RBK knuste Vålerengas poenghåp på overtid: – Verste måten å tape på

(Vålerenga - Rosenborg 2-3) Rosenborg så ut til å måtte ta til takke med ett poeng hjem til Trondheim. Men på overtid sørget RBK-kometen Issam Jebali (26) for ellevill trønderjubel i hovedstaden.

Eliteserien 2018 Vålerenga-Rosenborg 2-3 .

RBK-HELT: Issam Jebali (høyre) var en populær mann blant lagkameratene etter kampen søndag kveld.

I det som må ha vært aller siste spark på ballen, nesten fem minutter på overtid, hamret kantspilleren inn 3-2-scoringen etter en corner.

– For oss er det den verste måten å tape på. Vi får bare ta lærdom av det, sier en svært skuffet VIF-høyreback Amin Nouri til NRK.

– Synd på gutta

Ronny Deila mener Rosenborg har et massivt lag på dødballer og påpeker at Vålerenga hadde et ungt lag på banen da trøndernes seiersmål kom.

– Jeg synes veldig synd på gutta. Samtidig er jeg utrolig stolt over det vi presterer i dag. Det er så mye energi, tro og samhold i dette laget her, sier VIF-treneren til NRK.

Trønderne sikret i hvert fall tre viktige poeng i gullkampen. Rosenborg står nå med 49, mens Brann - etter deres seier i går - står med 47 poeng. Vålerenga kunne sneket seg bare fire poeng bak Haugesund på tredjeplass dersom de hadde berget uavgjort søndag kveld. Men slik skulle det ikke gå.

– Det var to lag som ville angripe og vinne kampen. Uavgjort ville nok vært riktig. Vi fikk muligheten, og Issam, det var ikke hans beste kamp, men han scoret. Det er vi veldig fornøyde med, sier RBK-trener Rini Coolen til Eurosport.

Saken fortsetter under bildet.

LETTET: RBK-trener Rini Coolen, her etter kampen mot Vålerenga søndag kveld.

Tøff mot Abu

At mye lå i potten rent tabellmessig var tydelig fra start av. Høyt tempo, tøft spill og med en rekke taklinger. Det fikk blant annet VIF-nøkkelspiller Mohammed Abu merke. Etter 20 minutters spill fikk han en tøff takling rett i leggen. Stadion på Valle kokte, både på banen, trenerbenk og tribunen.

SKUFFET OG STOLT: Vålerenga-trener Ronny Deila etter kampen mot Rosenborg.

Heldigvis for hjemmelaget kom Abu seg på beina og hadde nærmest selvfølgelig en finger med i spillet da Vålerenga tok ledelsen etter en drøy halvtime. En svakt slått RBK-corner havnet i beina på Abu. Han spilte videre til Chidera Ejuke, som videre fant toppscorer Sam Johnson. Han dro seg inn i banen og skrudde ballen i André Hansens lengste hjørne.

Bortelaget fikk etter hvert ristet av seg sjokket og rett før dommerne skulle sende lagene i garderoben til pause kom utligningen.

Adam Larsen Kwarasey bokset en corner ut i returrommet. Der stod Jonathan Levi klar. Han hamret til på direkten og så ballen sprette inn i det ene hjørnet.

Klønete selvmål

Etter hvilen tok det bare fem minutter før Rosenborg hadde snudd kampen. Det gjorde de riktignok på heldig vis. Vegar Eggen Hedenstad slo en corner inn i feltet og på første stolpe var VIF-midtstoppen Enar Jääger svært uheldig.

I stedet for å klarere, presterte han å nikke ballen i korthjørnet i eget mål. 2-1 var et faktum, RBK-fansen blusset og spillerne i hvitt og svart jublet vilt.

Nouri utlignet

Men de skulle bare få være ni minutter i himmelen. For Vålerenga presset på for utligning og like før timen var spilt kom den. Ejuke sendte i vei et skudd fra spiss vinkel. Hansen måtte gi en retur. Der stod Amin Nouri og hamret inn 2-2 i lengste hjørne.

De siste ti minuttene kunne både Yann-Erik de Lanlay og Samúel Fridjonsson i den andre scoret. Men både stolpe og keeper stod i veien ved begge anledninger. Det var før Jebali dukket opp på overtid - og sørget for tre poeng til Trondheim.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.