Riiber fryktet nedsatt syn - får spesiallagde skibriller

OSLO (NRK): Da Jarl Magnus Riiber satte utfor Holmenkollen og ikke så noe som helst annet enn tåke noe sted, skjønte han at øyebetennelsen var verre enn antatt.

Jarl Magnus Riiber

NYE BRILLER: Jarl Magnus Riiber har planer om å teste de nye brillene i hoppbakken allerede lørdag.

Foto: NRK

Nå er forsåvidt ikke tåke i Holmenkollen et ukjent fenomen, men for Riiber var ikke dette hovedproblemet i testhoppet før NM-konkurransen onsdag.

– Oi, de var svære! Men de så ikke helt krise ut da, sier kombinertløperen fredag kveld da han lar NRK være med til optikeren for å hente sine spesiallagde skibriller.

Det var under OL 20-åringen merket at synet på det ene øyet gradvis ble dårligere. Etter den lange flyturen tilbake til Norge ble det verre, og det ble raskt konstatert hornhinnebetennelse.

Likevel valgte han å hoppe i Kollen.

– Jeg merket ikke hvor dårlig jeg var før jeg satt på bommen. Jeg var helt svimmel. Alt var bare tåke. Inn mot hoppkanten ante jeg ikke hvor langt det var noen vei. Jeg hadde rett og slett ingen følelse på hvor jeg var. Det var utrolig ekkelt og veldig ubehagelig, forteller Riiber.

Droppet Lahti

Han droppet derfor verdenscuphelgen i Lahti og har de siste dagene sittet oppe om natten for å bruke øyedråper hvert kvarter.

– Det er veldig mye bedre nå enn på onsdag. Da så det helt krise ut. Men det tar nok fortsatt åtte-ti dager før det er bra igjen. Og jeg kan ikke bruke linser på en måned. Det er dumt med 12 konkurranser de neste tre-fire ukene.

Løsningen ble derfor et par spesiallagde skibriller som i praksis har et par «vanlige» briller på innsiden av glasset.

Jarl Magnus Riiber

BRILLER: Riiber må bruke briller, og ikke linser, de kommende ukene.

Foto: NRK

– Det føles ikke helt rikrig, men jeg blir nok vant til det, sier Riiber.

– Hvor alvorlig kunne dette gått om du ikke oppsøkte lege?

– Det kunne blitt alvorlig. Jeg kunne fått nedsatt syn for resten av livet. Det hadde ikke vært optimalt.

Uhell i Lahti

Riiber har en utrolig rekke med uhell knyttet til konkurransehelgene i Lahti. I debuten i den finske byen ble han disket for et hull i hoppdressen.

Han har kollidert med Johannes Rydzek og blitt disket, gått feil 200 meter før mål, fått skulderen ut av ledd på siste runde og mistet en klar ledelse grunnet elendige ski.

– Og nå kom jeg meg ikke til start... Med en gang det nærmer seg Lahti, skjer det rare ting. Det har vært mye kjipt, sier Riiber.

Her går Riiber feil etter å ha lekt med konkurrentene.Verdenscup i kombinert, direkte fra Lahti.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal