Hopp til innhold

Ingebrigtsen i trøbbel: – Tror ikke det skal ødelegge

FLAGSTAFF (NRK): Henrik Ingebrigtsen (25) har hatt en trøblete oppladning til sesongen, men føler endelig at han har overkommet både en hamstringskade og pusteproblemer.

Henrik Ingebrigtsen

SEN BLOMSTRING: Henrik Ingebrigtsen håper skader og sykdom skal gi en sen formtopp. For eksempel under OL i Rio i august.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Ingebrigtsen er på høydesamling i Flagstaff i Arizona, 2000 meter over havet. Der trener han med blant annet brødrene Filip (22) og Jakob (15). To økter om dagen. Både inne på tredemølle og med roligere økter ute.

Men alt har ikke gått på skinner i oppkjøringen til den viktige OL-sesongen. 25-åringen fra Sandnes har både slitt med hamstringen og pusteproblemer.

– Jeg tror ikke noe av dette skal ødelegge sesongen, men heller at jeg kommer i form noen uker senere enn planlagt og springer dårligere i begynnelsen, sier Ingrbrigtsen til NRK.

Pusteproblemer

Hamstringskaden har gjort at han ikke kunne trene intensive økter.

– Det har ikke vært direkte ødeleggende, men jeg har måttet kjørt litt mindre fart enn vanlig og mer kondisjon. Jeg har fått trappet opp treningen på denne samlingen her, og det går fremover, sier 25-åringen.

Pusteproblemene oppsto under treningssamling i nettopp Flagstaff i fjor. Det bidro til å ødelegge mye av forsesongen i 2015.

– Nå har vi funnet en god løsning på det, og holder det under kontroll ved å overvåke det. Det var jo her det skar seg. Jeg hadde så mye slim i lungene. Men små huskeregler, triks og medisiner gjør at det går bra nå, sier Ingebrigtsen.

– Er det ikke da en risiko å reise hit igjen?

– Hadde vi bare dratt hit på måfå uten å tenke på noe som helst, hadde det vært idiotisk. Nå satser jeg på at vi har det under kontroll.

Debut 1. mai

I den siste episoden av NRKs dokumentarserie om Team Ingrbrigtsen, kommer det også frem at vinteren var tøff for europamesteren fra 2012. Han mistet to sponsorer og ble nødt til å flytte hjem til mamma og pappa.

Men nå går det Ingebrigtsens vei igjen. Han trener, i hvert fall nærmest, for fullt. Sesongen ser endelig litt lysere ut.

Lørdag løper han og flere av de andre norske utøverne testløp. Det gjennomføres på 1100 meters høyde, i stedet for i Flagstaff.

1. mai er det klart for sesongens første konkurranse i Palo Alto i California.

Allerede da får Ingebrigtsen muligheten til å prøve seg på OL-kravet på 3.35,50. Det er drøye fire sekunder over hans personlige rekord fra 2014.

– Jeg tror at selv om jeg har hatt en litt trøblete sesongoppkjøring, så tror jeg at jeg har kontroll på sesongen. Ikke med mye, men nok til å fortsatt være best i familien. Men det skal springes og alt kan skje, sier han.

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Guttormsen står over EM i Roma

  Sondre Guttormsen står over sommerens EM i Roma grunnet en strekkskade. Det melder Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Avgjørelsen er tatt i samråd med det medisinske teamet.

  Han står også Bislett Games (Diamond League) kommende torsdag.

  – Jeg har god tid til å bli skadefri og komme i form til OL, men jeg har ikke tid til noen feilsteg på veien. Derfor velger jeg ikke å ta noen sjanser og i stedet rette alt fokus inn mot OL i Paris, sier Guttormsen.

  Stavhopperen pådro seg en strekk i midten av april og selv om rehabiliteringsprosessen har gått som planlagt, gjenstår det fortsatt noe for å bli konkurranseklar.

  Friidretts-VM 2023: Dag 5
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Hauger på 6.-plass i Monaco

  Dennis Hauger kjørte et godt hovedløp i Monaco og plukket nye poeng i Formel 2-sammendraget med en 6.-plass.

  Det avsluttet en god helg for nordmannen som ble nummer tre i sprintløpet samme sted lørdag. Hauger var nummer åtte etter kvalifiseringen og kjørte seg opp to plasser i hovedløpet.

  Han tapte en plass i starten, trolig fordi han kjørte på en hardere dekktype enn flere av sine konkurrenter. Dekkvalget gjorde at 21-åringen fra Aurskog kunne vente lenge med å gjøre sitt pitstopp.

  Hauger valgte å bytte dekk etter 32 av 42 runder og traff greit med det. Han kom ut på banen igjen på 8.-plass og passerte senere to biler som var inne for å skifte dekk.

  Hauger hadde dessuten raskeste runde på Monaco-banen og fikk et ekstra poeng for det.

  Zak O'Sullivan vant løpet etter å ha kjørt solid og truffet perfekt med taktikken. Han gjorde sitt pitstopp sent mens det var såkalt virtuell sikkerhetsbil i løpet.

  Isack Hadjar ble nummer to, mens Paul Aron tok 3.-plassen. De ligger begge foran Hauger i Formel 2 sammenlagt.

  Kvalifiseringsvinner Richard Verschoor hadde et uhell underveis og forsvant ut av løpet.

  (©NTB)

  Dennis Hauger
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Skarstein slått i Luzern

  Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

  Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekunder raskere enn Moran Samuel fra Israel.

  Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

  Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris. (NTB)

  Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal