Hopp til innhold

Keeperen ble cuphelt: – Den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noen gang

Viking er ute av cupen etter at de tapte straffesparkkonkurranse mot Raufoss i cupens fjerde runde. Keeper Ole Kristian Lauvli ble den store helten med to strafferedninger.

NM fotball cup 2023: Raufoss – Viking

HELT: Ole Kristian Lauvli ble den store helten på Toten med sine to strafferedninger.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

Niklas Sandberg så ut til å bli den store helten da han sendte Viking i ledelsen i ekstraomgangene, men Raufoss slo tilbake for fjerde gang da Kodjo Somesi stanget inn utligningen i andre ekstraomgang.

– Helt ville tilstander. Herrefred, det blir ikke finere enn det, kommenterte Alexander Schau på cupen live på NRK.

I straffesparkkonkurransen hadde Raufoss et hemmelig våpen: Keeper Ole Kristian Lauvli viste seg som en skuddstopper i verdensklasse og reddet Vikings to første straffespark.

Dermed er Raufoss klare for kvartfinale i cupen og Lauvli har nok sikret seg gratis lomper på Toten resten av livet.

NM fotball cup 2023: Raufoss – Viking

JUBEL: Raufoss er klare for kvartfinalen i cupen.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

– Det var helt rått, jeg tror det er den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noen gang, sier straffehelten til NRK etter kampen.

Hvordan var det å redde så mange straffer?

– Når vi tar første, så andre, og så scorer vi i tillegg, da skjønner vi at det går veien. Det er deilig, sier Lauvli tydelig fornøyd.

Hvem Raufoss møter i kvartfinalen blir klart etter regningen 21.30

– Vi tar hvem som helst, skal vi gå hele veien, så må vi slå ut de beste, sier Raufoss-trener Jörgen Wålemark.

– En helt perfekt «Panenka»

Viking tok en oppskriftsmessig ledelse da Harald Nilsen Tangen ble felt i straffefeltet og Nicholas D'Agostino var sikker fra elleve meter, men det ble ikke kampens eneste eller flotteste straffemål.

For da Loris Mettler stilte seg opp etter at Andreas Helmersen fikk straffespark, skulle bli kampens høydepunkt. Den sveitsiske midtbanespilleren gikk for en «Panenka»-straffe og Viking-keeper Arild Østbø rakk nesten å reise seg opp og reddet skuddet, men måtte se Mettler juble til slutt.

– En helt perfekt «Panenka», kommenterte Vålerenga-spiller Christian Borchgrevink i Cupen Live på NRK.

I andre omgang trodde mange Viking hadde avgjort kampen med en herlig frispark-variant fra Sander Svendsen, men Toten-publikummet hadde fortsatt mange flere mål i vente.

Først utlignet Filip Brattbakk, før Niklas Sandberg svarte bare fire minutter senere etter en nydelig Viking-kontring.

– Spinnvill kamp

Men vertene fra Toten snudde kampen den siste halvtimen av ordinær tid og sikret ekstraomganger da Andreas Helmersen stanget inn 3-3-målet fire minutter før slutt.

– Det er en helt spinnvill kamp. En praktfull fotballkamp, uansett om Raufoss slipper inn tre mål på slutten her kan de være veldig fornøyde med denne kampen. En fantastisk kamp av Raufoss, sa Schau om utligningen.

Der scoret begge lag og kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Mettler som scoret med en frekk «Panenka»-straffe tidligere, valgte en annen løsning i straffesparkkonkurransen, men resultatet ble det samme. Og jubelen fortsatte på Toten da Ole Kristian Lauvli reddet Niklas Sandberg sin straffe.

Lauvli får fort gratis lomper på Toten resten av livet etter å ha reddet Vikings andre straffe også. Da gjorde det ingenting at Viljar Vevatne scoret, for Aridon Racaj ble den store helten med sin scoring.

Les også Reagerer på Haaland-fotfølging: – Synes synd på Erling

Haal

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal