NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen i trøbbel: – Tror ikke det skal ødelegge

FLAGSTAFF (NRK): Henrik Ingebrigtsen (25) har hatt en trøblete oppladning til sesongen, men føler endelig at han har overkommet både en hamstringskade og pusteproblemer.

Henrik Ingebrigtsen

SEN BLOMSTRING: Henrik Ingebrigtsen håper skader og sykdom skal gi en sen formtopp. For eksempel under OL i Rio i august.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

Ingebrigtsen er på høydesamling i Flagstaff i Arizona, 2000 meter over havet. Der trener han med blant annet brødrene Filip (22) og Jakob (15). To økter om dagen. Både inne på tredemølle og med roligere økter ute.

Men alt har ikke gått på skinner i oppkjøringen til den viktige OL-sesongen. 25-åringen fra Sandnes har både slitt med hamstringen og pusteproblemer.

– Jeg tror ikke noe av dette skal ødelegge sesongen, men heller at jeg kommer i form noen uker senere enn planlagt og springer dårligere i begynnelsen, sier Ingrbrigtsen til NRK.

Pusteproblemer

Hamstringskaden har gjort at han ikke kunne trene intensive økter.

– Det har ikke vært direkte ødeleggende, men jeg har måttet kjørt litt mindre fart enn vanlig og mer kondisjon. Jeg har fått trappet opp treningen på denne samlingen her, og det går fremover, sier 25-åringen.

Pusteproblemene oppsto under treningssamling i nettopp Flagstaff i fjor. Det bidro til å ødelegge mye av forsesongen i 2015.

– Nå har vi funnet en god løsning på det, og holder det under kontroll ved å overvåke det. Det var jo her det skar seg. Jeg hadde så mye slim i lungene. Men små huskeregler, triks og medisiner gjør at det går bra nå, sier Ingebrigtsen.

– Er det ikke da en risiko å reise hit igjen?

– Hadde vi bare dratt hit på måfå uten å tenke på noe som helst, hadde det vært idiotisk. Nå satser jeg på at vi har det under kontroll.

Debut 1. mai

I den siste episoden av NRKs dokumentarserie om Team Ingrbrigtsen, kommer det også frem at vinteren var tøff for europamesteren fra 2012. Han mistet to sponsorer og ble nødt til å flytte hjem til mamma og pappa.

Men nå går det Ingebrigtsens vei igjen. Han trener, i hvert fall nærmest, for fullt. Sesongen ser endelig litt lysere ut.

Lørdag løper han og flere av de andre norske utøverne testløp. Det gjennomføres på 1100 meters høyde, i stedet for i Flagstaff.

1. mai er det klart for sesongens første konkurranse i Palo Alto i California.

Allerede da får Ingebrigtsen muligheten til å prøve seg på OL-kravet på 3.35,50. Det er drøye fire sekunder over hans personlige rekord fra 2014.

– Jeg tror at selv om jeg har hatt en litt trøblete sesongoppkjøring, så tror jeg at jeg har kontroll på sesongen. Ikke med mye, men nok til å fortsatt være best i familien. Men det skal springes og alt kan skje, sier han.

Siste nytt

 • Espanyol sparket treneren

  Quique Sánchez Flores har fått sparken som trener for den spanske fotballklubben Espanyol.

  Det meldte klubben fredag. Sportsdirektør Jordi Lardin må også gå.

  Espanyol ligger i øyeblikket på 16. plass i La Liga.

  Espanyol Sanchez Flores
  Foto: Nikolas Giakoumidis / AP
 • Norge vant i VM-oppkjøringen

  Det norske ishockeylandslaget slo fredag kveld Sveits 2–1. Stefan Espeland og Tobias Lindstrøm satte målene for Norge.

  Norge spiller ny kamp mot Sveits i morgen, før laget avslutter VM-oppkjøringen med to kamper mot Hviterussland neste helg.

  Ishockey: Norge - Russland 0 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Brann - Stabæk