Pengekasteren siktes av politiet

FIFA anmeldte mannen som forstyrret Sepp Blatters pressekonferanse.

Switzerland FIFA Blatter Protest

SIKTES: Simon Brodkin, komikeren som kastet penger på FIFA-president Sepp Blatter, ble mandag anmeldt for opptrinnet.

Foto: Ennio Leanza / Ap

Simon Brodkin hadde ikke lov til å være til stede på podiet, hvor han forstyrret den planlagte pressekonferansen president Sepp Blatter skulle holde etter mandagens møte i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Dette er for Nord-Korea i 2026. Som ambassadør for nordkoreanerne er jeg glad for å sluttføre avtalen om VM-sluttspillet i 2026, sa Brodkin før kan kastet bunken med falske dollarsedler mot FIFA-presidenten.

De svarte tirsdag med å anmelde Brodkin for trakassering. Det mektige fotballforbundet mener den britiske komikeren ulovlig trengte seg inn i hovedkvarteret deres. Og senere samme dag tok politiet i Sveits ut siktelse.

– Det er en mulig anmeldelse om å være på ulovlig område. Vi vet ikke om det blir rettssak eller ikke. Det avgjøres av aktor og vil ta litt tid, sa det sveitsiske politiet i en uttalelse.

Etter mandagens stunt ble Brodkin umiddelbart ført vekk av vakter på stedet og tatt med til politistasjonen, der han ble avhørt før han slapp fri.

V3

Siste nytt

 • Forlater Ineos etter sesongen

  Etter elleve år i Team Ineos, tidligere Team Sky, skifter fire ganger Tour de France-vinner Chris Froome beite etter sesongen. Det opplyser laget i en pressemelding.

  – Chris' nåværende kontrakt går ut i slutten av desember og vi har bestemt oss for å ikke forlenge, sier lagsjef Dave Brailsford i pressemeldingen.

  Ifølge det anerkjente sykkelnettstedet Cyclingnews, skal Froome være klar for Israel Start-Up Nation.

  Froome
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Solbakken lover gull neste år

  Selv om gullet er utenfor rekkevidde for FC Købenahvn i år, lover trener Ståle Solbakken å slå kraftig tilbake.

  Midtjylland ligger 14 poeng foran FCK før de tar imot Solbakkens menn til toppoppgjør torsdag. Dersom Midtjylland vinner vil de sikre gullet med fem kamper igjen å spille.

  – Jeg er ansvarlig for at det ikke blir gull denne sesongen, men samtidig er jeg helt trygg på at vi kommer tilbake og vinner gull neste år, sa Solbakken til danske B.T.

  Fotball,dansk eliteserie. FC København - Brøndby IF
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Burchnall sparket

  Ian Burchnall har fått sparken i Östersund, men fortsetter inntil ny trener er på plass. Burchnall, som trente Viking i 2017, fikk to år i den svenske klubben.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  – Det er kjedelig å måtte avslutte vårt gode samarbeid gjennom to års tid. Men nå må vi rette blikket fremover for klubbens beste, sier Leif Widegren, representant for Östersunds sportskomité.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal