Real Madrid legger skylden på Manchester United

Det ser ut som Manchester United-keeper David De Geas overgang til Real Madrid går i vasken. Men Real Madrid hevder de har gjort alt riktig.

David De Gea

BLIR I UNITED: Den spanske keeperen David de Gea vender ikke hjem. Stjernekeeperen blir i Manchester United.

Foto: Kamil Krzaczynski / Ap

De Gea har lenge vært koblet til Real Madrid. Både engelske og spanske medier rapporterte mandag om at United og Real var enige om en avtale for spilleren. Avtalen innebar at Real Madrid-keeper Keylor Navas gikk til United som en del av avtalen.

Etter midnatt tirsdag, da overgangsvinduet stengte i Spania, begynte rapporter å tikke inn om papirtrøbbel. De Geas overgang skal ikke ha blitt registrert tidsnok til å kunne gjennomføres.

Hevder de har gjort alt riktig

Gjennom ti punkter på sine egne hjemmesider forklarer Real Madrid hvorfor David de Gea ikke blir en del av klubben i dette overgangsvinduet.

Her kan du lese alle de ti punktene, oversatt fra spansk til norsk:

Ifølge Real Madrid åpnet ikke Manchester United opp forhandlingene før mandag morgen, noe som førte til at klubbene måtte bli enige i all hast.

Real Madrid hevder de fikk oversendt de nødvendige papirene fra Manchester United to minutter over midnatt. Da de prøvde å melde dem inn til FIFA Transfer Matching System (TMS), skal de ha fått beskjed om at systemet var stengt.

– Vi prøvde å sende inn dokumentasjonen, men det lot seg ikke gjøre, beretter den spanske hovedstadsklubben.

I punkt ti hevder Real Madrid at de har gjort alt det nødvendige, til rett tid, for å få meldt inn overgangene til David De Gea og Keylor Navas.

– Anker ikke

Ifølge Real skal klubben klokken 00.26 tirsdag likevel ha fått en invitasjon fra TMS om å registrere De Geas opplysninger. Dette skal ifølge Real ha skjedd fordi overgangsvinduet i England ikke stenger før tirsdag ettermiddag.

– Vi registrerte derfor opplysningene. Dette tross vissheten om at tidsfristen var utløpt ved midnatt, skriver Real Madrid, som konkluderer med at alt har blitt gjort korrekt fra deres side både med De Geas og Navas' overgang.

Den spanske klubben skriver ikke hva de mener bør være neste steg i saken. Ifølge engelske The Guardian har Real bestemt seg for å ikke legge inn noen anke i saken.

Manchester United har foreløpig til gode å kommentere situasjonen.

Siste nytt

 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjør som i fjor og vinner sprinten på Beitostølen. Emil Iversen er nærmest ungfolen og blir nummer to. Eirik Brandsdal kniper tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjør en forrykende spurt og blir nummer to. Lotta Udnes Weng kniper tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Riiber tok NM-gull

  Jarl Magnus Riiber tok NM-gullet på 5-kilometeren lørdag. Espen Andersen sikret sølvet, mens Einar Christian Lurås Oftebro sørget for sin andre NM-medalje med bronsen.

  Riiber
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, finaler
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, finaler
Sesongstart langrenn: Finaler klassisk sprint
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse