Hopp til innhold

Dukket opp sammen i natt: – Jeg vet ikke helt hva som skjedde

Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr slo av en prat etter duellen i USA, og så ut til å ha et bedre forhold enn på lenge.

– Hva var det dere snakket om? spør NRK

– Det er løye hvordan man plutselig er gode venner, og så hadde man så veldig mye mot hverandre for et par måneder siden. Jeg vet ikke helt hva som skjedde der ..., sier Ingebrigtsen med et lurt smil om munnen.

Han tok seg lang tid til å takke publikum, skrive autografer og ta selfier ute på stadion.

Track & Field: 49th Prefontaine Classic

PUBLIKUMSFAVORITT: Til tross for at han ble nummer to, var det liten tvil om hvem som hadde amerikanerne i sin hule hånd.

Foto: Kirby Lee / Reuters

På vei til en siste runde med intervjuer like ved oppvarmingsbanen, traff han på Josh Kerr i omkledningsområdet og slo av en prat. Hadde man ikke visst bedre, kunne man trodd at det var to løpeglade kompiser som gående mot pressekorpset.

– Har dere blitt venner igjen? spør Dagbladet

– Jeg tror på en måte det er ... Jeg har ikke peiling. For å være helt ærlig, så har jeg ikke anelse om de der greiene i vinter. Det må de selv svare på.

Ga rivalen hånden

For ordvekslingene mellom Ingebrigtsen og Kerr i forkant av stevnet i Eugene, der skotten vant den engelske milen like foran nordmannen, skapte en spesiell ramme rundt løpet.

Ingebrigtsen vs. Kerr

Munnhuggeriet mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr startet under VM i Budapest i august. Nå ser det ut til å vare langt inn i OL-sesongen.

Den 1609 meter lange øvelsen avsluttet kvelden – og det ble den duellen alle hadde håpet på: Kerr mot Ingebrigtsen. Sesongens første stikk tok den britiske verdensmesteren, men 23-åringen fra Sandnes øyner håp etter å ha løpt bedre enn forventet.

Han kom rett fra en tung treningsperiode i høyden, som etterfulgte et nesten fire måneder lang skadeavbrekk. Oppladningen var ikke ideell.

Les også Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Men da løpet var avgjort, stakk han ut hånden og viste respekt for motstanderen.

Kerr: – Dratt ut av kontekst

Mens Ingebrigtsen ble intervjuet av NRK etter løpet, ga overmannen han et klapp på skulderen – før de altså ble sett i passiar på vei inn til flere intervjuer.

– Jeg synes media har vært høylytt den siste tiden, og enkelte ting har blitt dratt ut av kontekst. Så dette er den beste måten å gjøre det på: Å gå ut å gjøre det bra, og få til et show foran fansen her i dag, sier Josh Kerr til NRK etter løpet.

Han fremstår stinn av selvtillit etter åtte fantastiske måneder på friidrettsbanen, og er klar på at han ikke kommer til å endre seg fremover.

– Jeg ser frem til å fortsette å gjøre det. Personligheten min er personligheten min, og jeg kommer til være en vanskelig motstander på banen, samtidig som jeg gir konkurrentene mine hånden etter løpet.

2024 Prefontaine Classic

HOLD BRILLENE: Josh Kerr feiret ved å rive av seg brillene og hausse opp publikum.

Foto: STEPH CHAMBERS / AFP

De er kanskje ikke enige om alt, men de er begge mest interessert i å ta kampen på banen i tiden som kommer. Og Kerr er fast bestemt for å gjøre det vanskelig for den regjerende olympiske mesteren når de møtes i Paris om to måneder.

– Det å vinne en gang er en ting, men det er ikke like vanskelig som å vinne og komme tilbake og vinne igjen. Det er det jeg er her for å gjøre. Det er derfor vi ikke har hatt noen som har vunnet flere ganger på rad de siste årene, og jeg prøver å bli den som klarer det, sier Kerr.

PS! Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter under NRK-sendte Bislett Games allerede torsdag kveld. Han har naturligvis planer om å vinne på norsk friidretts festkveld.

Siste nytt

 • Slik starter England

  Det var knyttet stor forventning til hvilke elleve utvalgte Gareth Southgate ville stille til EM-åpningen mot Serbia søndag kveld.

  Nå har England-sjefen landet på følgende lag:
  Jordan Pickford – Kyle Walker, Marc Guehi, John Stones, Kieran Trippier – Declan Rice, Trent Alexander-Arnold, Jude Bellingham – Bukayo Saka, Harry Kane, Phil Foden.

  Mest oppsiktsvekkende er det at Alexander-Arnold, som spiller høyreback på klubbnivå for Liverpool, er midtbanespiller for landslaget.

  Kampstart mellom England og Serbia er klokken 21:00, og den følger du direkte på NRK Sport radio,

 • TV 2 gikk i svart: – Trolig forårsaket av et lynnedslag

  Midt i 1. omgang mellom Danmark og Slovenia gikk TV 2 i svart.

  Nesten 25 minutter var spilt da bildene ble borte. Etter 50 sekunder ble det sorte bildet erstattet med en plakat med påskriften «straks tilbake».

  – Vi har hatt et strømbrudd i Bergen. Trolig forårsaket av et lynnedslag. Det gjorde at strømmen gikk på Media City som gjorde at vi var nede. I øyeblikket vi fikk tilbake strømmen fikk vi kampen opp, og nå skal visst alt være i orden igjen. Det skal ha vært et lynnedslag som forårsaket det, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl til NRK.

  Etter drøyt to minutter uten TV-bilder kom kampbildene opp igjen. Danmark ledet 1-0 både før og etter at kanalen gikk i svart, og TV-seerne ble ikke snytt for noen høydepunkter.

  Slik så kampen ut for TV-seeren etter 25 minutter.
  Foto: SKJERMDUMP TV 2
 • Wærenskjold vant Belgia rundt

  Uno X-rytter Søren Wærenskjold hang med helt inn på søndagens siste etappe og tok sammenlagtseieren i Belgia rundt.

  Han endte fire sekunder foran Mathias Vacek i sammendraget.

  – Det har ikke vært lett, hverken i går eller i dag. Dette gir selvtillit, men jeg har gitt alt og kjempet for hvert sekund, sier Wærenskjold i et intervju med arrangøren.

  Nordmannen takket også laget, og sa dette ikke hadde gått uten dem.

  – Det er Uno X' største sammenlagtseier. En perfekt løst sisteetappe, meldte Eurosports kommentator Theis Magelssen da sammenlagtseieren var sikret.

  Nordmannen åpnet rittet med seier på onsdagens tempoetappe. Siden har han beholdt ledertrøya, og han viser form to og en halv uke før Tour de France.

  Tim Merlier vant etappen som hadde både start og mål i Brussel.

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal