NRK Meny
Normal

Real Madrid legger skylden på Manchester United

Det ser ut som Manchester United-keeper David De Geas overgang til Real Madrid går i vasken. Men Real Madrid hevder de har gjort alt riktig.

David De Gea

BLIR I UNITED: Den spanske keeperen David de Gea vender ikke hjem. Stjernekeeperen blir i Manchester United.

Foto: Kamil Krzaczynski / Ap

De Gea har lenge vært koblet til Real Madrid. Både engelske og spanske medier rapporterte mandag om at United og Real var enige om en avtale for spilleren. Avtalen innebar at Real Madrid-keeper Keylor Navas gikk til United som en del av avtalen.

Etter midnatt tirsdag, da overgangsvinduet stengte i Spania, begynte rapporter å tikke inn om papirtrøbbel. De Geas overgang skal ikke ha blitt registrert tidsnok til å kunne gjennomføres.

Hevder de har gjort alt riktig

Gjennom ti punkter på sine egne hjemmesider forklarer Real Madrid hvorfor David de Gea ikke blir en del av klubben i dette overgangsvinduet.

Her kan du lese alle de ti punktene, oversatt fra spansk til norsk:

Ifølge Real Madrid åpnet ikke Manchester United opp forhandlingene før mandag morgen, noe som førte til at klubbene måtte bli enige i all hast.

Real Madrid hevder de fikk oversendt de nødvendige papirene fra Manchester United to minutter over midnatt. Da de prøvde å melde dem inn til FIFA Transfer Matching System (TMS), skal de ha fått beskjed om at systemet var stengt.

– Vi prøvde å sende inn dokumentasjonen, men det lot seg ikke gjøre, beretter den spanske hovedstadsklubben.

I punkt ti hevder Real Madrid at de har gjort alt det nødvendige, til rett tid, for å få meldt inn overgangene til David De Gea og Keylor Navas.

– Anker ikke

Ifølge Real skal klubben klokken 00.26 tirsdag likevel ha fått en invitasjon fra TMS om å registrere De Geas opplysninger. Dette skal ifølge Real ha skjedd fordi overgangsvinduet i England ikke stenger før tirsdag ettermiddag.

– Vi registrerte derfor opplysningene. Dette tross vissheten om at tidsfristen var utløpt ved midnatt, skriver Real Madrid, som konkluderer med at alt har blitt gjort korrekt fra deres side både med De Geas og Navas' overgang.

Den spanske klubben skriver ikke hva de mener bør være neste steg i saken. Ifølge engelske The Guardian har Real bestemt seg for å ikke legge inn noen anke i saken.

Manchester United har foreløpig til gode å kommentere situasjonen.

Siste nytt

 • Neymar hinket av trening

  Flere melder på Twitter at den brasilianske stjernen Neymar måtte avbryte dagens trening og forlot banen haltende. Neymar rakk akkurat å bli skadefri til VM etter et brudd i foten i mars.

  Laster Twitter-innhold
 • Skadsdammen ferdig i Storhamar

  Eirik Skadsdammen (37) får ikke ny kontrakt i Storhamar, og er ferdig etter 19 sesonger i klubben. Han står med over 700 kamper, og kronet karrieren med NM-gull i april.

  – Det var en veldig tøff beslutning, sier trener Fredrik Söderström.

  Eirik Skadsdammen
  Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix
 • Rogn inn i damenes trenarteam

  Geir Endre Rogn går inn i trenarteamet for elitelandslaget for kvinner i langrenn. 36-åringen frå Valdres skal dermed hjelpe hovudtrenar Ole Morten Iversen. Rogn kjem frå jobben som trenar for juniorlandslaget.

  Rogn
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Polen - Senegal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
FIFA Fotball-VM 2018: Russland - Egypt
Best i verden: Tidenes fotball-VM