Hopp til innhold

Rekordraset fortsetter for Haaland: Satte scoringsrekord i Premier League

Eventyret Erling Braut Haaland (22) vil ingen ende ta. Onsdag scoret nordmannen sitt 35. ligamål for sesongen. Det har ingen klart før ham.

Premier League - Manchester City v West Ham United

PÅ GLI: Erling Braut Haaland sklei onsdag inn i engelsk fotballs historiebøker.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Nettkjenningen mot West Ham sørger for at Haaland ene og alene har rekorden for flest scoringer i løpet av én og samme Premier League-sesong.

Nordmannen har scoret 35 ligamål på 31 kamper, og han har ikke bare tatt rekorden. Han har gjort det i sin aller første Premier League-sesong.

– Det er utrolig. Han er helt spesiell. Gratulerer til Erling, roser Manchester City-trener Pep Guardiola overfor Sky Sports.

Denne onsdagskvelden måtte den spanske treneren og Haaland selv vente på scoringen alle ventet på. Haaland var lite involvert i spillet. Sjansene kom ikke like lett som de ofte har gjort.

Men da han fikk rom å løpe i, i det 70. minutt, lot han seg ikke be to ganger.

Alene med en utrusende Lukasz Fabianski chippet Haaland ballen elegant over den polske målvakten og inn i Premier Leagues historiebøker.

– Det er et stort øyeblikk. Jeg er litt ekstra stolt og glad i dag, sier Haaland selv til Viaplay.

Høydepunktspakke fra Manchester City - West Ham.

Høydepunktspakke fra Manchester City – West Ham.

Sto æresvakt

Haaland, som scoret 2-0-målet i en 3-0-seier, ble etter kampen møtt med æresvakt fra lagkamerater og støtteapparatet. 22-åringen smilte fra øre til øre mens han mottok stående applaus og gikk fra den ene varme klemmen til den andre.

Det hele var planlagt, avslørte City-manager Pep Guardiola på spørsmål fra VG på pressekonferansen etter kampen.

Der svarte han også på en rekke andre spørsmål om Haaland og han var tydelig full av beundring for nordmannen.

– Mentaliteten hans passer til hans rolle. Hvis du er nervøs inne i begge boksene, så er du ikke en god forsvarer eller god spiss. Jeg synes han er så rolig. Mentaliteten hans er at han hele tiden vil score mer. Og når han scorer, så tenker han at vil score i det neste minuttet, i neste angrep, sier Guardiola og fortsetter:

– Dette er så positivt. Vi lærer så mye av ham. Jeg lærer mye av ham som manager. Denne typen mentalitet er veldig bra og han er ambisiøs. Hvis ikke hadde han ikke scoret målene han har gjort her, i Dortmund og i Salzburg.

Premier League - Manchester City v West Ham United

ÆRESVAKT: Pep Guardiola (i sort/mørkeblått) og City-spillerne sto æresvakt for Haaland.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Tidligere rekordinnehaver: – Den beste

Oppe på tribunen gliste en stolt pappa, Alfie Haaland, minst like bredt som sønnen.

– Det er galskap, innleder Manchester City-forsvarer Nathan Aké, som scoret kampens første mål.

Han må likevel finne seg i å havne i Haalands skygge. Og det synes han er helt greit.

– Han fortjener alt han får. Han jobber så hardt og er en toppspiller. Han jobber hardt for laget og forhåpentligvis kan han score enda flere, sier nederlenderen.

Den gamle rekorden, som har stått siden 1995, tilhørte Andy Cole og Alan Shearer, som begge scoret 34 mål for henholdsvis Newcastle og Blackburn på 1990-tallet. De gjorde det riktignok i en 42-kamperssesong.

– Den kunne ikke gått til en snillere fyr. Det tok bare 28 år! Han er den beste, skriver Alan Shearer på Twitter etter at rekorden hans – omsider – ble slått.

Onsdagens nettkjenning mot West Ham var hans 51. i alle turneringer denne sesongen.

– Haaland er bare helt utrolig. Å gjøre det han har gjort i debutsesongen er til å bli målløs av, sier tidligere Manchester City-spiller Micah Richards til Sky Sports.

Premier League - Manchester City v West Ham United

ELEGANT: Med en følsom chip, scoret Erling Braut Haaland sitt 35. mål for sesongen.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

West Ham har vært sentrale i Haalands scoringsrekord. Det var mot nettopp «The Hammers» Haaland fikk Premier League-debuten 7. august i fjor. Da scoret han sine to første Premier League-mål.

Det ble starten på historien. 3. mai i år, mot samme motstander, kom den historiske.

– Han er enkelt og greit den beste spissen Premier League noen gang har sett, sier BBC-kommentator Vicki Sparks.

Da han scoret sitt aller første Premier League-mål den augustdagen, dro han frem signaturfeiringen sin. Haaland fant, passende nok, frem den samme feiringen da han det historiske målet onsdag.

Haaland

«Den umulige rekorden» gjenstår

Haaland og Manchester City er inne i en heftig sesonginnspurt. De svarte Arsenal og er tilbake på toppen av tabellen og neste uke møter de Real Madrid i Mesterligaens semifinale.

3. juni møter de Manchester United i FA-cupfinalen i Wembley.

Kampene kommer på rekke og rad for Manchester City, og Haaland øyner flere rekorden. Den neste – og vanskeligste å ta?

Dixie Deans 63 mål for Everton fra 1927/28-sesongen. Det kalles ofte «den umulige rekorden» Det er flest scoringer i løpet av en sesong i engelsk fotballs svært innholdsrike historie.

Det er fortsatt et stykke opp til den for Haaland, som står med 51 nå.

Men med målformen Haaland er i, er ingen rekorder trygge.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal