NRK Meny
Normal

Petters unike bil er ferdig

Etter å ha jobbet døgnet rundt i to uker, er Petter Solbergs unike rallycrossbil ferdig.

15 dager etter de satt i gang å bygge rallycrossbilen, ble den sendt til testkjøring utenfor Paris, mandag kveld.

– Teamet har stått på døgnet rundt i to uker, og vi har knapt nok sovet. Nå venter to heldagstester i Frankrike, sier Petter Solberg i en pressemelding.

Spesialbygget

Petter Solberg foran ny bil

Petter Solberg foran sin nye unike bil.

Foto: Petter Solberg RX Team

Teamet har jobbet døgnet rundt for å få bilen ferdig til den første EM-runden i England.

Bilen testes nå på rallycrossbanen Circuit de l'Ouest Parisien i Frankrike.

Det er ikke en hvilken som helst bil teamet til Solberg har bygd. Bilen er spesial bygd med karbon og unike spesialdeler. I tillegg er en lang rekke helt nye løsninger funnet opp.

– Karosseriet er laget av karbon, og vi har brukt lettmetaller i størst mulig grad rundt i bilen. Alt er unikt og må tilpasses akkurat denne ene bilen, og slikt tar også tid, sier Solberg i pressemeldingen.

Første runde

Til helgen kjører Petter Solberg sesongens første EM-runde i Lydden Hill i England. Det er første gang han deltar i den største klassen i rallycross.

Øvrige nordmenn som stiller til start i England er Henning Solberg, Knut Ove Børseth, Andreas Bakkerud, Mats Lysen og Alexander Hvaal.

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal