Hopp til innhold

Geir Bakke ble «hengt» på Åråsen: – Langt over streken

Tidligere Lillestrøm-trener Geir Bakke fikk virkelig gjennomgå under søndagens kamp mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Lillestrøm Bakke

BANNER: Dette banneret møtte Geir Bakke da han gikk inn til pause på Åråsen.

Foto: NTB

Lillestrøm vant kampen 2-0, men det er banneret med Geir Bakke som dukket opp over spillertunnelen like før pause som får mest oppmerksomhet

Det viste en rotte med Bakkes fjes som ble hengt. I panna var det skrevet «JUDAS». I tillegg hadde LSK-supporterne et banner med følgende setning: «Trøims penger kan kun kjøpe illojale rotter».

– Det er brutalt, oppsummerte NRKs ekspert Carl-Erik Torp på NRKs radiosending.

Til pause tuslet Bakke over gressmatta, omringet av vakter, der banneret av ham selv med rottekropp var hengt opp.

I pausen utdypet Torp:

Det er klart det er langt over streken. Jeg kan ikke huske å ha sett et kraftigere personangrep på den måten. Jeg tenkte «oi, det er såpass, ja. De dro på mye.» Jeg ble litt sjokket på en måte. Det er mange som ser dette, og man har et visst ansvar for et ting går ordnet for seg, sier NRK-ekspert Torp.

Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Vålerenga

TRENER: Geir Bakke er VÅlerengas trener. Han kom fra jobben i Lillestrøm i sommer.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Det er fotballhat

Treneren selv er ikke enig.

Nei, jeg hadde tre og et halvt fine år her, med den gale gjengen der i ryggen, og nå har jeg valgt å stille meg utenfor. Jeg aksepterer det, det er greit, sier Bakke til NRK.

Spillerne fikk selvsagt også med seg fansens «hilsen» til gamletreneren.

– Det tror jeg Geir lever fint med. Det er mye følelser under sånne kamper og han fikk det nok mest i dag, sier Vålerenga-profil Stefan Strandberg.

– Det får han tåle, sier matchvinner Mathis Bolly til TV 2.

– Skal jeg være dønn ærlig? Jeg ser ikke problemet med det. Vi må ikke glemme at det er fotballhat, det er snakk om fotball, ikke noe mer alvorlig enn det. Det er ingen som mener det, bare i 90 minutter, så er vi ferdig, sier LSKs Ruben Gabrielsen til NRK.

– Det er jo rart

Stemningen mellom lagene er og var brennhet, særlig etter sjokkovergangen til Geir Bakke i sommer. Den mangeårige Lillestrøm-treneren signerte for Vålerenga.

– Selv om dette er to rivaliserende klubber, så er jeg faktisk gul og blå. Det er ganske vanskelig å svelge for ganske mange mennesker på begge fronter, sa Geir Bakke til pressen den gang.

Det skapte sterke reaksjoner:

Les også Slår tilbake mot Bakke-uttalelse: – Det går ikke an

Mesfin Bakke

– Hvordan er det å være tilbake?

Det er rart. Man blir jo glad i de man jobber med og spillerne og sånn, så det er snålt, erkjenner Bakke overfor NRK etter kampslutt.

Truet med å avbryte kampen

Kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga skulle egentlig ha startet 14.30, men supportere fyrte opp en rekke bluss, og hele gressmatta var røyklagt.

Da kom oppfordringen fra speaker på arenaen:

Slutt med blussing. Hvis ikke blir det ikke noe kamp.

Noen av de pyrotekniske effektene ble kastet på banen, og ble etter hvert kostet bort. 14.38, nesten ti minutter forsinket, kunne kampen omsider sparkes i gang.

LSK-VIF

BLUSS: En supporter fyrer av bluss underveis i kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga.

Foto: Torstein Georg Bøe / NRK

I 2. omgang ble kampen avbrutt to ganger, og gang på gang, senest etter 77 minutter, truet speaker med at kampen ville bli avbrutt om blussingen ikke tok slutt.

Det er slitsomt å måtte stoppe opp i spillet og vente på komme i gang igjen, mener Geir Bakke.

Krangling etter kamp

– Er det en oppfordring til fansen om å slutte med bluss?

I hvert fall å gjøre det på en sånn måte at det ikke blir så lange brudd i spillet, hvis det er mulig, Jeg kan ikke nok om bluss, jeg er ikke forsker på det, svarer treneren.

Eliteserien i fotball 2023: Lillestrøm - Vålerenga

RYDDEJOBB: Sikkerhetsvakter feier banen for bluss, omringet av et tjukt røykteppe.

Foto: Annika Byrde / NTB

Også etter kampslutt ble det hett på gressmatta. Vålerenga-stopper Strandberg reagerte kraftig på at LSK-keeper Mads Hedenstad feiret foran VIF-fansen.

– De fyrer opp når jeg står der med kasting av litt forskjellig, så et lite vink tilbake når de skal hjem, synes jeg er helt greit, forklarer Hedenstad til NRK.

– En spiller på Lillestrøm hadde behov for å feire foran fansen vår. Det er vel et litt mindreverdighetskompleks og ingen vet hvem han er nesten, så han prøvde vel å bli sett. Sånn sett fikk han til det, og fikk i hvert fall en overskrift. Hyggelig for ham det, sier en sarkastisk Strandberg, som kom rett fra fødestua til kamp etter å ha blitt pappa for første gang.

Sendt hjem lenge før kamp

Allerede klokken 10.00, fire og en halv time før kampstart, troppet flere Vålerenga-supportere opp på togstasjonen på Lillestrøm.

Der ble de møtt av en stor gruppe fra politiet som nektet dem å gå inn i Lillestrøm by.

VG omtalte saken først. Et bilde i lokalavisen Romerikes Blad viste åtte politibiler og to ambulanser utenfor togstasjonen på Lillestrøm søndag formiddag.

– Det kom et tog med en større ansamling Vålerenga-supportere. Det var elementer som gjorde at de kunne fremstå som noe aggressive, og de hadde en plan om å marsjere inn mot sentrum og stadion, sier operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt til NRK.

Han sier at de hadde med bluss og tromme, og anslår at det var snakk om drøyt 100 supportere.

De ble sendt på tog tilbake til Oslo.

Operasjonslederen sier at de har forberedt seg godt til kampen. Han vil ikke si hvor mange som er i sving i forbindelse med Lillestrøm-Vålerenga, men «det er et stort antall.»

åråsen-politi

PÅ PLASS: Politibiler utenfor Åråsen stadion søndag formiddag. Det var også politihelikopter i lufta.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal