NRK Meny
Normal

Riiber fryktet nedsatt syn - får spesiallagde skibriller

OSLO (NRK): Da Jarl Magnus Riiber satte utfor Holmenkollen og ikke så noe som helst annet enn tåke noe sted, skjønte han at øyebetennelsen var verre enn antatt.

Jarl Magnus Riiber

NYE BRILLER: Jarl Magnus Riiber har planer om å teste de nye brillene i hoppbakken allerede lørdag.

Foto: NRK

Nå er forsåvidt ikke tåke i Holmenkollen et ukjent fenomen, men for Riiber var ikke dette hovedproblemet i testhoppet før NM-konkurransen onsdag.

– Oi, de var svære! Men de så ikke helt krise ut da, sier kombinertløperen fredag kveld da han lar NRK være med til optikeren for å hente sine spesiallagde skibriller.

Det var under OL 20-åringen merket at synet på det ene øyet gradvis ble dårligere. Etter den lange flyturen tilbake til Norge ble det verre, og det ble raskt konstatert hornhinnebetennelse.

Likevel valgte han å hoppe i Kollen.

– Jeg merket ikke hvor dårlig jeg var før jeg satt på bommen. Jeg var helt svimmel. Alt var bare tåke. Inn mot hoppkanten ante jeg ikke hvor langt det var noen vei. Jeg hadde rett og slett ingen følelse på hvor jeg var. Det var utrolig ekkelt og veldig ubehagelig, forteller Riiber.

Droppet Lahti

Han droppet derfor verdenscuphelgen i Lahti og har de siste dagene sittet oppe om natten for å bruke øyedråper hvert kvarter.

– Det er veldig mye bedre nå enn på onsdag. Da så det helt krise ut. Men det tar nok fortsatt åtte-ti dager før det er bra igjen. Og jeg kan ikke bruke linser på en måned. Det er dumt med 12 konkurranser de neste tre-fire ukene.

Løsningen ble derfor et par spesiallagde skibriller som i praksis har et par «vanlige» briller på innsiden av glasset.

Jarl Magnus Riiber

BRILLER: Riiber må bruke briller, og ikke linser, de kommende ukene.

Foto: NRK

– Det føles ikke helt rikrig, men jeg blir nok vant til det, sier Riiber.

– Hvor alvorlig kunne dette gått om du ikke oppsøkte lege?

– Det kunne blitt alvorlig. Jeg kunne fått nedsatt syn for resten av livet. Det hadde ikke vært optimalt.

Uhell i Lahti

Riiber har en utrolig rekke med uhell knyttet til konkurransehelgene i Lahti. I debuten i den finske byen ble han disket for et hull i hoppdressen.

Han har kollidert med Johannes Rydzek og blitt disket, gått feil 200 meter før mål, fått skulderen ut av ledd på siste runde og mistet en klar ledelse grunnet elendige ski.

– Og nå kom jeg meg ikke til start... Med en gang det nærmer seg Lahti, skjer det rare ting. Det har vært mye kjipt, sier Riiber.

Her går Riiber feil etter å ha lekt med konkurrentene.Verdenscup i kombinert, direkte fra Lahti.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid