn av selvtillit etter åtte fantastiske måneder på friidrettsbanen, og er klar på at han ikke kommer til å endre seg fremover.

– Jeg ser frem til å fortsette å gjøre det. Personligheten min er personligheten min, og jeg kommer til være en vanskelig motstander på banen, samtidig som jeg gir konkurrentene mine hånden etter løpet.

2024 Prefontaine Classic

HOLD BRILLENE: Josh Kerr feiret ved å rive av seg brillene og hausse opp publikum.

Foto: STEPH CHAMBERS / AFP

De er kanskje ikke enige om alt, men de er begge mest interessert i å ta kampen på banen i tiden som kommer. Og Kerr er fast bestemt for å gjøre det vanskelig for den regjerende olympiske mesteren når de møtes i Paris om to måneder.

– Det å vinne en gang er en ting, men det er ikke like vanskelig som å vinne og komme tilbake og vinne igjen. Det er det jeg er her for å gjøre. Det er derfor vi ikke har hatt noen som har vunnet flere ganger på rad de siste årene, og jeg prøver å bli den som klarer det, sier Kerr.

PS! Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter under NRK-sendte Bislett Games allerede torsdag kveld. Han har naturligvis planer om å vinne på norsk friidretts festkveld.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal