Hopp til innhold

Kristoffersen ut mot TV-produksjonen etter thrillerrenn: – Jeg skjønner ikke helt østerrikerne

Det ble nok en norsk pallplass da Lucas Braathen ble nummer tre i et høydramatisk slalåmrenn i Kitzbühel. I etterkant kom Henrik Kristoffersen med krass kritikk mot TV-produksjonen.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

REAGERER: Henrik Kristoffersen er ikke imponert over den østerrikske arrangøren.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Hva var det jeg sa? Jeg sa Feller kom til å drite seg ut, sier Kristoffersen til NRK.

– Jeg skjønner ikke helt østerrikerne. De skulle ikke holdt han så lenge på start. Da blir han bare mer og mer nervøs. De skulle bare sluppet han med en gang, slik at han kunne gjøre det samme som han alltid gjør. Men det var ikke noe overraskende at han hektet, sier han videre.

Episoden Kristoffersen sikter til var da Manuel Feller skulle kjøre finaleomgangen som sistemann og forsøke å ta seieren foran hjemmepublikummet i Kitzbühel. Østerrikeren måtte imidlertid smøre seg med tålmodighet og trippet på toppen av bakken lenge.

Det skal ha tatt hele to minutter og åtte sekunder fra Braathen kjørte over målstreken til at Feller fikk gyve løs på slalåmløypa i Kitzbühel. Da Feller endelig fikk sette utfor, kjørte han ut etter kort tid.

Austria Alpine Skiing World Cup

UHELDIG: Manuel Feller kjørte ut.

Foto: Giovanni Auletta / AP

– Jeg skjønner det ikke helt

Kristoffersen mener det ville vært annerledes om de holdt igjen for eksempel Braathen.

– Jeg skjønner ikke helt det. Han er østerriker. Han må stå og vente veldig lenge fordi de skal bygge opp spenning. Da kommer nervøsiteten. Hadde det vært Lucas som sto igjen, hadde jeg skjønt det. Da ville østerrikerne gjort han så nervøs som de klarer. Det er ikke sikkert det hadde spilt noen rolle, men det kan være at det hadde vært bedre om de hadde sluppet han med en gang, sier alpinstjerna.

– Blir presset nesten for stort?

– Det kan bli det. Han har kjørt ut en del ganger. Jeg vet ikke. For Lucas og for min egen del vet jeg ikke om det hadde spilt så stor rolle om vi hadde stått og ventet.

Les også: Mowinckel måpte da hun krysset målstreken: – Jeg ble veldig overrasket

APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup
APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup

Braathen kjørte ut som nest sist, men da kjørte alpinistene i raskere intervaller.

– Sånn er det. Hadde jeg ledet hadde de holdt meg igjen også. Jeg føler med Manuel i dag. Herregud, på hjemmebane i verdens største renn og står igjen på toppen, er i form ... Det er vondt, sier Braathen.

– At han ikke står på pallen i dag skal jeg ærlig innrømme at er litt kjipt, sier han videre.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

PALLPLASS: Lucas Braathen tok tredjeplassen i Kitzbühel.

Foto: Lise Åserud / NTB

22-åringen sier at han ikke husker episoden så detaljert, men forteller at det er slik det blir i klassikere som Kitzbühel.

– Jeg har vært der selv, da jeg var 19 år gammel. Det er en del av det. Om det var lenger enn normalt, det vet jeg ikke, sier han.

– Det tok to minutter og åtte sekunder.

– Det er betraktelig lenger. Det er litt ... ok. Det skulle vært 1,15, tror jeg. Det er ikke helt heldig, det er det ikke.

Produser for TV-sendingen i Østerrike, Michael Kögler, mener at det ikke ble mer venting enn normalt.

Han sier de gjorde det samme i fjor også.

– Vi venter for å dyrke dramaet og lage en god TV-historie. Vi vil vise spenningen og intensiteten, sier Kögler.

Han forteller videre at det var fem sekunders forskjell på intervallene mellom Strasser og Braathen og fra Braathen til Feller.

Får sympati

Britiske Dave Ryding, som tok andreplassen, har sympati for østerrikeren. Han påpeker at hjemmefavoritten har et stort press på seg.

– Dette er ikke lett, for det er stort press fra den østerrikske fansen, for de har forventninger til ham. Han kommer sikkert til å vinne i Schladming, for han er så sterk i hodet, sier briten til NRK.

Han forteller at han selv har opplevd lignende.

– De holdt meg igjen for to og et halvt minutt, det er slik de gjør det. Man må takle det, og han gir alt. Slik kan skje, sier Ryding.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

PALLPLASS: Dave Ryding leverte et sterkt slalåmrenn i Kitzbühel.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Det er så fett!

Kristoffersen havnet på femteplass, mye på grunn av en skuffende første omgang.

– Andre omgang var mye bedre enn første omgang, men når du legger igjen 1,1 til Lucas i første omgang ... Jeg vet at Dave Ryding kjørte raskere enn meg i andre omgang, men fortsatt ryker det i første omgang, sier han om egen innsats.

Braathen klarte ikke å følge opp andreplassen fra første omgang, og endte til slutt på tredjeplass i Østerrike. Det er hans tiende pallplass i verdenscupen.

– Det er så fett! Jeg har ikke ord. Det er ikke en 100 prosent andre omgang der, som er synd. Det tar fra meg den helt store dagen. Men den dagen jeg blir sur for å nå pallen i Kitzbühel, da slutter jeg. Da kjører jeg ikke for rette grunner lenger, sier Braathen.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

Det var sveitsiske Daniel Yule som stakk av seieren etter at den østerrikske favoritten Feller kjørte ut som sistemann i finaleomgangen. Yule er den eneste uten norsk pass som har vunnet slalåmdisiplinen denne sesongen.

Braathen, som har vært i storslag denne sesongen, var tydelig skuffet da han krysset målstreken og brølte i frustrasjon.

– Litt overraskende at Lucas ikke kjørte fortere i andre omgang. Men han kjører stabilt og er på pallen, det er bra, sier Kristoffersen.

Nå leder Braathen slalåmcupen med fem poeng ned til sin norske rival.

Siste nytt

 • LeBron James nærmer seg NBA-rekord

  LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

  Tirsdagens møte mellom basketballgigantene Lakers og New York Knicks ble en meget jevn affære. Lagene fulgte hverandre tett og tvang kampen ut i forlengning. Til slutt var det gjestene fra California som stakk av med seieren 129-123.

  Han er kun 88 poeng bak scoringsrekorden i NBAs grunnspill. Rekorden har stått siden Kareem Abdul-Jabbar valgte å legge skoene på hylla i 1989. (NTB)

  NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Inter til semifinale i cupen

  Matteo Darmian scoret kampens eneste mål da Inter tok seg til semifinale i den italienske cupen tirsdag kveld.

  Motstander Atalanta kom til kampen i strålende form, men klarte aldri å sette Inter ordentlig på prøve. Dermed fortsetter jakten på nok en Coppa Italia-tittel for Inter. De er regjerende mestere.

  Onsdag og torsdag spilles de resterende kvartfinalene. Fiorentina - Torino og Roma - Cremonese spilles i dag, mens Juventus - Lazio sparkes i gang torsdag kveld.

  Coppa Italia - Quarter Final - Inter Milan v Atalanta
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Blackburn Rovers videre i cupen

  Blackburn Rovers tirsdag gikk seirende ut av omkampen i FA-cupen mot Birmingham City. Nå venter Premier League-motstand i neste runde.

  Leicester City blir Blackburns motstander i den femte runden av FA-cupen.

  Det måtte ekstraomganger og et selvmål til for å sende Blackburn videre. Birminghams Auston Trusty, på lån fra Arsenal, satte ballen i eget nett i det 100. minutt, og dermed er Blackburn videre.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Barrington Coombs / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste