Hopp til innhold

Pappa Ingebrigtsen: – Burde operert for lenge, lenge siden

Henrik Ingebrigtsen opererte sin vonde tå på fredag. 25-åringen har presset kroppen i grenseland av det som er forsvarlig hele sesongen.

Gjert og Henrik i Beijing

SMERTEHELVETE: Henrik Ingebrigtsen har vært gjennom store smerter over lengre tid på grunn av brusk i tåa. Det har ført til skader i både hamstring og hofte.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg har hatt så j***** vondt.

Vi har hørt Henrik Ingebrigtsen si det uttalige ganger denne sesongen. 25-åringen har bitt tennene sammen, og kommet seg gjennom det han omtaler som «et smertehelvete». Men det er langt fra over.

Dette sliter Henrik Ingebrigtsen med akkurat nå:

  • Venstre fot
  • Betennelse i slimposen i hofta
  • Ødelagt hamstringmuskulatur
  • Ødelagt feste til hamstring

I vinter ville pappa og trener Gjert Ingebrigtsen at han skulle operere for å bli kvitt «smertehelvetet», men det ønsket ikke 25-åringen.

– Han var usikker på om han ville klare å stå løpet ut og være klar til OL. Men endelig er det gjort. Det er en stor lettelse for han som har hatt kolossalt mye smerte, forklarer Gjert.

Derfor tygget storebror Ingebrigtsen heller på smertestillende og satte bedøvelse i tåa etter hver baneøkt i flere måneder. Det resulterte i flere andre skader.

– Man ser det som en konsvekvens av tåa.

Henrik Ingebrigtsen

ØDELA: Skadeplagene ødela for sjansene til Henrik Ingebrigtsen i OL. Nå ser han frem til å bli skadefri.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Burde operert i vinter

Hamstringskader ga ham problemer gjennom våren, og en tåskade på venstrefoten har vært et konstant irritasjonsmoment.

Tåa har imidlertid ikke holdt ham unna treningene, men nordmannen har løpt utallige kilometere med smerter, og ofte så skjevt at han bare sliter ut én av skoene.

Er dere ikke sent ute med en operasjon?

– Jeg mente jo at han burde gjort det allerede i vinter. Det er ingen tvil om at dette burde vært gjort for lenge, lenge siden, men i en OL-sesong biter man tenna sammen, legger han til.

Hvordan har han det?

– Det går i smertestillende og hvile. Han har en walker-skinne og går rundt med krykker. Dette skal han gjøre i et par uker. Deretter starter en lang opptreningsperiode, som kan ta flere måneder.

Gladgutta

SKJULER SMERTENE: Her under EM i Amsterdam jubler Henrik Ingebrigtsen sammen med lillebror Filip.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kan være aktuelt med hamstring-operasjon

Torsdag var den skadeplagede 25-åringen hos en ekspert i Stockholm for å sjekke om han måtte operere hamstringen også, men ekspertene konkluderte med at risikoen ved en operasjon og konsekvensene etter, ville vært mye verre.

– Det blir nok en ny vurdering om et par måneder. Muskelen har mer eller mindre forsvunnet. Det vil ta lang tid før den får den samme funksjonaliteten som høyre hamstring.

Rodal

BRA TIMING: NRKs friidrettsekspert, Vebjørn, Rodal, tror Henrik Ingebrigtsen vil komme tilbake på 2014-nivået sitt, før skadene kom.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, mener timingen for operasjonen er god, men at det har vært risikabelt.

– Det er viktig å ta seg god tid i helingsprosessen. Timingen er bra og det er viktig å få tatt det med en gang sesongen er avsluttet.

Burde de tatt operasjonen tidligere?

– De burde nok tatt det på et tidligere tidspunkt, men da ville ikke OL vært en realitet, avslutter Rodal, som tror 25-åringen vil komme tilbake på nivået han var i 2014-sesongen.

Siste nytt

  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

    Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

    – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

    – Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

    Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

    I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

    Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

    Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for ti tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö.

    Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
    Foto: BILDBYRÅN
  • Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

    Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

    – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

    – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

    Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

    Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

    Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

    – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

    Arne Slot
    Foto: Russell Cheyne / Reuters
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal