NRK Meny
Normal

Prevc vekker oppsikt: – Han flyr som et prosjektil

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen mener Peter Prevcs langflate supersvev skyldes at han er råest av alle på hoppkanten.

Peter Prevc

LANGFLAT OG STILSIKKER: Peter Prevc.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

– Se hvordan han flyr, det er så imponerende utbrøt NRKs hoppkommentator Christian Nilssen da Peter Prevc landet på imponerende 132 meter med nedslag i Innsbruck søndag. Dermed sikret han fortsatt ledelse i hoppuka.

Verdenscuplederen har vært i en egen klasse denne sesongen.

Prevc hopper nemlig ikke bare langt på ski, det er i tillegg fint å se på. I mange svev ligger sloveneren nesten parallelt med skiene.

Eller som Johann André Forfang sier det:

– Det ser ikke ut som han vil lande.

– Den råeste

NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen forteller at mye av grunnlaget for supersvevene legges på hoppkanten. For der er Prevc best av alle akkurat nå.

– Han er den råeste på hoppkanten og greier å bevare mye fart ut i svevet. Da har han utrolig mye energi i sveve-fasen og har såpass mye energi at han får skiene ordentlig trykket oppi trynet, sier han.

– Da kan han bare kose seg hele veien nedover.

Peter Prevc vinner hopprennet i Innsbruck, som er det tredje hopprennet i hoppuka.

VIDEO: Prevc vinner det tredje rennet i hoppuka. Se hoppet i sakte bevegelser.

Sammenligner med Kasai

Remen Evensen forteller at det slovenske laget har en mer offensiv filosofi enn konkurrentene.

– De sitter langt fremme på foten, noe som gjør det vanskelig å treffe rent på hoppkanten, men det greier de, forteller han.

Ekspertkommentator i hopp på NRK radio, Anders Jacobsen, mener Prevc er unik akkurat nå, men sammenligner ham med yngre utgaver av Kasai og Malyz.

– De kom seg fra sittestilling til svev uten å tape fart, sier Jacobsen.

– Får kappe skiene

Nå synes det helt umulig å ta igjen Prevc i sammendraget i hoppuka.

Prevc leder med nesten 20 poeng på Severin Freund. Kenneth Gangnes er 41,9 poeng bak sloveneren og 22,2 poeng bak tyskeren før avslutningen i Bischofshofen.

Gangnes er full av beundring for konkurrenten og tror det er lite å få gjort med sloveneren i sammendraget.

– Jeg vet ikke hva vi får gjort med ham, men noe må vi gjøre. Vi får kappe skiene eller noe, ler han når NRK snakker med ham.

– Flyr som et prosjektil

– Hva gjør Prevc som du ikke gjør?

– Det er jeg ikke helt sikker på, men han hopper i alle fall lenger enn meg. Han flyr som et prosjektil. Det ser helt rått ut, sier Gangnes til NTB.

Johann André Forfang har to fjerdeplasser i hoppuka så langt og er 20,9 poeng bak lagkameraten i kampen om tredjeplassen i hoppuka sammenlagt.

Prevc tror han det er lite å gjøre noe med.

– Det er først når bakken flater ut at han må nedi. Det er imponerende hopping.

Peter Prevc

Peter Prevc leder Hoppuka foran Severin Freund.

Foto: MICHAEL DALDER / Reuters

Siste nytt

 • Bendtner: – Klar til Brann-kampen

  Det ble ingen pinsefotball på Nicklas Bendtner, men Rosenborgs danske stjernespiss skriver på Instagram at han er tilbake til søndagens toppkamp mot Brann. – Vi jobber hardt. Tilbake mot Brann, skriver Bendtner til et Instagram-bilde.

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal