Hopp til innhold

Kristoffersen ut mot TV-produksjonen etter thrillerrenn: – Jeg skjønner ikke helt østerrikerne

Det ble nok en norsk pallplass da Lucas Braathen ble nummer tre i et høydramatisk slalåmrenn i Kitzbühel. I etterkant kom Henrik Kristoffersen med krass kritikk mot TV-produksjonen.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

REAGERER: Henrik Kristoffersen er ikke imponert over den østerrikske arrangøren.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Hva var det jeg sa? Jeg sa Feller kom til å drite seg ut, sier Kristoffersen til NRK.

– Jeg skjønner ikke helt østerrikerne. De skulle ikke holdt han så lenge på start. Da blir han bare mer og mer nervøs. De skulle bare sluppet han med en gang, slik at han kunne gjøre det samme som han alltid gjør. Men det var ikke noe overraskende at han hektet, sier han videre.

Episoden Kristoffersen sikter til var da Manuel Feller skulle kjøre finaleomgangen som sistemann og forsøke å ta seieren foran hjemmepublikummet i Kitzbühel. Østerrikeren måtte imidlertid smøre seg med tålmodighet og trippet på toppen av bakken lenge.

Det skal ha tatt hele to minutter og åtte sekunder fra Braathen kjørte over målstreken til at Feller fikk gyve løs på slalåmløypa i Kitzbühel. Da Feller endelig fikk sette utfor, kjørte han ut etter kort tid.

Austria Alpine Skiing World Cup

UHELDIG: Manuel Feller kjørte ut.

Foto: Giovanni Auletta / AP

– Jeg skjønner det ikke helt

Kristoffersen mener det ville vært annerledes om de holdt igjen for eksempel Braathen.

– Jeg skjønner ikke helt det. Han er østerriker. Han må stå og vente veldig lenge fordi de skal bygge opp spenning. Da kommer nervøsiteten. Hadde det vært Lucas som sto igjen, hadde jeg skjønt det. Da ville østerrikerne gjort han så nervøs som de klarer. Det er ikke sikkert det hadde spilt noen rolle, men det kan være at det hadde vært bedre om de hadde sluppet han med en gang, sier alpinstjerna.

– Blir presset nesten for stort?

– Det kan bli det. Han har kjørt ut en del ganger. Jeg vet ikke. For Lucas og for min egen del vet jeg ikke om det hadde spilt så stor rolle om vi hadde stått og ventet.

Les også Mowinckel måpte da hun krysset målstreken: – Jeg ble veldig overrasket

APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup

Braathen kjørte ut som nest sist, men da kjørte alpinistene i raskere intervaller.

– Sånn er det. Hadde jeg ledet hadde de holdt meg igjen også. Jeg føler med Manuel i dag. Herregud, på hjemmebane i verdens største renn og står igjen på toppen, er i form ... Det er vondt, sier Braathen.

– At han ikke står på pallen i dag skal jeg ærlig innrømme at er litt kjipt, sier han videre.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

PALLPLASS: Lucas Braathen tok tredjeplassen i Kitzbühel.

Foto: Lise Åserud / NTB

22-åringen sier at han ikke husker episoden så detaljert, men forteller at det er slik det blir i klassikere som Kitzbühel.

– Jeg har vært der selv, da jeg var 19 år gammel. Det er en del av det. Om det var lenger enn normalt, det vet jeg ikke, sier han.

– Det tok to minutter og åtte sekunder.

– Det er betraktelig lenger. Det er litt ... ok. Det skulle vært 1,15, tror jeg. Det er ikke helt heldig, det er det ikke.

Produser for TV-sendingen i Østerrike, Michael Kögler, mener at det ikke ble mer venting enn normalt.

Han sier de gjorde det samme i fjor også.

– Vi venter for å dyrke dramaet og lage en god TV-historie. Vi vil vise spenningen og intensiteten, sier Kögler.

Han forteller videre at det var fem sekunders forskjell på intervallene mellom Strasser og Braathen og fra Braathen til Feller.

Får sympati

Britiske Dave Ryding, som tok andreplassen, har sympati for østerrikeren. Han påpeker at hjemmefavoritten har et stort press på seg.

– Dette er ikke lett, for det er stort press fra den østerrikske fansen, for de har forventninger til ham. Han kommer sikkert til å vinne i Schladming, for han er så sterk i hodet, sier briten til NRK.

Han forteller at han selv har opplevd lignende.

– De holdt meg igjen for to og et halvt minutt, det er slik de gjør det. Man må takle det, og han gir alt. Slik kan skje, sier Ryding.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

PALLPLASS: Dave Ryding leverte et sterkt slalåmrenn i Kitzbühel.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

– Det er så fett!

Kristoffersen havnet på femteplass, mye på grunn av en skuffende første omgang.

– Andre omgang var mye bedre enn første omgang, men når du legger igjen 1,1 til Lucas i første omgang ... Jeg vet at Dave Ryding kjørte raskere enn meg i andre omgang, men fortsatt ryker det i første omgang, sier han om egen innsats.

Braathen klarte ikke å følge opp andreplassen fra første omgang, og endte til slutt på tredjeplass i Østerrike. Det er hans tiende pallplass i verdenscupen.

– Det er så fett! Jeg har ikke ord. Det er ikke en 100 prosent andre omgang der, som er synd. Det tar fra meg den helt store dagen. Men den dagen jeg blir sur for å nå pallen i Kitzbühel, da slutter jeg. Da kjører jeg ikke for rette grunner lenger, sier Braathen.

Verdenscuprenn i Kitzbühel

Det var sveitsiske Daniel Yule som stakk av seieren etter at den østerrikske favoritten Feller kjørte ut som sistemann i finaleomgangen. Yule er den eneste uten norsk pass som har vunnet slalåmdisiplinen denne sesongen.

Braathen, som har vært i storslag denne sesongen, var tydelig skuffet da han krysset målstreken og brølte i frustrasjon.

– Litt overraskende at Lucas ikke kjørte fortere i andre omgang. Men han kjører stabilt og er på pallen, det er bra, sier Kristoffersen.

Nå leder Braathen slalåmcupen med fem poeng ned til sin norske rival.

Siste nytt

 • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

  Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

  Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

  – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

  – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

  Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

  Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

  – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

  776131836
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

  Det bekrefter Nilsson til SVT.

  – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

  For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

  – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

  Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

  – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

  Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

  – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

  Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

  Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

  City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

  Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal