Hopp til innhold

Sportsnyheter

Fotball

Zlatans Qatar-utspill skaper sterke reaksjoner: – Han gikk rett i fella

Zlatan Ibrahimovic er tilbake på det svenske landslaget og brukte første pressekonferanse på å hylle Qatar-VM. Ståle Solbakken er dypt uenig med fotballkollegaen.

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Fotballtreneren Tony Knapp er død

  Den tidligere meritterte Viking-treneren Tony Knapp er død, 86 år gammel.

  – Han sovnet stille inn natt til onsdag, sier sønnen Christian Knapp til Stavanger Aftenblad.

  Knapp trente Viking i perioden 1978 til 1981, og det ga resultater. Viking vant «The Double» i 1979 og tok sølv i serien i 1981.

  Knapp var selv profesjonell fotballspiller i blant annet Leicester, Southampton og Coventry, før han etter hvert ble trener.

  Han var landslagstrener på Island i to perioder, fra 1974 til 1977 og fra 1984 til 1985.

  I 1982 trente han Fredrikstad, og i 1986 trente han Brann til opprykk og til sølv i serien i 1987.

  Tony Knapp
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Kunstløp: Gomez slått ut i VM-debuten

  Den norske debutanten Mia Risa Gomez klarte ikke å kvalifisere seg til friløpet under VM i kunstløp i japanske Saitama onsdag.

  Gomez endte på 35.-plass i kortprogrammet etter å ha blitt belønnet med 43,54 poeng av dommerne.

  De 24 beste sikret seg plass i friløpet der medaljene skal deles ut.

  Det var første gang siden 2018 at Norge hadde en deltaker i VM i kunstløp. For fem år siden deltok Anne Line Gjersem for Norge. (NTB)

  Mia Risa Gomez
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Solbakken med full tropp på første ordentlige trening – reagerer på spionasje

  De 24 gjenværende spillerne i Norges landslagstropp trente alle for fullt i Marbella onsdag, da Ståle Solbakken trappet opp forberedelsene til Spania-kampen.

  Økta på La Quinta-anlegget ble som vanlig stengt for mediene etter oppvarmingen, men det skaper usikkerhet at TV-kanalen Movistar filmet den stengte treningen tirsdag. Det er en ganske enkel oppgave, for treningsanlegget ligger i en kløft med bratte skråninger på begge sider, og det er innsyn til banen både fra bygninger og utsiktspunkter.

  – Jeg hørte at spansk TV filmet treningen, så jeg vil ikke gjøre det for lett for dere, sa Solbakken da han under pressekonferansen før trening avslo å svare på et spørsmål om vurderinger han gjør foran laguttaket.

  Han har fra samlingens første dag gjort det klart at treningene i La Quinta onsdag og torsdag blir de viktigste i oppkjøringen, og at det skal øves både på kampplanen mot Spania og den mot Georgia.

  – Det blir mye storbanespill. Det er de to klart viktigste treningsdagene, og så blir fredagen (på stadion i Málaga) repetisjon, sa han. (NTB)

  Ståle Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste