Hopp til innhold

Pappa Ingebrigtsen: – Burde operert for lenge, lenge siden

Henrik Ingebrigtsen opererte sin vonde tå på fredag. 25-åringen har presset kroppen i grenseland av det som er forsvarlig hele sesongen.

Gjert og Henrik i Beijing

SMERTEHELVETE: Henrik Ingebrigtsen har vært gjennom store smerter over lengre tid på grunn av brusk i tåa. Det har ført til skader i både hamstring og hofte.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har hatt så j***** vondt.

Vi har hørt Henrik Ingebrigtsen si det uttalige ganger denne sesongen. 25-åringen har bitt tennene sammen, og kommet seg gjennom det han omtaler som «et smertehelvete». Men det er langt fra over.

Dette sliter Henrik Ingebrigtsen med akkurat nå:

  • Venstre fot
  • Betennelse i slimposen i hofta
  • Ødelagt hamstringmuskulatur
  • Ødelagt feste til hamstring

I vinter ville pappa og trener Gjert Ingebrigtsen at han skulle operere for å bli kvitt «smertehelvetet», men det ønsket ikke 25-åringen.

– Han var usikker på om han ville klare å stå løpet ut og være klar til OL. Men endelig er det gjort. Det er en stor lettelse for han som har hatt kolossalt mye smerte, forklarer Gjert.

Derfor tygget storebror Ingebrigtsen heller på smertestillende og satte bedøvelse i tåa etter hver baneøkt i flere måneder. Det resulterte i flere andre skader.

– Man ser det som en konsvekvens av tåa.

Henrik Ingebrigtsen

ØDELA: Skadeplagene ødela for sjansene til Henrik Ingebrigtsen i OL. Nå ser han frem til å bli skadefri.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Burde operert i vinter

Hamstringskader ga ham problemer gjennom våren, og en tåskade på venstrefoten har vært et konstant irritasjonsmoment.

Tåa har imidlertid ikke holdt ham unna treningene, men nordmannen har løpt utallige kilometere med smerter, og ofte så skjevt at han bare sliter ut én av skoene.

Er dere ikke sent ute med en operasjon?

– Jeg mente jo at han burde gjort det allerede i vinter. Det er ingen tvil om at dette burde vært gjort for lenge, lenge siden, men i en OL-sesong biter man tenna sammen, legger han til.

Hvordan har han det?

– Det går i smertestillende og hvile. Han har en walker-skinne og går rundt med krykker. Dette skal han gjøre i et par uker. Deretter starter en lang opptreningsperiode, som kan ta flere måneder.

Gladgutta

SKJULER SMERTENE: Her under EM i Amsterdam jubler Henrik Ingebrigtsen sammen med lillebror Filip.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kan være aktuelt med hamstring-operasjon

Torsdag var den skadeplagede 25-åringen hos en ekspert i Stockholm for å sjekke om han måtte operere hamstringen også, men ekspertene konkluderte med at risikoen ved en operasjon og konsekvensene etter, ville vært mye verre.

– Det blir nok en ny vurdering om et par måneder. Muskelen har mer eller mindre forsvunnet. Det vil ta lang tid før den får den samme funksjonaliteten som høyre hamstring.

Rodal

BRA TIMING: NRKs friidrettsekspert, Vebjørn, Rodal, tror Henrik Ingebrigtsen vil komme tilbake på 2014-nivået sitt, før skadene kom.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, mener timingen for operasjonen er god, men at det har vært risikabelt.

– Det er viktig å ta seg god tid i helingsprosessen. Timingen er bra og det er viktig å få tatt det med en gang sesongen er avsluttet.

Burde de tatt operasjonen tidligere?

– De burde nok tatt det på et tidligere tidspunkt, men da ville ikke OL vært en realitet, avslutter Rodal, som tror 25-åringen vil komme tilbake på nivået han var i 2014-sesongen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal