NRK Meny
Normal

Pistorius får returnere til drapsåstedet og reise til utlandet

Oscar Pistorius har fått tillatelse til å reise hjem til boligen hvor han skjøt kjæresten Reeva Steenkamp. Han får også lov å reise til utlandet.

SAFRICA-SPORT-CRIME-POLICE-FILES

Oscar Pistorius hevder drapet på kjæresten Reeva Steenkamp var et uhell, og at han trodde hun var en innbruddstyv. Nå får han lov til å returnere til boligen sin, hvor drapet skjedde.

Foto: ALEXANDER JOE / Afp

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius

Reeva Steenkamp sammen med Oscar Pistorius.

Foto: STRINGER / Reuters

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp, som han også har innrømmet at han skjøt 14. februar i år.

Han anket kausjonsvillkårene sine torsdag.

Advokatene la ned påstand om at Pistorius måtte få lov til å returnere til boligen sin i Pretoria, hvor Steenkamp ble funnet død. De ville også at han skulle få tilltatelse til å reise utenlands.

Torsdag fikk de medhold i anken.

– Jeg mener at dommerens avgjørelse om å ikke gi Pistorius passet hans tilbake var feil. Passet må bli gitt til hans advokat, og han kan få lov til å bruke det utenfor Sør-Afrika, sier dommer Bert Bam ifølge AFP.

Domstolen gir også 26-åringen lov til å dra tilbake til boligen hvor han skjøt kjæresten på valentinesdagen i år. Pistorius har hele tiden hevdet at det var et uhell, og at han trodde kjæresten var en innbruddstyv.

Domstolen krever at Pistorius leverer en reiseplan minst én uke før avreise, og at han leverer inn passet senest 24 timer etter at han kommer tilbake til Sør-Afrika.

Paralympics-utøveren har fortsatt forbud mot å ta kontakt med noen av vitnene i saken og har heller ikke lov å røre alkohol. Han må melde seg for politiet to ganger i uken.

Pistorius skal møtte for retten igjen neste gang i juni.

Siste nytt

 • Sverige møter Italia i VM-playoff

  Sverige kan vente seg to tøffe kamper når de i november skal møte Italia i toeromspillet til fotball-VM i Russland. Det ble klart da trekningen i FIFA-regi ble gjort i Zürich tirsdag.

  SVT-eksperten Daniel Nannskog sier at det ikke kunne blitt verre.

  FBL-WC-2018-QUALIFIER-BUL-SWE
  Foto: DIMITAR DILKOFF / AFP
 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Se reaksjoner etter kampen