"Northug-dødaren" kastet ut av Tour de Ski

Fire utøvere har fått startnekt i Tour de Ski etter at de hadde for høye blodverdier før starten fredag.

Maxim Vylegzhanin

Maxim Vylegzhanin jublet etter seieren over Petter Northug i La Clusaz

Foto: LAURENT CIPRIANI / Ap

Martin Bajcicak

Martin Bajcicak får heller ikke gå i Tour de Ski

Foto: FREDRIK SANDBERG / Ap

Blant de som ikke får starte er russiske Maxim Vylegzhanin som spurtbeseiret Petter Northug i La Clusaz. Det var første gang Northug ble slått i slik en spurt. Nordmannen tok tapet veldig tungt og mente at han hadde dårligere forhold i det sporet han gikk i på oppløpet.

Det var etter denne episoden at de andre konkurrentene måtte vente på at Petter Northug skulle komme før blomsterseremonien kunne starte.

Før seieren i La Clusaz hadde Vylegzhanin andreplassen på 50 kilometere under VM i Liberec 2008 og to pallplasseringer i verdenscupen å se tilbake på som høydepunkter i karrieren.

Han ble også nektet start i Davos i fjor og trakk seg på grunn av skade etter fire etapper av Tour de Ski i fjor.

Video Åge Skinnstad om Maxim Vylegzhanin

VIDEO: Åge Skinnstads reaksjon på utestengelsen.

I tillegg har slovakiske Martin Bajcicak er estiske Kein Einaste og Algo Kärp, blitt nektet start på dagens prolog i Oberhof.

Dette ble bekreftet av renndirektør i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Jürg Capol, fredag formiddag.

Se prologene til Tour de Ski direkte på NRK kl. 12.45.

Video Tour de Ski prolog kvinner

Karantene

Utøverene som blit tatt med for høye blodverdier får automatisk fem dagers karantene. I dette tilfelle reiser de hjem fra Tour de Ski ettersom de ikke kan starte på den første etappen.

Petter Northug blir slått av Vylegzanin

Petter Northug blir slått av Vylegzanin

Foto: LAURENT CIPRIANI / Ap

Siste nytt

 • Løke opereres for seks brudd

  Heidi Løke står over håndballjentenes samling til uka på grunn av et inngrep i nesen. Smellen hun fikk under VM i Japan må fikses. – Det er seks brudd i nesen, og neseveggen er trykket helt ut av stilling. Den ser ut som et trekkspill, sier Løke til TV 2.

  Løke
 • Andersson forlenger med Sverige

  Janne Andersson har forlenget sin kontrakt som svensk landslagssjef i fotball. 57-åringen vil fortsette i jobben frem til sommeren 2024. Andersson førte de svenske herrene til VM-sluttspill og kvartfinale i Russland i 2018, og Sverige var også klar for sommerens EM som er utsatt til neste år på grunn av pandemien. Andersson hadde kontrakt som gjaldt gjennom kvalifiseringen og eventuelt fram til VM-sluttspillet i Qatar i 2022, men nå har han fått en avtale som gjør at han kan lede Sverige fram til EM-sluttspillet i Tyskland i 2024. – Jeg pleier å si at jeg har verdens beste jobb, og det mener jeg. Jeg gleder meg til å gå løs på utfordringene som ligger foran oss, sier han.

  AFP_1K354V
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND
 • TV 2: Forren ferdig i Molde

  Vegard Forren får ikke fortsette i Molde, ifølge TV 2. Det er Forrens advokat, Odd Arne Nilsen, som bekrefter dette overfor kanalen.

  – Partene har inngått en minnelig avtale som innebærer at Vegard Forren er fristilt fra kontrakten med Molde FK fra dags dato og mottar en økonomisk sluttpakke fra klubben, sier han.

  32-åringens kontrakt strakk seg opprinnelig ut 2021. Forren har innrømt spilleproblemer, og skal ha vært i forhandlinger med klubben om sin fremtid. Molde har ikke kunne kommentere saken ettersom det er en personalsak.

  nBoqfbWuIqI
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal