NRK Meny
Normal

Pengekasteren siktes av politiet

FIFA anmeldte mannen som forstyrret Sepp Blatters pressekonferanse.

Switzerland FIFA Blatter Protest

SIKTES: Simon Brodkin, komikeren som kastet penger på FIFA-president Sepp Blatter, ble mandag anmeldt for opptrinnet.

Foto: Ennio Leanza / Ap

Simon Brodkin hadde ikke lov til å være til stede på podiet, hvor han forstyrret den planlagte pressekonferansen president Sepp Blatter skulle holde etter mandagens møte i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Dette er for Nord-Korea i 2026. Som ambassadør for nordkoreanerne er jeg glad for å sluttføre avtalen om VM-sluttspillet i 2026, sa Brodkin før kan kastet bunken med falske dollarsedler mot FIFA-presidenten.

De svarte tirsdag med å anmelde Brodkin for trakassering. Det mektige fotballforbundet mener den britiske komikeren ulovlig trengte seg inn i hovedkvarteret deres. Og senere samme dag tok politiet i Sveits ut siktelse.

– Det er en mulig anmeldelse om å være på ulovlig område. Vi vet ikke om det blir rettssak eller ikke. Det avgjøres av aktor og vil ta litt tid, sa det sveitsiske politiet i en uttalelse.

Etter mandagens stunt ble Brodkin umiddelbart ført vekk av vakter på stedet og tatt med til politistasjonen, der han ble avhørt før han slapp fri.

V3

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn