Hopp til innhold

Petter Northug slått av Hellner

Petter Northug viste oppløftende takter under prologen i Oberhof, og viste at han blir å regne med i resten av Tour de Ski. Nordmannen greide imidlertid ikke å hamle opp med Marcus Hellner.

Petter Northug
Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Fredag var det kun Hellner som avsluttet raskere enn Northug, som til slutt havnet på 3. plass.

Resultater fra prologen

Northug gikk offensivt ut og virket tydelig sulten på å bevise at han var i form etter problemene tidligere i sesongen.

Gikk inn til ledelse

Han gikk inn på tiden 7.37,4, noe som holdt til en foreløpig ledelse før russiske Alexei Petukhov kom i mål.

Les også: Jacobsen på pallen i prologen

Northug ble dermed liggende på 2. plass før erkerivalen Marcus Hellner dukket opp i målområdet.

En opplagt svenske spurtet inn på tiden 7.34,5 og skjøv dermed både russeren og Northug nedover resultatlisten.

Godt utgangspunkt

Petter Northug endte til slutt 2,9 sekunder bak Hellner og kunne notere seg en 3. plass i Oberhof. Dermed tok han fem bonussekunder i kampen om sammenlagttittelen.

3. plassen er et godt utgangspunkt for Northug foran morgendagens jaktstart, der det nok blir et spennende oppgjør mellom de to rivalene.

Petter Northug går ut 12,9 sekunder bak Hellner på lørdagens jaktstart etter at bonussekundene er regnet med. Seieren til Hellner ga 50 verdenscuppoeng.

- En bortimot perfekt start. Det er små avstander og ingen fordel å gå ut først i en klassisk jaktstart. Hellner og Petukhov er heller ikke dem vi frykter mest på en slik distanse, sier sportssjef Skinstad til NTB.

Les også: "Northug-dødaren" kastet ut av Tour de Ski

Gjerdalen nest best av de norske

Samtlige vinnerkandidater viste seg fram. Alexander Legkov ble nummer fire, Dario Cologna nummer sju og Lukas Bauer nummer ni.

Øvrige norske plasseringer:

12) Tord Asle Gjerdalen (10,7 sekunder bak), 20) Kristian Tettli Rennemo (13,8), 32) Roger Aa Djupvik (16,1), 58) Simen Østensen (28,0) og 65) Snorri Einarsson (30,4).

Video Hellner med fortjent prolog-seier

VIDEO: Hellner går inn til prolog-seier.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal