Hopp til innhold

Stjerne kom med «Tinder»-lovnad – nå avslører han detaljer fra seiersstunt

Et seiersintervju med langløpsstjernen Max Novak (26) fikk flere til å trekke på smilebåndet under Blinkfestivalen. Nå avslører svensken detaljer fra det oppsiktsvekkende stuntet.

langrenn, langløp og paraskilag

STJERNESKUDD: Max Novak blir sett på som et av langløpssirkusets mest lovende talenter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Man kan ikke gå rundt og love ting, uten å holde det, sier Max Novak til NRK.

Det ble full «match» på flere arenaer for svenske Novak forrige uke. 26-åringen tok knekken på resten av langløpseliten og vant torsdagens rulleskirenn under Blinkfestivalen.

Novak beskriver seieren som et «lite sjokk». I ettertid avslørte nemlig svensken at han slet stort og holdt på å gi seg underveis i løpet.

Da lurer du kanskje på hva som var deler av motivasjonen for å fortsette?

En «match» på datingappen «Tinder», påsto han.

– Halvveis under løpet ville jeg bare bryte. Jeg synes det var så jævlig tøft. Men så lå jeg i bra posisjon hele siste runden, og så tenkte jeg å teste. Alle visste at jeg kom til å rykke, men selv trodde jeg ikke på det. Men jeg hadde en Tinder-match her gjennom dagene. Jeg sa til henne at jeg skulle vinne, så jeg håper hun var her og så på, sa Novak under seiersintervjuet.

Max Novak i mål som vinner av Kobbeløpet i Sulitjelma 2022

UTE?: Novak trives ute i løypa og vant 50 kilometer fellesstarten på Blinkfestivalen. Her fra Kobbeløpet i Sulitjelma tidligere i år.

Foto: Svein Spjelkavik/Kobberløpet

Kom med lovnad

Når NRK slår på tråden noen dager etter Blinkfestivalen er skiesset kryptisk om sin inntil videre hemmelige flørt.

– Du sa i et intervju med NRK at du hadde lovet en Tinder-match at du skulle vinne. Var hun å så på?

– Hun fikk med seg at jeg vant, ja, svarer han kort.

SE: Petter Northug imponerte under Blinkfestivalen, men klarte ikke å slå Novak.

Novak sier at han sendte meldingen med lovnaden dagen før rennet. På spørsmål om hva han skrev, svarer langrennsløperen følgende:

«Hvis du kommer og er publikum, så vinner jeg.»

Stjerneskuddet innrømmer at meldingen var i bakhodet under rennet og sier at han ikke kunne gi seg etter å ha kommet med løftet.

– Du følte du måtte holde løftet?

– Ja, «presis».

Novak skulle til slutt innfri sin del av «avtalen». På oppløpet hadde han full kontroll i duellen mot britiske Andrew Musgrave, og dro i land seieren.

På spørsmål om det ble et møte mellom svensken og hans Tinder-utkårede, svarer han smilende:

– Ingen kommentar.

Byttet til norsk lag

Foran denne sesongen byttet Novak beite og signerte for det nyoppstartede langløpslaget Team Aker Dæhlie – som blant annet eies av langrennsikonet Bjørn Dæhlie. 26-åringen peker på tre grunner til lagbytte.

Det var til dels for laget – hvem jeg kjører med. Jeg vil kjøre på et bra lag. Det andre var selve servicen og opplegget med laget. Det tredje var kontrakten. Det var en bra kontrakt som jeg kan falle tilbake på. De oppfylte mine forventninger, sier langrennsløperen.

langrenn, langløp og paraskilag

HØYRESVEIP: Novak og Bjørn Dæhlie fant tonen da de møttes under presentasjonen av det nyoppstartede laget Team Aker Dæhlie.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Novak mener han hadde bra tilbud fra flere lag, men at det sportslige var i fokus.

Svensken begynte med langløp for tre år siden, og imponerte stort da han vant Ski Classics i Italia forrige sesong.

Jeg var ikke noe stortalent i de tradisjonelle løpene – jeg var vel rett under landslagsnivå. Men jeg har alltid vært god i staking og langløp. Det ville jeg ta vare på best mulig.

Svenskens ambisjoner er klar for kommende sesong.

Det er å vinne Vasaloppet og langløpet Jizerska i Tsjekkia, sier Novak som har besteforeldre fra Tsjekkia.

Siste nytt

 • Vil at russere som tar avstand fra krig bør konkurrere

  IOC-president Thomas Bach tar russiske utøvere i forsvar i et stort intervju med italienske Corriere Della Sera.

  Han mener at det ikke var russiske idrettsutøvere som startet krigen, og at de som tar avstand fra Putins krigføring bør få konkurrere.

  – De som har tatt avstand fra regimet bør kunne konkurrere under et nøytralt flagg. Målet vårt er å få russiske passidrettsutøvere som ikke støtter krigen til å konkurrere igjen. Men det er ikke lett, sier Bach til avisen.

  Thomas Bach
  Foto: LAURENT GILLIERON / AFP
 • Drama om Ecuadors VM-plass – klages inn til CAS

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) skal bestemme om Ecuador fratas plassen i fotball-VM i Qatar i kjølvannet av jukseanklager. Chile og Peru vil begge ha plassen.

  Chiles fotballforbund har lenge hevdet at Byron Castillo, som spilte for Ecuador i VM-kvalifiseringskampene mellom landene, er colombianer og ikke har rett til å representere Ecuador.

  Chile ble bare nummer sju i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, tre plasser bak Ecuador og to fra omspillsplass. Dersom motstanderne tilkjennes seier i kamper Castillo har spilt, vil Chile imidlertid sprette opp til fjerdeplass og være VM-klar.

  Også Peru mener at de har rett på den siste direkteplassen til VM. De ble nummer fem i kvalifiseringen og tapte omspillet mot Australia.

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har tidligere avvist klagen fra Chile, og nå går saken til CAS. I en pressemelding opplyser de at en avgjørelse kan bli tatt så sent som 10. november. (NTB)

  FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Chile v Ecuador
  Foto: MARCELO HERNANDEZ / Reuters
 • Barcelona-stjerner vraket etter protester

  Spania-troppen til treningskampene mot Sverige og USA er usedvanlig tynn. Grunnen er at de 15 spillerne som nekter å spille for landslaget ikke ble tatt ut.

  I forrige uke sendte 15 spillere på det spanske landslaget et brev til Det spanske fotballforbundet (RFEF), der de gjorde det klart at de ikke ønsket å bære landslagsdrakten fram til endringer var på plass.

  Flere medier melder at grunnen er stor misnøye mot trener Jorge Vilda.

  Vilda tok fredag ut troppen til kampene mot Sverige og USA i oktober, og der var det flere hull. Blant annet manglet det seks Barcelona-spillere som ellers er klare valg. Verken Patri Guijarro, Mapi Leon, Claudia Pina, Aitana Bonmatí, Mariona Caldentey eller Sandra Paños var å se i tillegg til flere spillere fra andre klubber.

  Det er ikke kjent om alle de er blant de 15.

  På pressekonferansen snakket Vilda om konflikten.

  – Dette rotet skader spansk fotball. Det er flaut. Jeg er forvirret fordi jeg ikke vet hva spillerne krever. Jeg skulle ønske det hadde vært mer klarhet, sa Vilda. (NTB)

  England Spain Euro 2022 Women Soccer
  Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste