Hopp til innhold

Pappa Bø sliter med «dørstokkmila» – får stikk av storebror

SANDNES (NRK): Mindre søvn og en hyppigere følelse av å være sliten, er en del av den nye pappahverdagen til Johannes Thingnes Bø. Derfor er det nesten som luksus å regne å være sammen med gode lagkamerater igjen.

Skifestivalen Blink 2019

KLAR FOR NYE RULLESKIRENN: Johannes Thingnes Bø, her fra fjorårets Blinkfestival, er klar for nye konkurranser i år.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

For på plass i Sandnes for sesongens tredje samling med skiskytterlandslaget, som avsluttes med både supersprint og fellesstartkonkurranse under Blinkfestivalen fredag og lørdag, kjenner pappa Thingnes Bø på en helt annen følelse enn tidligere.

– Nå føler jeg dagene er kjempelange der jeg trener mange timer hver dag og føler meg uthvilt – og det er helt nydelig.

– Dette blir en slags ferieleir?

– Det blir på en måte det. Man får fokusert veldig på jobben sin. Det er enklere når du er på samling. Da er det lagt til rette. Da kan jeg trene meg i senk her og ta det med ro hjemme. Det er et liv som passer meg bra foreløpig, sier 27-åringen og smiler.

Thingnes Bø

SLENGTE UT SNØRET: Johannes Thingnes Bø tok med storebror Tarjei og NRK til brygga i Sandnes for å teste fiskelykken.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Bø: – Det verste er å komme seg ut døra

For det blir periodevis roligere rent treningsmessig på hjemmebane i Oslo i disse dager, skal vi tro det norske skiskytteresset. I januar ble han pappa til nå snart syv måneder gamle Gustav. Etter hvert har også rutinene satt seg. Å kombinere toppidrett med papparollen er ikke enkelt.

Søvnløse netter fører til mindre hvile og litt mindre vilje.

Thingnes Bø

EVENTYRLIG SESONG: Johannes Thingnes Bø poserer med sine seks medaljer fra VM i Anterselva i februar i år.

Foto: Berit Roald

– Det gjelder på en måte bare å klare å komme ut døra. Det er det verste. For når man har kommet ut på trening, så føler du deg så bra som du var før. Men det kan være tøft og seigt å komme seg ut. Det har vært den store utfordringen hittil.

På spørsmål om det rett og slett har vært dager der han har droppet trening siden oppkjøringen, svarer han slik:

– Det har vært veldig mange. Jeg begynte å føre treningsdagbok. Men så kommer disse «hviledagene» og da ser ikke treningsdagboka så bra ut. Da mister du motivasjonen for det også. Heldigvis ble jeg syk i et par uker i sommer. Da kunne jeg ta ferie med god samvittighet, sier han og smiler.

Tarjei Bø klarte ikke å la lillebrorens situasjon på hjemmebane gå upåaktet hen i sosiale medier og la ut dette bildet:

Bø
Foto: Skjermdump / Instagram

– Han må finne riktig vei

Landslagstrener Egil Kristiansen sier til NRK at han er klar over at det nå er andre ting som tar energi fra hans beste elev i hverdagen.

Kristiansen mener det da ikke er vits i å dra ut og trene bare for å trene, men at Thingnes Bø forstår veldig godt at når han først skal gjennomføre en økt, så gjør han det med kvalitet.

– Vi har så vidt pratet om utfordringene som kommer med å være pappa og toppidrettsutøver. Men han må styre dette selv og finne det som blir den riktige veien for ham. Vi får bare prøve å legge så godt til rette som vi kan, sier treneren til skiskytterherrene.

5u35SZTUYtU

LANDSLAGSTRENER: Egil Kristiansen, her avbildet i forbindelse med en pressekonferanse tidligere i år.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / N

– Motivasjonen øker utover

Thingnes Bø har uansett god tid på seg til å legge ned det nødvendige treningsarbeidet før sesongstarten. Motivasjonen har det uansett ikke vært noe å si på, bedyrer mannen med tosifret antall verdenscupseire sist sesong.

– Og nå som Blinkfestivalen nærmer seg, så er det et tegn på at vinteren også nærmer seg. Da blir jeg bare mer og mer glad i skiskyting.

– Når det er sommer og varmt, så synes jeg det er vanskelig å trene. Men motivasjonen og viljen til å fortsatt være verdens beste skiskytter bare øker utover.

Siste nytt

 • Skarstein vant innledningsheatet i EM

  Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler torsdag og er gullfavoritt i finalen under EM i roing i München. Det var fire roere med i heatet og alle gikk til finalen.

  Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

  Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening var i mål på annenplass, mens Sheremet kom på tredjeplass.

  Israelske Moran Samuel var i mål sist av de fire. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters
 • 20-åring med sjokkseier i Montreal

  Britiske Jack Draper viste ingen tegn til nerver mot verdensfemmer Stefanos Tsitsipas og slo grekeren i to strake sett i Masters 1000-turneringen i Montreal.

  Den 20 år gamle briten vant kampen med sifrene 7-5, 7-6 (7-4) og kunne til slutt juble for avansement til annen runde foran tredjeseedede Tsitsipas. Han møter franske Gaël Monfils i neste runde.

  – Jeg trodde ikke jeg skulle spille her, men det lønnet seg å komme. Jeg hadde ikke en konkret kampplan, jeg bare visste at jeg måtte spille godt for å slå Stefanos, sa Draper til arrangøren etter seieren.

  Draper er nummer 82 på verdensrankingen etter gjennombruddet for noen måneder siden. I Wimbledon-turneringen tidligere i sommer vant han ett sett i 1.-rundeoppgjøret mot mester Novak Djokovic. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 5. Jack Draper.
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste