Petter Northug går førsteetappen

Vi er blitt vant til at Petter Northug er ankermann og går sisteetappene når de norske langrennsherrene skal gå lagkonkurranse. Slik blir det ikke denne gangen. Han går ut først, mens Ola Vigen Hattestad skal avslutte.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad under pressekonferansen tirsdag morgen på Soria Moria hotell

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.Petter går førsteetappen og Ola sisteetappen.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Ola regnes som sterkest på oppløpssiden, svarer sportssjef Åge Skinstad til VG Nett på spørsmål om hvorfor Northug går første etappe.

Startrekkefølgen for det norske laget er bekreftet i de offisielle startlistene til det internasjonale skiforbundet (FIS).

Er dette en riktig avgjørelse? Diskuter dette nederst i artikkelen.

– Gleder meg skikkelig

Det var ventet at Petter Northug skulle ha samme rollen som han hadde da Norge tok gull på lagsprinten i OL i Vancouver. Slik blir det ikke. Og Ola Vigen Hattestad gleder seg til dramaet som skal utspille seg i Holmenkollen.

- Jeg gleder meg skikkelig til å gå i morgen. Både jeg og Ola er i god form, så vi håper å være med å kjempe om seieren, sa Petter Northug på pressekonferansen tirsdag morgen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Trives i slike situasjoner

På pressekonferansen ble Northug spurt om han egentlig hadde mest lyst til å gå sisteetappe. Han fikk ikke svare selv. Sprinttrener Ult Morten Aune tok ordet før Northug rakk frem til mikrofonen.

– Petter har aller mest av det, og Ola har også lyst. Og det blir slik vi har bestemt, sa Aune.

Dette er jeg glad for. Jeg trives i slike situasjoner. Jeg liker tøffe fighter, sa Petter Northug da han fikk tilbake ordet, skriver VG-nett.

Falla åpner for Norge

I kvinnenes lagsprint er det Maiken Caspersen Falla som åpner, og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som følger på. Marit Bjørgen bestemte seg etter gullet på 10 kilometer at hun ikke skulle gå lagsprinten, men bygge seg opp mot stafetten og 30-kilometeren.

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal