NRK Meny
Normal

Medaljen glapp i siste bakke: – Jeg hadde veldig vondt

Jarl Magnus Riiber (20) presset smertegrensene til det ytterste for å få sin første mesterskapsmedalje, men i stedet ble det tysk gull. Nordmennene gleder seg allerede til revansje.

Jarl Magnus tok en fin fjerdeplass i dagens kombinert-renn i OL. Eric Frenzel vant.

HØR: Pallen glapp i siste bakke for Jarl Magnus Riiber.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vondt å tenke på at man kjører inn i den siste bakken med gullmedaljen rett foran seg, og så blir man nummer fire, sier Riiber til NRK etter løpet.

Debutanten Riiber kjempet sitt livs kamp for å holde følge med teten i kombinertløpernes første OL-konkurranse, men måtte slippe i aller siste bakke. Dermed havnet han like utenfor pallen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Kombinert.

GA ALT: Jarl Magnus Riiber var bare noen få meter fra sin første mesterskapsmedalje som senior.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Riiber forteller at han presset smertegrensene for å prøve å få sin første medalje.

– Jeg hadde allerede veldig vondt da jeg gikk opp bakken nest siste gang. Jeg måtte slippe litt hele tiden, fordi jeg var såpass ferdig. Jeg skjønte at jeg ikke hadde noe å gå med, forteller Riiber.

20-åringen sa til NRK før løpet at han skulle gå kynisk, og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Han tettet tidlig luken opp til Franz-Josef Rehrl som ledet etter hoppdelen, og la seg i rygg på østerrikeren som ikke er kjent for å gå fort i langrennsløypa.

Men til slutt holdt det altså akkurat ikke til medalje.

«Irriterende» tysk gull

Eric Frenzel så sterk ut hele dagen, og sikret gullet i siste bakke. Tyskeren, som har vunnet verdenscupen fem år på rad har hatt en skuffende sesong, og står med kun en verdenscupseier fra desember.

Tyskerne var suverene i fjor, men i år er det Norge som har ført an i verdenscupen.

De norske løperne innrømmer at det derfor føles litt ekstra irriterende at det nettopp var en tysker som gikk til topps i OL.

– Ja, vi kan vel ikke legge skjul på det. Men det blir deilig å ta revansj på de i storbakken og i lagkonkurransen. Da tenker jeg det skal svi litt ekstra for dem når de endelig har fått favorittstempelet igjen til de neste øvelsene. Da skal vi slå nedenfra, og det gleder jeg meg til, sier Espen Andersen med et smil.

Han lå selv i angrepsposisjon etter hoppdelen, men endte til slutt som nummer ti.

– Det er veldig kjedelig når man er så nære å kunne kjempe om medaljer. Det er litt både og, men det er vel greit for å være en OL-debut, sier Andersen.

Jørgen Graabak og Jan Schmid var i utgangspunktet regnet som to medaljekandidater, men fikk sine konkurranser ødelagt av dårlige forhold under hoppingen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Kombinert.

Jan Schmid har vært den beste kombinertløperen totalt i år, men fikk det ikke til å stemme onsdag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Graabak: – Tynn suppe

Graabak ble nummer 18 og Schmid nummer 25.

Jørgen Graabak

Graabak var i likhet med flere andre uheldig med forholdene i hoppbakken.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det er tynt. Tynn suppe. Men jeg synes jeg gjør en bra avslutning i dag, og skal ta med meg det videre, sier Graabak, som også roser dagens vinner:

– Eric var god i dag. Man ser at det er stort sett de beste utøverne som står på toppen selv om det blåser fra alle kanter, så vi får bare prøve på i storbakken.

Schmid har slitt med forkjølelse de siste dagene, men ville verken skylde på den eller bare på vanskelige vindforhold.

– Jeg gjorde ikke helt jobben selv, heller. Man må ha litt flaksen med seg, men så må man gjøre jobben selv også. Jeg kjenner at jeg ikke har trent så mye langrenn på noen dager, men jeg har ingen sykdomdssymptomer. Jeg satser på at gjennomkjøringen gjør at jeg fikk blåst gjennom systemet litt til neste uke, sier han.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial