Hopp til innhold

Pappa Bø sliter med «dørstokkmila» – får stikk av storebror

SANDNES (NRK): Mindre søvn og en hyppigere følelse av å være sliten, er en del av den nye pappahverdagen til Johannes Thingnes Bø. Derfor er det nesten som luksus å regne å være sammen med gode lagkamerater igjen.

Skifestivalen Blink 2019

KLAR FOR NYE RULLESKIRENN: Johannes Thingnes Bø, her fra fjorårets Blinkfestival, er klar for nye konkurranser i år.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

For på plass i Sandnes for sesongens tredje samling med skiskytterlandslaget, som avsluttes med både supersprint og fellesstartkonkurranse under Blinkfestivalen fredag og lørdag, kjenner pappa Thingnes Bø på en helt annen følelse enn tidligere.

– Nå føler jeg dagene er kjempelange der jeg trener mange timer hver dag og føler meg uthvilt – og det er helt nydelig.

– Dette blir en slags ferieleir?

– Det blir på en måte det. Man får fokusert veldig på jobben sin. Det er enklere når du er på samling. Da er det lagt til rette. Da kan jeg trene meg i senk her og ta det med ro hjemme. Det er et liv som passer meg bra foreløpig, sier 27-åringen og smiler.

Thingnes Bø

SLENGTE UT SNØRET: Johannes Thingnes Bø tok med storebror Tarjei og NRK til brygga i Sandnes for å teste fiskelykken.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Bø: – Det verste er å komme seg ut døra

For det blir periodevis roligere rent treningsmessig på hjemmebane i Oslo i disse dager, skal vi tro det norske skiskytteresset. I januar ble han pappa til nå snart syv måneder gamle Gustav. Etter hvert har også rutinene satt seg. Å kombinere toppidrett med papparollen er ikke enkelt.

Søvnløse netter fører til mindre hvile og litt mindre vilje.

Thingnes Bø

EVENTYRLIG SESONG: Johannes Thingnes Bø poserer med sine seks medaljer fra VM i Anterselva i februar i år.

Foto: Berit Roald

– Det gjelder på en måte bare å klare å komme ut døra. Det er det verste. For når man har kommet ut på trening, så føler du deg så bra som du var før. Men det kan være tøft og seigt å komme seg ut. Det har vært den store utfordringen hittil.

På spørsmål om det rett og slett har vært dager der han har droppet trening siden oppkjøringen, svarer han slik:

– Det har vært veldig mange. Jeg begynte å føre treningsdagbok. Men så kommer disse «hviledagene» og da ser ikke treningsdagboka så bra ut. Da mister du motivasjonen for det også. Heldigvis ble jeg syk i et par uker i sommer. Da kunne jeg ta ferie med god samvittighet, sier han og smiler.

Tarjei Bø klarte ikke å la lillebrorens situasjon på hjemmebane gå upåaktet hen i sosiale medier og la ut dette bildet:

Bø
Foto: Skjermdump / Instagram

– Han må finne riktig vei

Landslagstrener Egil Kristiansen sier til NRK at han er klar over at det nå er andre ting som tar energi fra hans beste elev i hverdagen.

Kristiansen mener det da ikke er vits i å dra ut og trene bare for å trene, men at Thingnes Bø forstår veldig godt at når han først skal gjennomføre en økt, så gjør han det med kvalitet.

– Vi har så vidt pratet om utfordringene som kommer med å være pappa og toppidrettsutøver. Men han må styre dette selv og finne det som blir den riktige veien for ham. Vi får bare prøve å legge så godt til rette som vi kan, sier treneren til skiskytterherrene.

5u35SZTUYtU

LANDSLAGSTRENER: Egil Kristiansen, her avbildet i forbindelse med en pressekonferanse tidligere i år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / N

– Motivasjonen øker utover

Thingnes Bø har uansett god tid på seg til å legge ned det nødvendige treningsarbeidet før sesongstarten. Motivasjonen har det uansett ikke vært noe å si på, bedyrer mannen med tosifret antall verdenscupseire sist sesong.

– Og nå som Blinkfestivalen nærmer seg, så er det et tegn på at vinteren også nærmer seg. Da blir jeg bare mer og mer glad i skiskyting.

– Når det er sommer og varmt, så synes jeg det er vanskelig å trene. Men motivasjonen og viljen til å fortsatt være verdens beste skiskytter bare øker utover.

Siste nytt

 • Ukrainsk fotball tar grep mot korrupsjon – skal løgnteste dommerne

  Ukrainas fotballdommere må framover svare på spørsmål og tåle en runde med løgndetektor før kamp.

  Ordningen ble tirsdag vedtatt av styret i landets fotballforbund. Løgntestene er obligatoriske og skal gjennomføres både i og utenfor sesong.

  Målet med det spesielle tiltaket er å bekjempe korrupsjonen som også preger fotballen i krigsherjede Ukraina. Det skjer under en måned etter at tidligere stjernespiss Andrej Sjevtsjenko ble valgt som ukrainsk fotballpresident.

  I tillegg innføres det et lotterisystem som skal avgjøre dommernes kampoppsett.

  Videre er det bestemt at tidligere proffdommer Katerina Monzul tar over som ukrainsk dommersjef.

  (©NTB)

  nLS1TRPd-5U
  Foto: MARKO DJURICA / AFP
 • Derfor takket Kilde nei til utvalget

  Aleksander Aamodt Kilde vil ikke være med i utvalget som skal vurdere landslagsmodellen. Nå forteller han hvorfor.

  – Med de personene i det utvalget synes jeg at det blir for inhabilt, sier Kilde til NTB fra et treningsstudio i Innsbruck.

  Alpinstjernen er i opptrening etter fallet i Wengen for 38 dager siden. Der pådro han seg et stort og dypt kutt i leggen, i tillegg til at han slo skulderen ut av ledd.

  Etter krasjen har Kilde brukt mesteparten av tiden på å ta små steg mot et mulig comeback i løypa, men han har også uttalt at det må endringer til i Norges Skiforbund for at han skal stille i verdenscupen igjen.

  Overfor NTB dysser riktignok Kilde ned utspillet og forteller at det ble litt satt på spissen.

  – Men samtidig så føler jeg at det må en modernisering til i toppen. Jeg har veldig tro på en god landslagsmodell, og det er det jeg synes er viktigst i denne sammenheng. Det må være en modernisering som er med på en utvikling og en forandring.

  Alpinesset refererer til utøvernes bilderettigheter og hvordan utøvernes eiendomsrett til disse påvirker forbundets rettigheter til å inngå sponsoravtaler.

  I starten av februar ble et utvalg satt sammen for å se på mulige endringer i dagens landslagsavtale. Kilde ble invitert til å være med, men valgte å takke nei.

  – Jeg har ikke lyst til å sitte i et system der det er personer jeg har sett komme med utspill jeg er helt imot. Da føler jeg at det gir lite å skulle snakke med dem, forklarer han.

  – Jeg har egentlig troen på kommunikasjon, men det må være med folk som er villig til å se på ting på en konstruktiv måte. De som sitter i det utvalget, synes jeg ikke har en habil tilnærming. Så jeg føler at det blir unødvendig for meg å sitte i et sånt utvalg.

  (NTB)

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Eirik Fure / NRK
 • Wild tapte da Zucca hadde ny assist

  Vertslaget Winnipeg Jets slo Minnesota Wild 6-3 i NHL-oppgjøret tirsdag kveld. Nordmannen Mats Zuccarello hadde en assist.

  Etter et skuffende 6-3-tap mot Calgary på mandag, fikk Jets et sårt tiltrengt løft med et par mål med 14 sekunders mellomrom i første periode. Lagene hadde ett mål hver i andre periode, men i siste periode slo Winnipeg pucken i mål tre ganger, mens Wild fikk to mål.

  Zuccarello fikk 16 minutter på isen og hadde en assist på Wilds andre mål i kampen i tredje periode.

  (©NTB)

  Mats Zuccarello
  Foto: Nick Wosika / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal