Hopp til innhold

Slo tilbake etter skrekkskaden – ble overrasket da hun kom i mål

Fra sent startnummer, sjokkerte Kajsa Vickhoff Lie og tok andreplassen i Cortina. Det er den første pallplassen hennes etter skadeavbrekket.

Vickhoff Lie

JUBEL: Kajsa Vickhoff Lie andreplassen i Cortina og slo tilbake etter skaden som har holdt henne på sidelinjen siden 2021.

Foto: NRK/NTB

Det er helt utrolig. Nå har jeg et «love-hate»-forhold til Italia etter krasjen min sist, sier Vickhoff Lie til NRK.

Bærumsjenta kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021. Lørdag kunne hun endelig juble for en opptur i bakken og andreplass i Cortina.

I målområdet jublet 24-åringen ellevilt og virket tydelig sjokkert. Alpinisten har aldri blitt bedre enn nummer fire i utfor i verdenscupen. Hun la seg åtte hundredeler foran hjemmehåpet Elena Curtoni som til slutt endte på tredjeplass.

– Det er helt ellevilt. Jeg har ikke ord, utbrøt Viaplays kommentator Henrik Jonassen.

Vickhoff Lie

HYLLET: Vickhoff Lie storkjørte og ble hyllet av støtteapparatet etter andreplassen i Cortina.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Vickhoff Lie kjørte inn til grønne tider store deler av løypa, men klarte ikke å slå tiden til slovenske Ilka Stuhec – som vant lørdagens utfor.

Vickhoff Lie skjønte lite da hun passerte målstreken og så tiden.

Jeg synes ikke jeg kjørte like rent som jeg kunne gjøre, men jeg ga gass hele veien. Det var overraskende, men veldig gøy å komme i mål.

Norsk jubel

Det var en god dag for flere av de norske i løypene i Italia.

Ragnhild Mowinckel storkjørte også, og lå lenge i tet under lørdagens utforrenn i Cortina, men det skulle ikke holde til seier.

Både Stuhec og Curtoni snek seg foran den norske alpinisten, som til slutt tok en imponerende fjerdeplass og havnet på samme tid som Lara Gut-Behrami. Begge to var 0,35 sekunder bak seirende Stuhec.

Italy Alpine Skiing World Cup

FEIRET: Mowinckel kom løpende ut i målområdet for å feire sammen med lagvenninne Vickhoff Lie.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Bragd

Dermed tar ikke Mowinckel å ta sin andre pallplass for sesongen. Hun tok sesongens første pallplass i super-G-rennet i Lake Louise i desember.

Mowinckel har én pallplass i utfor fra før, og var den eneste norske kvinne som har klart bragden på 2000-tallet. Det skjedde da hun sikret andreplassen i sveitsiske Crans Montana i fjor. Nå har altså Vickhoff Lie klart det samme, som ble gratulert av lagvenninnen i målområde.

Det var spinnvilt. Jeg husker ikke så mye. Vi delte øyeblikket, sier 24-åringen til NRK.

Tross den tunge tiden på sidelinjen, har motivasjonen vært stor underveis.

Jeg elsker den idretten her og stå på ski. Det har gått litt trått og jeg har prøvd å være tålmodig. Så det er godt å se at kjøringen jeg kjører nå er god nok, sier alpinisten.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal