NRK Meny
Normal

Petters unike bil er ferdig

Etter å ha jobbet døgnet rundt i to uker, er Petter Solbergs unike rallycrossbil ferdig.

15 dager etter de satt i gang å bygge rallycrossbilen, ble den sendt til testkjøring utenfor Paris, mandag kveld.

– Teamet har stått på døgnet rundt i to uker, og vi har knapt nok sovet. Nå venter to heldagstester i Frankrike, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Spesialbygget

Petter Solberg foran ny bil

Petter Solberg foran sin nye unike bil.

Foto: Petter Solberg RX Team

Teamet har jobbet døgnet rundt for å få bilen ferdig til den første EM-runden i England.

Bilen testes nå på rallycrossbanen Circuit de l'Ouest Parisien i Frankrike.

Det er ikke en hvilken som helst bil teamet til Solberg har bygd. Bilen er spesial bygd med karbon og unike spesialdeler. I tillegg er en lang rekke helt nye løsninger funnet opp.

– Karosseriet er laget av karbon, og vi har brukt lettmetaller i størst mulig grad rundt i bilen. Alt er unikt og må tilpasses akkurat denne ene bilen, og slikt tar også tid, sier Solberg i pressemeldingen.

Første runde

Til helgen kjører Petter Solberg sesongens første EM-runde i Lydden Hill i England. Det er første gang han deltar i den største klassen i rallycross.

Øvrige nordmenn som stiller til start i England er Henning Solberg, Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud, Mats Lysen og Alexander Hvaal.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Jarstein og Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal