Hopp til innhold

RBK-Kåre om Bendtner-duellen: – Det er vel ekspertene som blir sinte

LILLESTRØM (NRK): Nicklas Bendtner eller Alexander Søderlund? Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen står foran et vanskelig valg når han skal velge spiss i serieåpningen.

RBKs spissduell

SPISSDUELL: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner fikk begge 45 minutter i mandagens kamp.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er ingen duell. Det er to fantastisk strålende spisser, og begge to kommer til å spille mye for oss. Med det programmet vi har, er det viktig at vi har friske folk hele veien, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Mandag startet Nicklas Bendtner på topp for Rosenborg mot Lillestrøm. Han ble erstattet av Alexander Søderlund i pausen, så spilletiden ble broderlig fordelt mellom RBKs stjernespisser.

– Det hadde vært artig å prøvd begge, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-TRENER: Kåre Ingebrigtsen intervjues av klubbens TV-kanal etter 0–0 mot Lillestrøm.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Alltid vært «galen» i hodet

Søderlund returnerte til Rosenborg i januar etter snaut to år i franske St. Etienne. Etter en ålreit start på oppholdet, gikk det tyngre etter hvert for nordmannen. Kritikken satt løst hos franske eksperter etter en tung sesong for både Søderlund og St. Etienne.

Ifølge VG fikk han tilnavnet «spøkelset» av Pierre Ménès. Han kalte Søderlund motbydelig og elendig – blant annet.

– Jeg har alltid vært litt galen i hodet, så det er ikke noe problem, sier Søderlund til NRK.

Han er dermed forberedt på en knallhard kamp om plassen med den danske spisstjernen, men innser at det blir tøft å danke ut Rosenborgs nummer ni.

– Ja, jeg kriger på. Han er en kjempebra spiller, så det er kjempekjekt med konkurranse. Men jeg får bare jobbe på, jeg er en lagspiller, vet du, sier Søderlund med et smil.

– Det kommer til et punkt selvfølgelig. Men vi må være realistiske også, og se hvem som er best, sier Søderlund, som bærer draktnummer 14 i Rosenborg.

 Alexander Søderlund

I FRANKRIKE: Alexander Søderlund i aksjon for franske St. Etienne, mot Monaco i 2016.

Foto: Robert Pratta / Reuters

Fire Søderlund-mål

I sesongoppkjøringen er det Søderlund som har scoret flest. Han står med fire mål for RBK, mens Nicklas Bendtner står med to fulltreffere. Dansken har dog slitt med skade, og sto over tre av kampene mot lokal motstand i februar.

I oppkjøringen er spilletiden jevnt fordelt mellom de to, men det kommer definitivt til å bli diskusjoner rundt Rosenborgs spissvalg.

– Er du forberedt på at en av dem blir sint?

– Nei, det er vel ekspertene som blir sinte, svarer Kåre Ingebrigtsen.

Vålerenga-trener Ronny Deila tror ikke det har mye å si hvem Rosenborg starter med på topp. Han mener peker på kollektivet som Rosenborgs største fordel.

– Det er to gode spillere, men det er ferdigheter over hele banen. Kollektivet Rosenborg er vanskelig å spille mot, fastslår VIF-treneren.

Siste nytt

 • NIF har nedsatt gruppe som skal utrede IOC-problematikk

  Torsdag skrev NRK at Norges Idrettsforbund ikke hadde fulgt opp eget vedtak, da de ennå ikke hadde nedsatt en ressursgruppe for å utrede den nåværende samorganiseringen mellom Norges olympiske komité (NOK) og Norges idrettsforbund (NIF).

  Nå er det klart at 2. visepresident Sondre Sande Gullord får med seg Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund), Reinart Aarseth (Nordland Idrettskrets), Espen Lund (Norges Kickboxingforbund) og én representant fra NIFs utøverkomité. Sistnevnte velger selv hvem som skal representere dem.

  NIF skriver til NRK at «ressursgruppen skal bidra i å utarbeide en rapport relatert til Tingvedtaket fra 2019 hvor det ble «[…] bedt om å utrede til neste Idrettsting hvordan samorganiseringen av NIF og NOK er sett opp mot NIFs verdier; frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. Rapporten skal legges som bakgrunn for behandling av spørsmålet om skille av NIF og NOK».

  Gruppen starter arbeidet umiddelbart og vil legge frem en rapport under idrettsstyrets møte 25. april.

  Torsdag ga idrettspresident Berit Kjøll uttrykk for at hun er fornøyd med fremdriften i prosessen. Saken skal behandles på Idrettstinget til våren.

  Overlevering av rapport "Rasisme i idretten"
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Kirkeberg Mørk ble U23-verdensmester i Canada – trippel norsk på pallen

  Martin Kirkeberg Mørk (22) fra Drammen gikk et langrenn det luktet svidd av og ble U23-verdensmester på 10 kilometer fri teknikk i Whistler i Canada fredag.

  Kirkeberg Mørk ble juniorverdensmester for to år siden på den samme distansen, og han var blant de naturlige favorittene foran fredagens løp. Mørk var best under alle passeringspunktene fra start til mål.

  Drammenseren fikk følge av kameraten Lars Agnar Hjelmeset på pallen, men Hjelmeset ble «parkert» med 26 sekunder på sølvplass. På en 10 kilometer er det ren utklassing å vinne med 26 sekunder.

  Bronsen ble også norsk. Jonas Vika fra Mjøsski ble slått med 43 sekunder av Martin Kirkeberg Mørk, men sikret bronsen med tre tideler ned til 4.-plassen. (NTB)

  Skandinavisk Cup i langrenn
  Foto: Ulf Palm / NTB
 • Aalesund henter Amidou Diop

  Aalesund signerer senegaleseren Amidou Diop (30).

  Det bekrefter Aalesund i en pressemelding på deres nettside.

  30-åringen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til klubben i to år.

  – Jeg er fornøyd med valget om å signere for AaFK. Det var interesse fra en rekke klubber, men det riktige valget var Aalesund, sa Diop til Aalesund. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Jerv (1-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste