RBK-Kåre om Bendtner-duellen: – Det er vel ekspertene som blir sinte

LILLESTRØM (NRK): Nicklas Bendtner eller Alexander Søderlund? Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen står foran et vanskelig valg når han skal velge spiss i serieåpningen.

RBKs spissduell

SPISSDUELL: Alexander Søderlund og Nicklas Bendtner fikk begge 45 minutter i mandagens kamp.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Det er ingen duell. Det er to fantastisk strålende spisser, og begge to kommer til å spille mye for oss. Med det programmet vi har, er det viktig at vi har friske folk hele veien, sier Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Mandag startet Nicklas Bendtner på topp for Rosenborg mot Lillestrøm. Han ble erstattet av Alexander Søderlund i pausen, så spilletiden ble broderlig fordelt mellom RBKs stjernespisser.

– Det hadde vært artig å prøvd begge, sier Ingebrigtsen.

Kåre Ingebrigtsen

RBK-TRENER: Kåre Ingebrigtsen intervjues av klubbens TV-kanal etter 0–0 mot Lillestrøm.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Alltid vært «galen» i hodet

Søderlund returnerte til Rosenborg i januar etter snaut to år i franske St. Etienne. Etter en ålreit start på oppholdet, gikk det tyngre etter hvert for nordmannen. Kritikken satt løst hos franske eksperter etter en tung sesong for både Søderlund og St. Etienne.

Ifølge VG fikk han tilnavnet «spøkelset» av Pierre Ménès. Han kalte Søderlund motbydelig og elendig – blant annet.

– Jeg har alltid vært litt galen i hodet, så det er ikke noe problem, sier Søderlund til NRK.

Han er dermed forberedt på en knallhard kamp om plassen med den danske spisstjernen, men innser at det blir tøft å danke ut Rosenborgs nummer ni.

– Ja, jeg kriger på. Han er en kjempebra spiller, så det er kjempekjekt med konkurranse. Men jeg får bare jobbe på, jeg er en lagspiller, vet du, sier Søderlund med et smil.

– Det kommer til et punkt selvfølgelig. Men vi må være realistiske også, og se hvem som er best, sier Søderlund, som bærer draktnummer 14 i Rosenborg.

 Alexander Søderlund

I FRANKRIKE: Alexander Søderlund i aksjon for franske St. Etienne, mot Monaco i 2016.

Foto: Robert Pratta / Reuters

Fire Søderlund-mål

I sesongoppkjøringen er det Søderlund som har scoret flest. Han står med fire mål for RBK, mens Nicklas Bendtner står med to fulltreffere. Dansken har dog slitt med skade, og sto over tre av kampene mot lokal motstand i februar.

I oppkjøringen er spilletiden jevnt fordelt mellom de to, men det kommer definitivt til å bli diskusjoner rundt Rosenborgs spissvalg.

– Er du forberedt på at en av dem blir sint?

– Nei, det er vel ekspertene som blir sinte, svarer Kåre Ingebrigtsen.

Vålerenga-trener Ronny Deila tror ikke det har mye å si hvem Rosenborg starter med på topp. Han mener peker på kollektivet som Rosenborgs største fordel.

– Det er to gode spillere, men det er ferdigheter over hele banen. Kollektivet Rosenborg er vanskelig å spille mot, fastslår VIF-treneren.

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Innstiller på henlegging

  Politiet innstiller på å leggje bort saka mot mannen som er sikta for eit overgrep på Brann Stadion.

  Det får NRK opplyst. VG meldte dette først.

  Saka er ferdig etterforska. Det er no opp til statsadvokaten i Hordaland og Sogn og Fjordane å avgjere kva som skal skje vidare i saka.

  Det vart teke ut sikting for valdtekt etter eit nachspiel på Brann Stadion natt til 10. august.

 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Kilde klar til Sölden-åpningen

  Alpinist Aleksander Aamodt Kilde (29) er klar til sesongstarten i Sölden kommende helg etter kneskaden han pådro seg i januar.

  Det har vært usikkerhet rundt Kilde om han kom til å bli klar til sesongstarten, men nå bekrefter alpinsjef Claus Ryste overfor NTB at 29-åringen stiller til start.

  I januar røk han korsbåndet i høyre kne i et fall på trening og mistet resten av sesongen.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal