NRK Meny
Normal

Offensiv Pedersen vil satse på sjukamp

FROGNER (NRK.no): Isabelle Pedersen (21) har vist seg som Norges fremste hekkeløper på kvinnesiden denne sesongen. Til høsten har ungjenta imidlertid lyst til å prøve seg på sjukamp.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen nærmer seg den norske rekorden på 100 meter hekk, men hevder hun har minst like gode forutsetninger for å lykkes i sjukamp.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har faktisk kastet 64 meter med snøball!, argumenterer Pedersen mens hun legger ut om drømmen om å bytte til sjukamp - hennes egentlige plan da hun satset på friidretten.

– Da jeg var yngre, skulle jeg egentlig bli sjukamputøver. Men så kvalifiserte jeg meg til junior-VM på 100 meter hekk, hvor jeg nummer tolv som den yngste i mesterskapet, sier Isabelle Pedersen (21) til NRK.no.

Isabelle Pedersen

Isabelle Pedersen (21) jublet hemningsløst etter EM-gullet i Finland.

Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva / NTB scanpix

Siden har 21-åringen satset på hekkeløp. Det resulterte i at hun vant et overlegent gull under U23-EM i Finland nylig.

Til tross for suksessen, og at hun har troen på en semifinaleplass under friidretts-VM i Moskva i august, leker Pedersen med tanken på å satse på sjukamp igjen.

– Jeg ble hekkeløper, og angrer ikke på det. Men det hadde vært veldig gøy å prøve sjukamp igjen. Kanskje til høsten, sier Pedersen, og viser til at hun får bedre tid til å prøve seg frem når VM er over.

– Vil vite hvordan jeg ligger an

Hekkeløperen har troen på at hun kan hevde seg i toppen også i en fysisk krevende mangekamp.

– Da jeg var liten, var jeg god i alt. Som 11-12-åring var jeg Norges beste i 13 forskjellige øvelser. I dag løper jeg fort, og jeg hopper langt i lengde og høyt i høyde. Det hadde vært gøy å se hvordan jeg ligger an i sjukamp, sier Pedersen.

– Hvor høyt er det mulig å hevde seg?

– Har jeg overskudd, kan det gå veldig bra. Vi får se hva som skjer, sier Pedersen.

Sjukamp består av sju ulike friidrettsøvelser; 100 meter hekk, høydehopp, kulestøt, 200 meter, lengdehopp, spydkast og 800 meter.

Vil under 13 sekunder

Før hun får målt krefter mot de beste i sjukamp, må hun vise i VM at hun har det som skal til for å hevde seg i hekkeløp. Og Pedersen har målsettingen klar.

– Målet i VM er å sette ny personlig rekord. Jeg vil forbedre meg og gjør det bra.

– Hva er drømmescenarioet, da?

– Det er å kunne kalle seg en ekte hekkeløper, ved å komme på en tid under 13 sekunder. Gjør jeg en god prestasjon under 13 sekunder, er en semifinale mulig, svarer Pedersen, som per i dag har en bestetid på 13,04 sekunder satt i juni.

– Hvorfor er du ikke en ekte hekkeløper over 13 sekunder?

– Fordi det er så vannvittigt høyt nivå nå. Går man 20 år tilbake i tid, kunne jeg kalt meg en ekte hekkeløper over 13 sekunder, men ikke i dag. Man må nærmere de som løper på 12,4 og 12,5 for å kalle seg det.

– Det har mye å si å komme under den barrieren på 13 sekunder, legger Pedersen til.

Feiring i høyhælte sko

For å prestere optimalt i Moskva-VM, er hekkeløperen nødt til å unngå skader. Og 21-åringen har en plan om hvordan hun skal klare nettopp det.

– Det blir ingen høyhælte sko før VM. Og ingen dumme avgjørelser. Gode joggesko - selv om det ikke er de peneste i verden - gjør så beina ikke får så stor belastning, forklarer Pedersen.

Så hvis du gjør det bra i VM, blir det feiring med høyhælte sko?

– Hehe! Da blir det kanskje feiring med høyhælte sko, ja! smiler Pedersen.

I VM har hun troen på en semifinaleplass. På lang sikt er planen å hevde seg helt i toppen på 100 meter hekk - bergensjenta er ikke mindre ambisiøs enn som så.

– Jeg vil nå så langt som mulig. Jeg vet at jeg kan bli dyktig. De neste fire-fem årene vil vise hva som kan skje. Jeg skal godt under 13 sekunder, avslutter hekkeløperen.

Norgesrekorden på 100 meter hekk er 12,74 sekunder - satt av Christina Vukicevic i 2009.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Motbakkeløp og 15 km jaktstart i Trondheim
Toppidrettsveka: Motbakkeløp