Hopp til innhold

Stjerne kom med «Tinder»-lovnad – nå avslører han detaljer fra seiersstunt

Et seiersintervju med langløpsstjernen Max Novak (26) fikk flere til å trekke på smilebåndet under Blinkfestivalen. Nå avslører svensken detaljer fra det oppsiktsvekkende stuntet.

langrenn, langløp og paraskilag

STJERNESKUDD: Max Novak blir sett på som et av langløpssirkusets mest lovende talenter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Man kan ikke gå rundt og love ting, uten å holde det, sier Max Novak til NRK.

Det ble full «match» på flere arenaer for svenske Novak forrige uke. 26-åringen tok knekken på resten av langløpseliten og vant torsdagens rulleskirenn under Blinkfestivalen.

Novak beskriver seieren som et «lite sjokk». I ettertid avslørte nemlig svensken at han slet stort og holdt på å gi seg underveis i løpet.

Da lurer du kanskje på hva som var deler av motivasjonen for å fortsette?

En «match» på datingappen «Tinder», påsto han.

– Halvveis under løpet ville jeg bare bryte. Jeg synes det var så jævlig tøft. Men så lå jeg i bra posisjon hele siste runden, og så tenkte jeg å teste. Alle visste at jeg kom til å rykke, men selv trodde jeg ikke på det. Men jeg hadde en Tinder-match her gjennom dagene. Jeg sa til henne at jeg skulle vinne, så jeg håper hun var her og så på, sa Novak under seiersintervjuet.

Max Novak i mål som vinner av Kobbeløpet i Sulitjelma 2022

UTE?: Novak trives ute i løypa og vant 50 kilometer fellesstarten på Blinkfestivalen. Her fra Kobbeløpet i Sulitjelma tidligere i år.

Foto: Svein Spjelkavik/Kobberløpet

Kom med lovnad

Når NRK slår på tråden noen dager etter Blinkfestivalen er skiesset kryptisk om sin inntil videre hemmelige flørt.

– Du sa i et intervju med NRK at du hadde lovet en Tinder-match at du skulle vinne. Var hun å så på?

– Hun fikk med seg at jeg vant, ja, svarer han kort.

SE: Petter Northug imponerte under Blinkfestivalen, men klarte ikke å slå Novak.

Novak sier at han sendte meldingen med lovnaden dagen før rennet. På spørsmål om hva han skrev, svarer langrennsløperen følgende:

«Hvis du kommer og er publikum, så vinner jeg.»

Stjerneskuddet innrømmer at meldingen var i bakhodet under rennet og sier at han ikke kunne gi seg etter å ha kommet med løftet.

– Du følte du måtte holde løftet?

– Ja, «presis».

Novak skulle til slutt innfri sin del av «avtalen». På oppløpet hadde han full kontroll i duellen mot britiske Andrew Musgrave, og dro i land seieren.

På spørsmål om det ble et møte mellom svensken og hans Tinder-utkårede, svarer han smilende:

– Ingen kommentar.

Byttet til norsk lag

Foran denne sesongen byttet Novak beite og signerte for det nyoppstartede langløpslaget Team Aker Dæhlie – som blant annet eies av langrennsikonet Bjørn Dæhlie. 26-åringen peker på tre grunner til lagbytte.

Det var til dels for laget – hvem jeg kjører med. Jeg vil kjøre på et bra lag. Det andre var selve servicen og opplegget med laget. Det tredje var kontrakten. Det var en bra kontrakt som jeg kan falle tilbake på. De oppfylte mine forventninger, sier langrennsløperen.

langrenn, langløp og paraskilag

HØYRESVEIP: Novak og Bjørn Dæhlie fant tonen da de møttes under presentasjonen av det nyoppstartede laget Team Aker Dæhlie.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Novak mener han hadde bra tilbud fra flere lag, men at det sportslige var i fokus.

Svensken begynte med langløp for tre år siden, og imponerte stort da han vant Ski Classics i Italia forrige sesong.

Jeg var ikke noe stortalent i de tradisjonelle løpene – jeg var vel rett under landslagsnivå. Men jeg har alltid vært god i staking og langløp. Det ville jeg ta vare på best mulig.

Svenskens ambisjoner er klar for kommende sesong.

Det er å vinne Vasaloppet og langløpet Jizerska i Tsjekkia, sier Novak som har besteforeldre fra Tsjekkia.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal