Hopp til innhold

Kastet penger på Blatter og avbrøt pressekonferansen

Det tok mindre enn ett minutt før FIFAs varslede pressekonferanse ble en farse mandag ettermiddag.

V3

Avtroppende FIFA-president Sepp Blatter fikk dermed ikke sagt mye på sitt første forsøk under den varslede pressekonferanse mandag.

Tidligere på dagen hadde forbundet varslet at det vil bli et nytt presidentvalg i FIFA 26. februar neste år. Etter at pressekonferansen med Sepp Blatters reaksjoner først ble utsatt med én time startet den cirka 15.10 på ettermiddagen i dag.

Men før det var gått ett minutt ble sendingen avbrutt av den engelske komikeren Simon Brodkins stunt. I form av sin rolle som «Lee Nelson» sto han foran Blatter med en bunke falske amerikanske dollar.

Etter å ha sagt noen ord «på vegne av Nord-Koreas VM-søknad for 2026» kastet han bunken mot presidenten, før vakter grep inn og geleidet han ut.

– Vær hilset, Sepp - alt er der, rakk Brodkin å si.

Hakk i hæl fulgte en mildt sagt sjokkert Blatter ut av rommet.

– Jeg beklager forsinkelsen, men vi er nødt til å rydde opp her før jeg kan snakke til dere, sa Blatter før han forsvant.

Hyllet på sosiale medier

Hendelsen fikk naturligvis stor oppmerksomhet på internett. Spesielt det sosiale mediet Twitter kokte over av såkalte tweets som hyllet Brodkins stunt.

Innen kort tid hadde et stort antall aviser og synsere delt videoen og sagt sine meninger.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Svarte på kritiske spørsmål

Ti minutter etter avbruddet kom sveitseren tilbake og pressekonferansen fortsatte som opprinnelig planlagt. Etter at Blatter først snakket i noen minutter fikk pressen stille de kritiske spørsmålene de satt inne med.

Men de fleste av dem ble avfeid med bortforklarende svar og kritikk av journalistene.

– Jeg vil bruke mitt mandat som leder av FIFA fram jeg går av, og på slutten av februar har president-mandatet kommet til en ende, sa den avtroppende lederen.

Sepp Blatter vil dermed regjere den internasjonale fotballen i sju måneder til. Kandidatene til å ta over jobben må annonsere sitt kandidatur innen 26. oktober.

Ifølge internasjonale medier er UEFA-president Michel Platini favoritt til å ta over, ettersom han skal ha støtte i fire av seks FIFA-forbund.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal