NRK Meny
Normal

Pedersen-trener: – Vi kom hit for å ta medalje

LONDON/OSLO (NRK): Trener Charles Ryan forventer en plass i finalen for Isabelle Pedersen. – I finalen kan alle ta medalje, sier han.

Isabelle Pedersen

MEDALJEHÅP: Isabelle Pedersen sammen med sin amerikanske trener Charles Ryan

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Isabelle Pedersen har hatt en sterk sesongåpning. Hun satte personlig rekord i sine to første løp, og under Bislett Games var hun fattige ett hundredel fra den norske rekorden med tiden 12, 75.

– Hun er i sitt livs form, sier Ryan til NRK.

De siste ukene har imidlertid ikke alt stemt hundre prosent for hekkeløperen. I Monaco løp hun på svake 13,03.

Forventer tre løp

Ryan tror likevel fortsatt på medalje i London.

– Jeg forventer at hun skal løpe tre løp, og i finalen kan alle ta medalje. Men vi kom ikke hit bare for finalen, vi kom hit for å ta medalje, sier treneren.

Kun tre norske utøvere har tatt medaljer i en løpsøvelse i VM (utendørs). Det er Grete Waitz, Ingrid Kristiansen og Vebjørn Rodal.

– Hun er kapabel til å bli topp tre i verden. Hun har talentet. Jeg har bare jobbet med henne siden januar, men hun har mentaliteten. Spørsmålet er om vi har hatt nok tid. Hun har allerede satt personlig rekord, og er i sitt livs form, forteller Ryan.

Isabelle Pedersen

Pedersen tror en medalje er innen rekkevidde om hun kommer seg til finale.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Forventer personlig rekord

Pedersen selv har også tro på at det er mulig å få med seg en medalje hjem til Norge, til tross for svake resultater før VM.

– Hvis jeg gjør alt riktig, og får absolutt fulltreff i en finale, er det mulig. Det er sånn med finaler. Om du kommer deg dit finnes det ingen begrensninger, sier hekkeløperen til NRK.

Isabelle skal selv ikke i aksjon før under kvalifiseringen på 100 meter hekk fredag formiddag. En eventuell semifinale følger senere samme kveld.

– Jeg forventer personlig rekord. Det bør det bli med tanke på hva jeg har gjort på trening, sier Pedersen.

– Vil være veldig stort

– Tror du nordmenn skjønner hvor vanskelig det er å ta medalje i løping?

– Nei. Det tror jeg ikke. Det er så mange av landene her som har friidrett som nasjonalsport, og hvor det er det absolutt største. Det er mye ære, og betyr mye for enkelte land. I Norge synes vi liksom bare friidrett er gøy, sier hun og legger til:

– Jeg håper virkelig Norge kan ta medalje i dette mesterskapet. Det er lenge siden sist, for å si det sånn. Og jeg tror det ville vært veldig bra for neste generasjon. Dette kullet er helt nytt, så det ville vært veldig stort.

Isabelle Pedersen

Pedersen har hatt en svært sterk åpning på sesongen i år.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

 • Norge opna med siger

  Norges herrelag slo Russland 11-3 i sin første kamp i curling-EM i Sveits. Norge møter heimelaget i sin neste kamp seinare i kveld.

 • Arsenal seiret mot erkerivalen

  Arsenal slo Tottenham 2-0 i dagens kamp mellom rivalene. Shkodran Mustafi og Alexis Sánchez scoret målene. Det er uhyre tett mellom de beste lagene bak Manchester City for øyeblikket.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Lorentzen 3 hundredeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen var bare 17 hundredeler bak Ronald Mulder, men siden det er så jevnt i toppen, holder 34,79 «bare» til 6.-plass. Daichi Yamanaka tar 2.-plassen med 34,65, mens Hein Otterspeer sikrer en pallplass med 34,76. Lorentzen var åpenbart preget av å ha gått 1500 meter i B-gruppen tidligere lørdag.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup hopp: Laghopp
Cupfinale: Avaldsnes - Vålerenga
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup hopp: Laghopp
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag
Sport i dag
4-4-2 med Schau og Aune
V-cup fristil: Big Air
V-cup fristil: Big Air, Milano