Petters unike bil er ferdig

Etter å ha jobbet døgnet rundt i to uker, er Petter Solbergs unike rallycrossbil ferdig.

15 dager etter de satt i gang å bygge rallycrossbilen, ble den sendt til testkjøring utenfor Paris, mandag kveld.

– Teamet har stått på døgnet rundt i to uker, og vi har knapt nok sovet. Nå venter to heldagstester i Frankrike, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Spesialbygget

Petter Solberg foran ny bil

Petter Solberg foran sin nye unike bil.

Foto: Petter Solberg RX Team

Teamet har jobbet døgnet rundt for å få bilen ferdig til den første EM-runden i England.

Bilen testes nå på rallycrossbanen Circuit de l'Ouest Parisien i Frankrike.

Det er ikke en hvilken som helst bil teamet til Solberg har bygd. Bilen er spesial bygd med karbon og unike spesialdeler. I tillegg er en lang rekke helt nye løsninger funnet opp.

– Karosseriet er laget av karbon, og vi har brukt lettmetaller i størst mulig grad rundt i bilen. Alt er unikt og må tilpasses akkurat denne ene bilen, og slikt tar også tid, sier Solberg i pressemeldingen.

Første runde

Til helgen kjører Petter Solberg sesongens første EM-runde i Lydden Hill i England. Det er første gang han deltar i den største klassen i rallycross.

Øvrige nordmenn som stiller til start i England er Henning Solberg, Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud, Mats Lysen og Alexander Hvaal.

Siste nytt

 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Grønt lys for fysisk kontakt

  Regjeringen åpner for at barn og unge kan trene med fysisk kontakt igjen fra 1. juni. Dette gjelder all trening i alle idretter. Det åpnes opp for all barne- og ungdomsidrett til og med det året man fyller 19 år for trening, men ikke for ordinære seriekamper og arrangementer. I idretter hvor utøverne er tett på hverandre, som for eksempel bryting, må antall treningspartnere begrenses.

Sendeplan

Kl. Program Kanal