NRK Meny
Normal

RBK og Brann oppfordres til kvinnesatsing: – Ikke aktuelt

NRK-ekspert Lise Klaveness mener det er på høy tid at storklubbene Rosenborg og Brann starter kvinnelag. Klubbene selv har ingen planer om å ta utfordringen.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Kristiansund (2-2).

HERREDRAKT: Verken Rosenborg eller Brann har noen planer om å ikle et kvinnelag i deres drakt.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Per nå er det ikke aktuelt for Brann, skriver daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, i en tekstmelding til NRK.

I Trøndelag er svaret på spørsmålet om det kan komme et kvinnelag med Rosenborg-logo, det samme som på vestlandet.

– Per nå har ikke Rosenborg noen planer om å starte noe damelag, sier daglig leder i Rosenborg ballklubb, Tove Moe Dyrhaug.

Utfordret storklubbene

Det var etter at Manchester United torsdag annonserte at de vil starte et kvinnelag at NRKs fotballekspert Lise Klaveness utfordret Rosenborg og Brann til å følge i den engelske klubbens fotspor.

«Nå er ManU i gang. Kjør på, Brann, Rosenborg og andre eliteserieklubber. Det blir gøy. Ingen tid å miste», skrev Klaveness på Twitter.

– For det første ville det vært bra for kvinnefotballen å få disse flaggskipene og disse merkevarenavnene over på kvinnelag, utdyper den tidligere landslagsspilleren overfor NRK.

Lise Klaveness

UTFORDRER: NRKs fotballekspert Lise Klaveness mener RBK og Brann bør starte kvinnelag i fotball.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Hun mener også at herreklubbene ville dratt stor nytte av en kvinnesatsing.

– Jeg tror klubbene hadde tjent veldig mye på det i forhold til lokal forankring. Da får man større troverdighet i at man vil være en klubb for alle i lokalmiljøet.

Vil ikke ødelegge for etablerte Toppserie-klubber

Både Bergen og Trondheim har allerede tradisjonsrike klubber i Toppserien i Arna-Bjørnar, Sandviken og Trondheims-Ørn.

Både Johannesen og Dyrhaug fremhever viktigheten av å ikke stå i veien for de allerede tradisjonsrike kvinnelagene i regionen.

– Vi skal ha all mulig respekt for toppserieklubbene som har gjort en fantastisk jobb og vært veldig sterke miljøer, men nå har toppserien slitt i ganske mange år, sier Klaveness.

Hun mener at det kan skapes større profiler i kvinnefotballen om de får spille under de kjente merkevarene fra herrefotballen.

– Hvis vi skal ha reelle forbilder av disse kvinnene, som de jo er, så må de være kjent for de unge jentene. Da er innpakking og «branding» et poeng.

Har inngått økonomisk samarbeid

I Trondheim har Rosenborg diskutert muligheten for eget kvinnelag i eget styre og i samråd med Trondheims-Ørn.

Da det ble klart at eget kvinnelag ikke var aktuelt ble løsningen høsten 2017 et økonomisk samarbeid med den mestvinnende kvinneklubben i Norge.

– Vi har sammen med OBOS gått inn med penger slik at de kan styrke kompetansen sin sportslig i en treårsperiode, forklarer Dyrhaug.

Rosenborg stiller også med kompetanse på markeds- og ledersiden.

 • Seks av 16 klubber i Eliteserien har ikke sportslig tilbud for kvinner i det hele tatt. To av klubbene er blant annet Brann og Rosenborg.

Les også: Kritisk til kvinnesatsinga i eliteserieklubbene

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal