Normal

Pistorius får returnere til drapsåstedet og reise til utlandet

Oscar Pistorius har fått tillatelse til å reise hjem til boligen hvor han skjøt kjæresten Reeva Steenkamp. Han får også lov å reise til utlandet.

SAFRICA-SPORT-CRIME-POLICE-FILES

Oscar Pistorius hevder drapet på kjæresten Reeva Steenkamp var et uhell, og at han trodde hun var en innbruddstyv. Nå får han lov til å returnere til boligen sin, hvor drapet skjedde.

Foto: ALEXANDER JOE / Afp

Reeva Steenkamp og Oscar Pistorius

Reeva Steenkamp sammen med Oscar Pistorius.

Foto: STRINGER / Reuters

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius er siktet for drap på kjæresten Reeva Steenkamp, som han også har innrømmet at han skjøt 14. februar i år.

Han anket kausjonsvillkårene sine torsdag.

Advokatene la ned påstand om at Pistorius måtte få lov til å returnere til boligen sin i Pretoria, hvor Steenkamp ble funnet død. De ville også at han skulle få tilltatelse til å reise utenlands.

Torsdag fikk de medhold i anken.

– Jeg mener at dommerens avgjørelse om å ikke gi Pistorius passet hans tilbake var feil. Passet må bli gitt til hans advokat, og han kan få lov til å bruke det utenfor Sør-Afrika, sier dommer Bert Bam ifølge AFP.

Domstolen gir også 26-åringen lov til å dra tilbake til boligen hvor han skjøt kjæresten på valentinesdagen i år. Pistorius har hele tiden hevdet at det var et uhell, og at han trodde kjæresten var en innbruddstyv.

Domstolen krever at Pistorius leverer en reiseplan minst én uke før avreise, og at han leverer inn passet senest 24 timer etter at han kommer tilbake til Sør-Afrika.

Paralympics-utøveren har fortsatt forbud mot å ta kontakt med noen av vitnene i saken og har heller ikke lov å røre alkohol. Han må melde seg for politiet to ganger i uken.

Pistorius skal møtte for retten igjen neste gang i juni.

Siste nytt

 • OL-kongen slakter WADAs beslutning

  Tidenes mestvinnende idrettsutøver i OL-sammenheng, Michael Phelps, er oppbrakt over at WADAs beslutning om å gjeninnsette det russiske antidopingbyrået.

  – Når skal en organisasjon ta fullt ansvar og gå foran i kampen for å skape endring? For dette er ikke slik idretten er. Idretten handler ikke om å putte prestasjonsfremmende midler i kroppen, sa han til journalister i Hongkong fredag.

  Phelps
  Foto: DAVID GRAY / Reuters
 • Nilsen forlenger med Brann

  Lars Arne Nilsen forlenger kontrakten med Brann, skriver Bergens Tidende.

  Ifølge lokalavisen vil nyheten om trenerens kontraktsforlengelse bli offisielt bekreftet fra klubben senere fredag.

  Eliteserien fotball: Brann - Ranheim.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Idrettsstyret ut mot WADA-vedtak

  – Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité støtter verken WADAs vedtak eller oppmykingen av WADAs opprinnelige vilkår for RUSADAs gjeninntreden som nasjonalt russisk antidopingbyrå, skriver Idrettsstyret i en pressemelding fredag.

  Tom Tvedt
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal