Hopp til innhold

NRK-kommentator om Wolfsburg-behandling: – Gutta ville aldri funnet seg i det

Søndag spilte Wolfsburg mesterligafinale mot Lyon i San Sebastián. Allerede fredag skal de spille første runde i den tyske toppserien.

Ingrid Syrstad Engen mot Lyon

TETT PROGRAM: Fem korte dager etter den største kampen i Ingrid Syrstad Engens karriere skal hun stille til start når Wolfsburg serieåpner på fredag. NRKs sportskommentator mener det er hårreisende.

Foto: Villar Lopez / AFP

Bare fem dager er det fra Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburgs mesterligafinale til de skal møte SGS Essen i første serierunde av 2020/21-sesongen.

– Det er spesielt. Jeg føler at denne turneringen, denne finalen, enten kan gi en knekk eller en skikkelig boost, sier Engen til NRK.

Engen presiserer at det i størst grad dreier seg om det mentale.

– Siden det ble tap i går tror jeg det viktigste er at vi får dratt hjem og gjort oss ferdig mentalt. Vi er i form og fysisk sett er vi bra.

– Det sier alt om prioriteringen

Etter å ha levd isolert på et hotell i San Sebastián, fullstendig inne i mesterligaboblen, kan det være vanskelig å finne sulten igjen når seriestarten venter bare noen dager etterpå.

Engen håper at laget klarer å takle overgangen på en god måte.

– Jeg tror, med mentaliteten vi har, skal det gå bra. Det er spillere som har vunnet mye, men også akkurat vært med på å tape mesterligafinalen. Kvaliteten er så sterk at vi finner motivasjonen til å gjøre det bra på fredag og framover.

NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt er ikke imponert over måten mesterligafinalisten blir behandlet på.

– Er det kødd? Gutta villa aldri funnet seg i dette. Det sier alt om hvordan kvinnene blir prioritert av de europeiske forbundene, sier han.

Jan Petter Saltvedt

NRKs sportskommentator er ikke spesielt imponert over hvordan Wolfsburg har blitt prioritert.

Til sammenligning spilte herrelaget til Bayern München finale i mesterligaen en uke før Wolfsburg, men skal spille sin første seriekamp to uker etter dem.

I England fikk begge Manchester-lagene utsatt sin første serierunde grunnet deres deltakelse i europeiske turneringer, og får med det fem uker ferie.

– Wolfsburg skal være på topp på søndag, så skal de takle nedturen, og det skal restitueres. Å bruke 50 dager fra mesterligafinale til sesongstart er ikke å overdrive. Det er jo det man vanligvis bruker når sesongen spilles ferdig i mai og begynner i august, sier Saltvedt.

Ønsker revansj

Engen har ikke tid til å frustrere seg over kort ferie, og må hjem for å forberede seg til fredagens seriekamp.

Hun rekker derimot å bære litt på skuffelsen av finaletapet.

– Jeg er skuffa. Det er jeg virkelig. Jeg klarte ikke å bli kvitt den følelsen i går kveld, og det tror jeg er greit og naturlig når man er så nær.

– Jeg håper at jeg etter hvert kan være stolt over å ha opplevd det, legger hun til.

Ingrid Syrstad Engen

Engen måtte ta den bitre gangen forbi mesterligatroféet med sølvmedaljen hengende rundt nakken. Nå vil hun revansjere seg.

Foto: Alvaro Barrientos / AFP

Skuffelsen sitter fortsatt i kroppen for Engen, men også en følelse av å ville slå tilbake.

– Opplevelsen var enorm, og det er noe som gir motivasjon til å komme dit en gang til og forhåpentligvis få en revansj.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for finale i Los Cabos-turneringen

  Casper Ruud er klar for sin første ATP-finale på sju måneder etter at han slo ut Stefanos Tsitsipas av ATP-turneringen i Mexico natt til lørdag.

  Ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6.

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske Alexander Zverev og australske Jordan Thompson. De skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen.

  (NTB)

 • Sørloth scoret i Villareal-seier

  Alexander Sørloth scoret det tredje og siste målet da Villareal slo Real Sociedad i La Liga fredag kveld.

  Det var hans niende scoring for sesongen.

  Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn drøyt ti minutter før slutt. Villareal vant kampen 3-1. Laget ligger nå på 12.plass på tabellen.

  Alexander Sørloth
  Foto: Reuters
 • Kiptum gravlagt i hjembyen

  Maratonløper Kelvin Kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen Chepkorio i Kenya. Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte.

  Sebastian Coe var til stede sammen med Kenyas president William Ruto. Friidrettsstjernen Faith Kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp.

  Kiptums enke Asenath Rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien.

  – Det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa Rotich.

  Flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i Kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere.

  – Våre idrettsutøvere bør behandles som VIP-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem Phelix Odiwuor.

  Kiptum løp inn til ny rekord i Chicago Marathon i oktober på tiden 2.00.35. Med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av Eliud Kipchoge under Berlin Marathon i 2022. Kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i OL i Paris senere i år.

  (NTB)

  IDnroTGLye8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal