Hopp til innhold

Geir Bakke ble «hengt» på Åråsen: – Langt over streken

Tidligere Lillestrøm-trener Geir Bakke fikk virkelig gjennomgå under søndagens kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Lillestrøm Bakke

BANNER: Dette banneret møtte Geir Bakke da han gikk inn til pause på Åråsen.

Foto: NTB

Lillestrøm vant kampen 2-0, men det er banneret med Geir Bakke som dukket opp over spillertunnelen like før pause som får mest oppmerksomhet

Det viste en rotte med Bakkes fjes som ble hengt. I panna var det skrevet «JUDAS». I tillegg hadde LSK-supporterne et banner med følgende setning: «Trøims penger kan kun kjøpe illojale rotter».

– Det er brutalt, oppsummerte NRKs ekspert Carl-Erik Torp på NRKs radiosending.

Til pause tuslet Bakke over gressmatta, omringet av vakter, der banneret av ham selv med rottekropp var hengt opp.

I pausen utdypet Torp:

Det er klart det er langt over streken. Jeg kan ikke huske å ha sett et kraftigere personangrep på den måten. Jeg tenkte «oi, det er såpass, ja. De dro på mye.» Jeg ble litt sjokket på en måte. Det er mange som ser dette, og man har et visst ansvar for et ting går ordnet for seg, sier NRK-ekspert Torp.

Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Vålerenga

TRENER: Geir Bakke er VÅlerengas trener. Han kom fra jobben i Lillestrøm i sommer.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er fotballhat

Treneren selv er ikke enig.

Nei, jeg hadde tre og et halvt fine år her, med den gale gjengen der i ryggen, og nå har jeg valgt å stille meg utenfor. Jeg aksepterer det, det er greit, sier Bakke til NRK.

Spillerne fikk selvsagt også med seg fansens «hilsen» til gamletreneren.

– Det tror jeg Geir lever fint med. Det er mye følelser under sånne kamper og han fikk det nok mest i dag, sier Vålerenga-profil Stefan Strandberg.

– Det får han tåle, sier matchvinner Mathis Bolly til TV 2.

– Skal jeg være dønn ærlig? Jeg ser ikke problemet med det. Vi må ikke glemme at det er fotballhat, det er snakk om fotball, ikke noe mer alvorlig enn det. Det er ingen som mener det, bare i 90 minutter, så er vi ferdig, sier LSKs Ruben Gabrielsen til NRK.

– Det er jo rart

Stemningen mellom lagene er og var brennhet, særlig etter sjokkovergangen til Geir Bakke i sommer. Den mangeårige Lillestrøm-treneren signerte for Vålerenga.

– Selv om dette er to rivaliserende klubber, så er jeg faktisk gul og blå. Det er ganske vanskelig å svelge for ganske mange mennesker på begge fronter, sa Geir Bakke til pressen den gang.

Det skapte sterke reaksjoner:

Les også Slår tilbake mot Bakke-uttalelse: – Det går ikke an

Mesfin Bakke

– Hvordan er det å være tilbake?

Det er rart. Man blir jo glad i de man jobber med og spillerne og sånn, så det er snålt, erkjenner Bakke overfor NRK etter kampslutt.

Truet med å avbryte kampen

Kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga skulle egentlig ha startet 14.30, men supportere fyrte opp en rekke bluss, og hele gressmatta var røyklagt.

Da kom oppfordringen fra speaker på arenaen:

Slutt med blussing. Hvis ikke blir det ikke noe kamp.

Noen av de pyrotekniske effektene ble kastet på banen, og ble etter hvert kostet bort. 14.38, nesten ti minutter forsinket, kunne kampen omsider sparkes i gang.

LSK-VIF

BLUSS: En supporter fyrer av bluss underveis i kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

I 2. omgang ble kampen avbrutt to ganger, og gang på gang, senest etter 77 minutter, truet speaker med at kampen ville bli avbrutt om blussingen ikke tok slutt.

Det er slitsomt å måtte stoppe opp i spillet og vente på komme i gang igjen, mener Geir Bakke.

Krangling etter kamp

– Er det en oppfordring til fansen om å slutte med bluss?

I hvert fall å gjøre det på en sånn måte at det ikke blir så lange brudd i spillet, hvis det er mulig, Jeg kan ikke nok om bluss, jeg er ikke forsker på det, svarer treneren.

Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Vålerenga

RYDDEJOBB: Sikkerhetsvakter feier banen for bluss, omringet av et tjukt røykteppe.

Foto: Annika Byrde / NTB

Også etter kampslutt ble det hett på gressmatta. Vålerenga-stopper Strandberg reagerte kraftig på at LSK-keeper Mads Hedenstad feiret foran VIF-fansen.

– De fyrer opp når jeg står der med kasting av litt forskjellig, så et lite vink tilbake når de skal hjem, synes jeg er helt greit, forklarer Hedenstad til NRK.

– En spiller på Lillestrøm hadde behov for å feire foran fansen vår. Det er vel et litt mindreverdighetskompleks og ingen vet hvem han er nesten, så han prøvde vel å bli sett. Sånn sett fikk han til det, og fikk i hvert fall en overskrift. Hyggelig for ham det, sier en sarkastisk Strandberg, som kom rett fra fødestua til kamp etter å ha blitt pappa for første gang.

Sendt hjem lenge før kamp

Allerede klokken 10.00, fire og en halv time før kampstart, troppet flere Vålerenga-supportere opp på togstasjonen på Lillestrøm.

Der ble de møtt av en stor gruppe fra politiet som nektet dem å gå inn i Lillestrøm by.

VG omtalte saken først. Et bilde i lokalavisen Romerikes Blad viste åtte politibiler og to ambulanser utenfor togstasjonen på Lillestrøm søndag formiddag.

– Det kom et tog med en større ansamling Vålerenga-supportere. Det var elementer som gjorde at de kunne fremstå som noe aggressive, og de hadde en plan om å marsjere inn mot sentrum og stadion, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NRK.

Han sier at de hadde med bluss og tromme, og anslår at det var snakk om drøyt 100 supportere.

De ble sendt på tog tilbake til Oslo.

Operasjonslederen sier at de har forberedt seg godt til kampen. Han vil ikke si hvor mange som er i sving i forbindelse med Lillestrøm-Vålerenga, men «det er et stort antall.»

åråsen-politi

PÅ PLASS: Politibiler utenfor Åråsen stadion søndag formiddag. Det var også politihelikopter i lufta.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal