Hopp til innhold

NRK-kommentator om Wolfsburg-behandling: – Gutta ville aldri funnet seg i det

Søndag spilte Wolfsburg mesterligafinale mot Lyon i San Sebastián. Allerede fredag skal de spille første runde i den tyske toppserien.

Ingrid Syrstad Engen mot Lyon

TETT PROGRAM: Fem korte dager etter den største kampen i Ingrid Syrstad Engens karriere skal hun stille til start når Wolfsburg serieåpner på fredag. NRKs sportskommentator mener det er hårreisende.

Foto: Villar Lopez / AFP

Bare fem dager er det fra Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburgs mesterligafinale til de skal møte SGS Essen i første serierunde av 2020/21-sesongen.

– Det er spesielt. Jeg føler at denne turneringen, denne finalen, enten kan gi en knekk eller en skikkelig boost, sier Engen til NRK.

Engen presiserer at det i størst grad dreier seg om det mentale.

– Siden det ble tap i går tror jeg det viktigste er at vi får dratt hjem og gjort oss ferdig mentalt. Vi er i form og fysisk sett er vi bra.

– Det sier alt om prioriteringen

Etter å ha levd isolert på et hotell i San Sebastián, fullstendig inne i mesterligaboblen, kan det være vanskelig å finne sulten igjen når seriestarten venter bare noen dager etterpå.

Engen håper at laget klarer å takle overgangen på en god måte.

– Jeg tror, med mentaliteten vi har, skal det gå bra. Det er spillere som har vunnet mye, men også akkurat vært med på å tape mesterligafinalen. Kvaliteten er så sterk at vi finner motivasjonen til å gjøre det bra på fredag og framover.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over måten mesterligafinalisten blir behandlet på.

– Er det kødd? Gutta villa aldri funnet seg i dette. Det sier alt om hvordan kvinnene blir prioritert av de europeiske forbundene, sier han.

Jan Petter Saltvedt

NRKs sportskommentator er ikke spesielt imponert over hvordan Wolfsburg har blitt prioritert.

Til sammenligning spilte herrelaget til Bayern München finale i mesterligaen en uke før Wolfsburg, men skal spille sin første seriekamp to uker etter dem.

I England fikk begge Manchester-lagene utsatt sin første serierunde grunnet deres deltakelse i europeiske turneringer, og får med det fem uker ferie.

– Wolfsburg skal være på topp på søndag, så skal de takle nedturen, og det skal restitueres. Å bruke 50 dager fra mesterligafinale til sesongstart er ikke å overdrive. Det er jo det man vanligvis bruker når sesongen spilles ferdig i mai og begynner i august, sier Saltvedt.

Ønsker revansj

Engen har ikke tid til å frustrere seg over kort ferie, og må hjem for å forberede seg til fredagens seriekamp.

Hun rekker derimot å bære litt på skuffelsen av finaletapet.

– Jeg er skuffa. Det er jeg virkelig. Jeg klarte ikke å bli kvitt den følelsen i går kveld, og det tror jeg er greit og naturlig når man er så nær.

– Jeg håper at jeg etter hvert kan være stolt over å ha opplevd det, legger hun til.

Ingrid Syrstad Engen

Engen måtte ta den bitre gangen forbi mesterligatroféet med sølvmedaljen hengende rundt nakken. Nå vil hun revansjere seg.

Foto: Alvaro Barrientos / AFP

Skuffelsen sitter fortsatt i kroppen for Engen, men også en følelse av å ville slå tilbake.

– Opplevelsen var enorm, og det er noe som gir motivasjon til å komme dit en gang til og forhåpentligvis få en revansj.

Siste nytt

 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norsk braktap i curling-VM etter japansk snuoperasjon

  Det norske kvinnelaget i curling røk 10-3 for Japan under under verdensmesterskapet i Sverige mandag kveld.

  Kampen var Norges femte i det innledende spillet i VM. Så langt står det norske laget, anført av skip Marianne Rørvik, med tre seirer og to tap.

  Mot Japan festet det norske laget et grep med tre poeng i fjerde omgang. Da sto det 3-1. Deretter var det imidlertid japansk dominans. Ett poeng i hver av de påfølgende omgangene ble etterfulgt av tre japanske poeng i omgang nummer sju.

  Dermed var 1-3 snudd til 6-3-ledelse. Den kalddusjen klarte aldri de norske kvinnene å reise seg etter. I stedet ble det nye fire japanske poeng i de to neste omgangenem og kampen ble tapt 3-10. (NTB)

  Curling-VM for kvinner
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste