NRK Meny
Normal

«Zucca» om bittert Rangers-tap: – Dette var ræva

Mats Zuccarello Aasen var forbannet på seg selv og hele laget etter 7-4-tapet mot Montreal tirsdag.

Zucca

Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers tapte mot Montreal. Nok en gang måtte nordmannen gå målløs av isen etter en forrykende kamp som endte med tap for gjestene fra New York.

Foto: Richard Wolowicz / Afp

Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen i garderoben etter kampslutt.

Foto: NRK

– Dette var rett og slett «ræva». Vi var dritdårlig, sier Zuccarello Aasen til NRK.no.

Tapet gjør at det nå står 3–2 i kamper til Rangers i best av sju-serien. New York-laget sikrer seg finaleplassen dersom de avgjør på hjemmeis i Madison Square Garden på torsdag.

Det var en skuffet, irritert og oppgitt «Zucca» som møtte NRK.no i garderoben i Bell Centre. Rundt nordmannen var det helt stille – det var tydelig at medspillerne også hadde det tøft.

Zuccarello Aasen påpekte flere ganger at Rangers gjorde en altfor dårlig kamp og at de ikke hadde fortjent å vinne oppgjøret.

– Vi gjorde feil i hele matchen, og det straffer seg mot gode lag. Vi var ikke gode nok i dag til å vinne. Det er veldig surt og sånn er det bare. De hadde kniven på strupen og var mer desperate enn oss, sier Zuccarello.

Nekter å skylde på keeperen

Det ble en ellevill kamp og et vanvittig drama i Montreal. Rangers lå under 4-1, men kjempet seg på utrolig vis tilbake i kampen til 4–4. Da svarte imidlertid Montreal med tre nye scoringer. Dermed var det bitre tapet et faktum.

– Vi må fram på banen hele matchen. Så gjør vi feil og det straffer seg mot så gode lag. Vi hadde ikke noen god dag, sier han.

– Hva er grunnen til at det skjer, når alt var bra i sist kamp?

– Hver kamp lever sitt eget liv. Er ikke alle på nett, er ikke alle på sitt beste, så taper man kamper. Vi er avhengige av at alle er på «G» i dag, og det var vi ikke. Alt var dårlig, svarer Zuccarello Aasen.

New York Rangers svenske stjernekeeper Henrik Lundqvist var blant spillerne som hadde en tøffest på banen. Keeperen, som har spilt en utrolig sesong for New York-laget, ble byttet ut midt i andre periode.

– Det var ikke hans skyld. Vi er ikke på tå foran ham, og hjelper ham ikke nok i dag. Det er sånn det er. Vi får bare glemme dette her så fort som mulig. Vi har vært borti dette her før – å tape kamper i playoff – så dette må glemmes og vi må ha fokus på neste kamp, sier «Zucca».

– Jeg tok ham ut fordi vi trengte å ta initiativet i kampen og få oppmerksomheten til alle, og det gjorde vi en liten stund, sier Rangers-trener Alain Vigneault ifølge NHL.com.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Intervju med Mats Zuccarello Aasen etter at New York Rangers tapte 7-4 for Montreal. Tapet gjør at det nå står 3–2 i kamper til Rangers i best av sju-serien. Reporter: Anders Tvegård.

«Zucca» var langt nede etter tapet mot Montreal. Her kan du se intervjuet fra Rangers-garderoben.

Sjokkstart

Canadiens gikk ut i et forrykende tempo i tirsdagens ville kamp i Bell Centre i Montreal, fikk muligheten i overtallsspill allerede før det var gått et halvminutt, og tok føringen da P.K. Subban sendte i vei et slagskudd fra blålinjen.

Men anført av blant annet en sprudlende opplagt Mats Zuccarello kjempet Rangers seg raskt tilbake i kampen og ti minutter ut i åpningsperioden ordnet Derek Stepan utligning med et knallhard skudd nede til høyre for Montreals målvakt Dustin Tokarski.

Men bare to minutter senere sendte Tomas Plekanec vertene i ledelsen nok en gang.

Fyrverkeri

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen og Rangers leder 3–2 i kamper etter nattens tap.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Om første periode var forrykende, var midtperioden et fyrverkeri med tre mål til hvert av lagene. Zuccarello hadde en kjempesjanse til å score da Rangers presset på i overtall like etter første pause, men isteden var det Montreals Max Pacioretty som kunne legge på til 3–1 like etter at vertene var fulltallige.

Og enda verre skulle det bli for Rangers. Få sekunder etter at Zuccarello hadde sonet ferdig to minutter for angrep på keeper, økte Rene Bourque til 4–1.

Men Rick Nash tente et nytt håp for gjestene fra New York da han midtveis i midtperioden reduserte til 2–4 bare få sekunder etter at Montreal hadde vært millimeter fra å drepe kampen med en femte scoring.

Drøyt to minutter senere banket Stepan inn sin andre for kvelden og i nytt overtallsspill to minutter senere sto det plutselig likt etter at Chris Kreider satte inn 4–4.

Men nok en gang tok Montreal føringen i kampen de måtte vinne, da Rene Borque satte inn sitt andre mål snaue minuttet senere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Henrik Lundqvist

Rangers svenske keeper, Henrik Lundqvist, hadde ingen god dag i mål og ble byttet ut i andre periode.

Foto: Ryan Remiorz / Ap

Hat trick

Seks minutter ut i tredje periode var Borque frampå igjen og avgjorde kampen med sin tredje scoring for kvelden. Fire minutter før full tid var kampen definitivt over da David Desharnais styrte inn 7–4 i et tomt Rangers-bur i en periode hvor det florerte med utvisninger.

Lagene må nå ut i en sjette kamp om finaleplassen. En eventuell sjuende kamp går i Montreal på lørdag.

Mats Zuccarello, som fikk mye skryt av TV-kommentatorene under kampen, var på isen i 16 minutter og 30 sekunder og endte på -2 i pluss-/minusstatistikken.

– Vi må bare glemme denne matchen og konsentrere oss om den neste, sier «Zucca».

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag