NRK Meny
Normal

Petter Northug går førsteetappen

Vi er blitt vant til at Petter Northug er ankermann og går sisteetappene når de norske langrennsherrene skal gå lagkonkurranse. Slik blir det ikke denne gangen. Han går ut først, mens Ola Vigen Hattestad skal avslutte.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad under pressekonferansen tirsdag morgen på Soria Moria hotell

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.Petter går førsteetappen og Ola sisteetappen.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Ola regnes som sterkest på oppløpssiden, svarer sportssjef Åge Skinstad til VG Nett på spørsmål om hvorfor Northug går første etappe.

Startrekkefølgen for det norske laget er bekreftet i de offisielle startlistene til det internasjonale skiforbundet (FIS).

Er dette en riktig avgjørelse? Diskuter dette nederst i artikkelen.

– Gleder meg skikkelig

Det var ventet at Petter Northug skulle ha samme rollen som han hadde da Norge tok gull på lagsprinten i OL i Vancouver. Slik blir det ikke. Og Ola Vigen Hattestad gleder seg til dramaet som skal utspille seg i Holmenkollen.

- Jeg gleder meg skikkelig til å gå i morgen. Både jeg og Ola er i god form, så vi håper å være med å kjempe om seieren, sa Petter Northug på pressekonferansen tirsdag morgen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Trives i slike situasjoner

På pressekonferansen ble Northug spurt om han egentlig hadde mest lyst til å gå sisteetappe. Han fikk ikke svare selv. Sprinttrener Ult Morten Aune tok ordet før Northug rakk frem til mikrofonen.

– Petter har aller mest av det, og Ola har også lyst. Og det blir slik vi har bestemt, sa Aune.

Dette er jeg glad for. Jeg trives i slike situasjoner. Jeg liker tøffe fighter, sa Petter Northug da han fikk tilbake ordet, skriver VG-nett.

Falla åpner for Norge

I kvinnenes lagsprint er det Maiken Caspersen Falla som åpner, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som følger på. Marit Bjørgen bestemte seg etter gullet på 10 kilometer at hun ikke skulle gå lagsprinten, men bygge seg opp mot stafetten og 30-kilometeren.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld