NRK-kommentator om Wolfsburg-behandling: – Gutta ville aldri funnet seg i det

Søndag spilte Wolfsburg mesterligafinale mot Lyon i San Sebastián. Allerede fredag skal de spille første runde i den tyske toppserien.

Ingrid Syrstad Engen mot Lyon

TETT PROGRAM: Fem korte dager etter den største kampen i Ingrid Syrstad Engens karriere skal hun stille til start når Wolfsburg serieåpner på fredag. NRKs sportskommentator mener det er hårreisende.

Foto: Villar Lopez / AFP

Bare fem dager er det fra Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburgs mesterligafinale til de skal møte SGS Essen i første serierunde av 2020/21-sesongen.

– Det er spesielt. Jeg føler at denne turneringen, denne finalen, enten kan gi en knekk eller en skikkelig boost, sier Engen til NRK.

Engen presiserer at det i størst grad dreier seg om det mentale.

– Siden det ble tap i går tror jeg det viktigste er at vi får dratt hjem og gjort oss ferdig mentalt. Vi er i form og fysisk sett er vi bra.

– Det sier alt om prioriteringen

Etter å ha levd isolert på et hotell i San Sebastián, fullstendig inne i mesterligaboblen, kan det være vanskelig å finne sulten igjen når seriestarten venter bare noen dager etterpå.

Engen håper at laget klarer å takle overgangen på en god måte.

– Jeg tror, med mentaliteten vi har, skal det gå bra. Det er spillere som har vunnet mye, men også akkurat vært med på å tape mesterligafinalen. Kvaliteten er så sterk at vi finner motivasjonen til å gjøre det bra på fredag og framover.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over måten mesterligafinalisten blir behandlet på.

– Er det kødd? Gutta villa aldri funnet seg i dette. Det sier alt om hvordan kvinnene blir prioritert av de europeiske forbundene, sier han.

Jan Petter Saltvedt

NRKs sportskommentator er ikke spesielt imponert over hvordan Wolfsburg har blitt prioritert.

Til sammenligning spilte herrelaget til Bayern München finale i mesterligaen en uke før Wolfsburg, men skal spille sin første seriekamp to uker etter dem.

I England fikk begge Manchester-lagene utsatt sin første serierunde grunnet deres deltakelse i europeiske turneringer, og får med det fem uker ferie.

– Wolfsburg skal være på topp på søndag, så skal de takle nedturen, og det skal restitueres. Å bruke 50 dager fra mesterligafinale til sesongstart er ikke å overdrive. Det er jo det man vanligvis bruker når sesongen spilles ferdig i mai og begynner i august, sier Saltvedt.

Ønsker revansj

Engen har ikke tid til å frustrere seg over kort ferie, og må hjem for å forberede seg til fredagens seriekamp.

Hun rekker derimot å bære litt på skuffelsen av finaletapet.

– Jeg er skuffa. Det er jeg virkelig. Jeg klarte ikke å bli kvitt den følelsen i går kveld, og det tror jeg er greit og naturlig når man er så nær.

– Jeg håper at jeg etter hvert kan være stolt over å ha opplevd det, legger hun til.

Ingrid Syrstad Engen

Engen måtte ta den bitre gangen forbi mesterligatroféet med sølvmedaljen hengende rundt nakken. Nå vil hun revansjere seg.

Foto: Alvaro Barrientos / AFP

Skuffelsen sitter fortsatt i kroppen for Engen, men også en følelse av å ville slå tilbake.

– Opplevelsen var enorm, og det er noe som gir motivasjon til å komme dit en gang til og forhåpentligvis få en revansj.

Sportsnyheter

Sheriff Tiraspol sjokkerer i mesterligaen – slo Real Madrid

Lille Sheriff Tiraspol kommer fra en stat som ikke er internasjonalt anerkjent. Tirsdag slo de sensasjonelt Real Madrid i mesterligaen og leder nå den tøffe gruppe D.

Siste nytt

 • Messi-scoring da PSG slo City

  I den fjerde kampen for Paris Saint-Germain fikk Lionel Messi omsider sin scoring. Den bidro til 2-0-seier over Manchester City i mesterligaen.

  Messi og hans spisskollegaer hadde stanget lenge fram til Kylian Mbappé la ballen igjen til den lille argentineren på 16-metersstreken i det 74. minutt. Messi kom stormende og skrudde ballen høyt i målet utenfor City-keeper Edersons rekkevidde.

  Målet kom i Messis første hjemmekamp for PSG i mesterligaen, og den utløste naturligvis ville jubelscener blant hjemmefansen.

  Den ble også nådestøtet for et City-lag som kunne og burde ha svart på Idrissa Gueyes tidlige ledermål, som kom etter åtte minutters spill.

  Messis lag står nå med fire poeng og topper gruppe A. Brugge har også fire poeng, mens City har tre og RB Leipzig null.

 • Knusende Liverpool-seier over Porto

  Liverpool var i scoringsform da de slo Porto på bortbane hele 5-1 i mesterligaoppgjøret tirsdag. Både Mohammed Salah og Roberto Firmino scoret hver sine to mål, mens Sadio Mané også var ansvarlig for en scoring. Etter seieren topper Liverpool sin gruppe suverent med seks poeng.

  Porto var hardt rammet av skader. Stopperkjempen Pepe måtte gi seg etter å ha fått problemer under oppvarmingen, mens midtbanespilleren Otávio måtte byttes ut før det var spilt et kvarter. Laget er nå på sisteplass med ett poeng.

  Liverpool spilte for øvrig med sørgebind etter klubblegenden Roger Hunts død.

 • Bråthen har levert stevning

  Ifølge VG har hoppsjef Clas Brede Bråthen levert stevning til Oslo tingrett. Det får også NRK bekreftet. Det innebærer at det allerede varslede søksmålet mot Norges Skiforbund blir en realitet.

  Også Bråthens advokat, Marit Håvemoen, bekrefter dette overfor NTB.

  Bråthens fagforening, Handel og Kontor, vil kommentere stevningen i en pressemelding tirsdag kveld.

  Norges Skiforbund og forbundets hoppkomité satt mandag i møter om Bråthen-konflikten, men det er ikke kommet noen konklusjon fra møtet.

  Toppledelsen i skiforbundet ønsker ikke å forlenge kontrakten til Clas Brede Bråthen når den går ut i april 2022, mens Bråthen lenge har varslet et søksmål hvor han krever fast jobb.

  Hopperne konkurrerer på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal