Hopp til innhold

Ny pallplass for Gangnes - Prevc suveren etter giganthopp

INNSBRUCK/OSLO (NRK): Kenneth Gangnes (26) tok en ny pallplass i hoppuka, men kunne gjøre lite med helt suverene Peter Prevc.

Kenneth Gangnes hoppet 124 meter i finaleomgangen og tok tredjeplassen.

Kenneth Gangnes og Johann Forfang, var med helt i teten i hoppukerennet i Innsbruck, etter en henholdsvis andre- og fjerdeplass etter første omgang. Få poeng bak hoppukeleder Peter Prevc.

Men selv om Gangnes gjorde et godt andrehopp på 124 meter, og sikret ny pallplass med en tredjeplass, var det nok en gang Prevc som ble den store helten. Med hele 132 meter vant sloveneren sitt andre strake renn.

– For et skihopp! utbrøt NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

Petr Prevc vant klart i Innsbruck. Nå ligger alt til rette for sammenlagtseier i Hoppuka.

– Fantastisk

Severin Freund, som falt i prøveomgangen, tok andreplassen med 128 meter, men over 10 poeng bak Prevc.

– Det er helt fantastisk at jeg fortsetter å levere, og kommer på pallen i slike renn. Det var ikke nerver, men et lite timingproblem, men jeg er alt i alt veldig fornøyd, sier Gangnes til NRK, og understreker at han ikke føler noe stort forventningspress.

– Det var veldig spennende. Den tøffeste så langt i hoppuka. Men jeg måtte konsentrere meg og klarte å gjøre en utrolig bra jobb. Det funker bra i konkurransesammenheng. Jeg vet ikke hvor det skal ende, sier Prevc og smiler.

Forfang like bak

Forfang leverte også godt da det gjaldt og tok fjerdeplassen.

– Jeg kan ikke være misfornøyd med en fjerdeplass. Begge hoppene er brukbare, forklarer Forfang.

Prevc leder nå med nesten 20 poeng på Freund i hoppuke-sammendraget. Gangnes er på tredjeplass før det siste rennet i Bischofshofen.

– Det blir et rotterace. Det blir nok tøft å avansere, men jeg skal jobbe for å beholde tredjeplassen, sier Gangnes.

– Helt rått her

I nyttårshopprennet ble det en andreplass på Gangnes, som leverte førsteomgangens lengste hopp med 126,5 meter. Bare Garmisch-vinner Prevc fikk flere poeng - både der og i dag.

– Jeg har en ekstrem ro og glede, uttalte 26-åringen før finaleomgangen.

– Det er helt rått her. Jeg setter så stor pris på å få hoppe her, selv om de er østerrikere og kanskje ikke heier på meg!

Kenneth Gangnes hoppet hele 126.5 meter og tok en foreløpig ledelse i søndagens renn i hoppuka. Han vant også sin duell mot tsjekkiske Lukas Hlava.

Fulgte ikke opp

Forfang, Anders Fannemel og Tom Hilde sikret at det var fire norske blant de 10 beste etter én omgang. I tillegg lå Andreas Stjernen på 12. plass og Joachim Hauer på 15. plass.

– Dette er nesten som i langrenn dette, sa NRK-kommentator Christian Nilssen.

Men som i det første hoppukerennet, gikk det trått i den andre omgangen for de fleste nordmennene. Hauer skuffet med fattige 114,5 meter. Stjernen landet på 117 meter, og også Hilde og Fannemel slo av mange meter fra første til andre omgang.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal