NRK Meny
Normal

Froome gikk på en smell: – Jeg måtte ha sukker

Sammenlagtleder Chris Froome sikret nye sekunder i kampen mot Alberto Contador, men tapte over minuttet til andre utfordrere på kongeetappen i Tour de France torsdag.

Froome

Chris Froome ble nummer sju på etappen, men sikret nesten et minutt på Contador i sammendraget. Etter etappen ble briten ilagt tidsstraff på grunn av næringshjelp fra lagbilen innen 20 kilometer før mål.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Contador

Alberto Contador hadde en svak dag i bakken og endte på 11. plass.

Foto: POOL / Reuters
Riblon

Riblon syklet inn til seier på 18. etappe i Tour de France.

Foto: JOEL SAGET / Afp
Quintana

Nairo Quintana ble nummer fire på etappen og er nummer tre i sammendraget.

Foto: POOL / Reuters

Franske Christophe Riblon fra AG2R vant etappen etter han passerte Tejay van Garderen opp den siste runden opp Alpe d'Huez.

Mens franskmennene kunne glede seg over årets første etappeseier i Tour de France, kjempet sammenlagtleder Chris Froome en hard kamp lenger ned i den tøffe stigningen.

– Jeg gikk tom for sukker. Jeg måtte sende Richie (Porte) ned til følgebilen for å hente næring til meg, forklarer Froome i et intervju vist på TV 2.

Ifølge SkyNews er Froome ilagt en tidsstraff på 20 sekunder fordi han fikk hjelp fra lagbilen innen 20 kilometer før mål, noe som ikke er lov ifølge Tour-reglementet.

Tapte over minuttet

Da Froome gikk tom hadde han rykket fra nærmeste mann i sammendraget, Alberto Contador, men briten hadde fremdeles følge av Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez.

Mens Froome strevde med å få tak i næring, rykket de to. Froome var sjanseløs til å følge, men hadde god hjelp av Porte opp de siste kilometerne.

Likevel kom briten i mål over minuttet bak sine to konkurrenter, som begge gjorde et kraftig byks i sammendraget.

Økte til Contador

Viktigst for Froome var det likevel at han økte avstanden til Contador som kom i mål 57 sekunder bak briten.

– Contador og Kreuziger var de største truslene i sammendraget før etappen i dag, det var en god følelse å høre at de tapte tid i den siste stigningen, sier han.

Det betyr at Froome har fem minutter og elleve sekunder å gå på til Contador i sammendraget.

Nordhaug imponerte

Det var et voldsomt kjør fra start på dagens etappe, og flere ryttere mistet kontakten med hovedfeltet allerede i første stigning.

Over toppen rev ni ryttere seg løs i et brudd, samtidig som baktroppen fra den første stigningen kjørt seg tilbake med hovedfeltet, blant dem Alexander Kristoff, Cadel Evans og Peter Sagan.

Første gang rytterne skulle opp Alpe d’Huez, slo hovedfeltet fullstendig sprekker. Sky-toget dampet jevnt og trutt i front, og ingen av sammenlagtkandidatene angrep.

Lars Petter Nordhaug imponerte stort da han satt med favorittene helt opp Col de Sarenne.

– Det var en veldig tung dag. Jeg tenkte egentlig å gå i brudd, men skjønte at man måtte være verdensmester for å klare å henge med. Det ble for tungt, selv om jeg følte meg vanvittig sterk, sier Nordhaug til TV 2.

Angrep i utforkjøring

Så fort den mye omtalte utforkjøringen ned Col de Sarenne var i gang, kom angrepet fra Contador.

Han snek seg forbi Froome på snedig vis, og fikk selskap av lagkamerat Kreuziger. De to ga full gass ned den svingete utforkjøringen, mens Froome så ut til å ha mer enn nok med å følge sine to hjelperyttere.

Da de to bare fikk et forsprang på 20 sekunder, ga de likvel opp og ble hentet inn av Froome og resten av gruppa med sammenlagtkandidatene.

Inn i siste stigning ble det satt høy fart, og avstanden til teten minket betraktelig. Likevel holdt Riblon unna mens flere av topprytterne i sammendraget falt av.

Siste nytt

 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag