Rashford strålte i jubileumskampen: – Jeg er veldig fornøyd med ham

I kamp nummer 200 for Manchester United scoret Marcus Rashford to mål og sørget for Ole Gunnar Solskjærs første seier i år da Norwich kom på besøk i Premier League.

Marcus Rashford gjorde seg bemerket i jubileumskampen

200: I kamp nummer 200 for barndomsklubben scoret Marcus Rashford mål nummer 18 og 19 for sesongen.

Marcus Rashford er bare 22 år gammel, men har virkelig markert seg for klubben han har spilt i siden barndommen.

I sin 200. kamp for klubben viste Rashford tidlig at han ville vise seg frem med flere lekre tekniske detaljer. Og etter 27 minutter satte han sitt første for dagen.

I andreomgang dunket han inn sitt andre på straffespark. Hans fjortende mål i ligaen så langt denne sesongen.

– Det er fantastisk av Marcus å få 200 kamper så fort. Jeg er veldig fornøyd med ham, sa Solskjær til BBC etter kampen.

Laget til nordmannen tok imot bunnlaget Norwich City som ikke har vunnet en eneste ligakamp siden slutten av november.

Med 4–0 – takket være Rashford, Anthony Martial og Mason Greenwood – kunne Solskjær puste lettet ut etter nylige tap mot Arsenal og Manchester City.

Servitøren Mata

Juan Mata har ikke vært et fast innslag i Uniteds startellever i år, men i dag viste han seg plassen verdig.

Etter halvtimen slo spanjolen et innlegg fra hjørnet av 16-meteren som Rashford dunket bak Tim Krul i Norwich sitt mål.

Marcus Rashford satt inn 1-0

REV SEG LØS: Rashford rev seg løs fra Norwich-forsvarerne og sendte United i føringen.

– Det er frustrerende å ikke spille. Jeg er fortsatt sulten på å hjelpe laget mitt med mål og målgivende. Som alle andre spillere er jeg ikke fornøyd når jeg ikke spiller, men jeg må alltid være tilgjengelig for laget, sa Mata til BCC.

Knappe fem minutter ut i andreomgang stormet den 19 år gamle venstrebacken Brandon Williams frem i angrep og ble felt av Norwich-målvakten. Det endte med straffespark.

Det ekspederte Marcus Rashford sikkert i mål til 2–0.

United hadde satt i gang ketchupeffekten på Old Trafford og var frempå igjen bare få minutter senere.

Igjen var det et presist innlegg fra midtbaneveteranen Juan Mata, som denne gangen fant hodet til Anthony Martial som headet inn 3–0.

Det burde stått 4–0 bare to minutter senere da Williams fikk ballen servert på et sølvfat, men unggutten blåste ballen opp på Stretford End.

Spilte godt

SPILTE GODT: Marcus Rashford spilte en god kamp og fikk hvile den siste halvtimen.

Ny unggutt på scoringslista

Rashford fikk hvile de siste 30 minuttene, men fra benken fikk jubilanten se en annen unggutt imponere. 18 år gamle Mason Greenwood fikk spille de siste 20 minuttene og brukte ikke lang tid på å vise at han er klar til å kjempe om plass i startoppstillingen.

Fem minutter ut i innhoppet fyrte spissen av et langskudd med venstrefoten som krøp langs bakken og inn i lengste hjørnet. United kontrollerte inn resten av kampen og tok en solid 4–0 seier.

Satt inn kampens siste

SATT PUNKTUM: 18 år gamle Mason Greenwood sørget for at sluttresultatet ble 4–0.

Resultatet sørger for at Manchester United klatrer til en femteplass på tabellen, mens Norwich stadig kjemper helt nederst i ligaen.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)