Hopp til innhold

Slo tilbake etter skrekkskaden – ble overrasket da hun kom i mål

Fra sent startnummer, sjokkerte Kajsa Vickhoff Lie og tok andreplassen i Cortina. Det er den første pallplassen hennes etter skadeavbrekket.

Vickhoff Lie

JUBEL: Kajsa Vickhoff Lie andreplassen i Cortina og slo tilbake etter skaden som har holdt henne på sidelinjen siden 2021.

Foto: NRK/NTB

Det er helt utrolig. Nå har jeg et «love-hate»-forhold til Italia etter krasjen min sist, sier Vickhoff Lie til NRK.

Bærumsjenta kom nylig tilbake fra halvannet års skadeavbrekk etter at hun falt stygt under super-G-rennet i Val di Fassa i februar 2021. Lørdag kunne hun endelig juble for en opptur i bakken og andreplass i Cortina.

I målområdet jublet 24-åringen ellevilt og virket tydelig sjokkert. Alpinisten har aldri blitt bedre enn nummer fire i utfor i verdenscupen. Hun la seg åtte hundredeler foran hjemmehåpet Elena Curtoni som til slutt endte på tredjeplass.

– Det er helt ellevilt. Jeg har ikke ord, utbrøt Viaplays kommentator Henrik Jonassen.

Vickhoff Lie

HYLLET: Vickhoff Lie storkjørte og ble hyllet av støtteapparatet etter andreplassen i Cortina.

Foto: TIZIANA FABI / AFP

Vickhoff Lie kjørte inn til grønne tider store deler av løypa, men klarte ikke å slå tiden til slovenske Ilka Stuhec – som vant lørdagens utfor.

Vickhoff Lie skjønte lite da hun passerte målstreken og så tiden.

Jeg synes ikke jeg kjørte like rent som jeg kunne gjøre, men jeg ga gass hele veien. Det var overraskende, men veldig gøy å komme i mål.

Norsk jubel

Det var en god dag for flere av de norske i løypene i Italia.

Ragnhild Mowinckel storkjørte også, og lå lenge i tet under lørdagens utforrenn i Cortina, men det skulle ikke holde til seier.

Både Stuhec og Curtoni snek seg foran den norske alpinisten, som til slutt tok en imponerende fjerdeplass og havnet på samme tid som Lara Gut-Behrami. Begge to var 0,35 sekunder bak seirende Stuhec.

Italy Alpine Skiing World Cup

FEIRET: Mowinckel kom løpende ut i målområdet for å feire sammen med lagvenninne Vickhoff Lie.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Bragd

Dermed tar ikke Mowinckel å ta sin andre pallplass for sesongen. Hun tok sesongens første pallplass i super-G-rennet i Lake Louise i desember.

Mowinckel har én pallplass i utfor fra før, og var den eneste norske kvinne som har klart bragden på 2000-tallet. Det skjedde da hun sikret andreplassen i sveitsiske Crans Montana i fjor. Nå har altså Vickhoff Lie klart det samme, som ble gratulert av lagvenninnen i målområde.

Det var spinnvilt. Jeg husker ikke så mye. Vi delte øyeblikket, sier 24-åringen til NRK.

Tross den tunge tiden på sidelinjen, har motivasjonen vært stor underveis.

Jeg elsker den idretten her og stå på ski. Det har gått litt trått og jeg har prøvd å være tålmodig. Så det er godt å se at kjøringen jeg kjører nå er god nok, sier alpinisten.

Siste nytt

 • Sørloth og Real Sociedad tok poeng på Bernabeu

  Det ble verken mål eller vinner i den spanske toppkampen mellom Real Madrid og Real Sociedad, og dermed er Barcelonas luke på tabelltopp nå fem poeng. Real Sociedad må først og fremst takke keeper Alex Remiro for poenget. Han leverte flere gode redninger, tre av dem på avslutninger fra Vinicius Junior, skriver NTB.

  Sørloth
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste