Hopp til innhold

Ingebrigtsen i trøbbel: – Tror ikke det skal ødelegge

FLAGSTAFF (NRK): Henrik Ingebrigtsen (25) har hatt en trøblete oppladning til sesongen, men føler endelig at han har overkommet både en hamstringskade og pusteproblemer.

Henrik Ingebrigtsen

SEN BLOMSTRING: Henrik Ingebrigtsen håper skader og sykdom skal gi en sen formtopp. For eksempel under OL i Rio i august.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Ingebrigtsen er på høydesamling i Flagstaff i Arizona, 2000 meter over havet. Der trener han med blant annet brødrene Filip (22) og Jakob (15). To økter om dagen. Både inne på tredemølle og med roligere økter ute.

Men alt har ikke gått på skinner i oppkjøringen til den viktige OL-sesongen. 25-åringen fra Sandnes har både slitt med hamstringen og pusteproblemer.

– Jeg tror ikke noe av dette skal ødelegge sesongen, men heller at jeg kommer i form noen uker senere enn planlagt og springer dårligere i begynnelsen, sier Ingrbrigtsen til NRK.

Pusteproblemer

Hamstringskaden har gjort at han ikke kunne trene intensive økter.

– Det har ikke vært direkte ødeleggende, men jeg har måttet kjørt litt mindre fart enn vanlig og mer kondisjon. Jeg har fått trappet opp treningen på denne samlingen her, og det går fremover, sier 25-åringen.

Pusteproblemene oppsto under treningssamling i nettopp Flagstaff i fjor. Det bidro til å ødelegge mye av forsesongen i 2015.

– Nå har vi funnet en god løsning på det, og holder det under kontroll ved å overvåke det. Det var jo her det skar seg. Jeg hadde så mye slim i lungene. Men små huskeregler, triks og medisiner gjør at det går bra nå, sier Ingebrigtsen.

– Er det ikke da en risiko å reise hit igjen?

– Hadde vi bare dratt hit på måfå uten å tenke på noe som helst, hadde det vært idiotisk. Nå satser jeg på at vi har det under kontroll.

Debut 1. mai

I den siste episoden av NRKs dokumentarserie om Team Ingrbrigtsen, kommer det også frem at vinteren var tøff for europamesteren fra 2012. Han mistet to sponsorer og ble nødt til å flytte hjem til mamma og pappa.

Men nå går det Ingebrigtsens vei igjen. Han trener, i hvert fall nærmest, for fullt. Sesongen ser endelig litt lysere ut.

Lørdag løper han og flere av de andre norske utøverne testløp. Det gjennomføres på 1100 meters høyde, i stedet for i Flagstaff.

1. mai er det klart for sesongens første konkurranse i Palo Alto i California.

Allerede da får Ingebrigtsen muligheten til å prøve seg på OL-kravet på 3.35,50. Det er drøye fire sekunder over hans personlige rekord fra 2014.

– Jeg tror at selv om jeg har hatt en litt trøblete sesongoppkjøring, så tror jeg at jeg har kontroll på sesongen. Ikke med mye, men nok til å fortsatt være best i familien. Men det skal springes og alt kan skje, sier han.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal