Hopp til innhold

Stjerne kom med «Tinder»-lovnad – nå avslører han detaljer fra seiersstunt

Et seiersintervju med langløpsstjernen Max Novak (26) fikk flere til å trekke på smilebåndet under Blinkfestivalen. Nå avslører svensken detaljer fra det oppsiktsvekkende stuntet.

langrenn, langløp og paraskilag

STJERNESKUDD: Max Novak blir sett på som et av langløpssirkusets mest lovende talenter.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Man kan ikke gå rundt og love ting, uten å holde det, sier Max Novak til NRK.

Det ble full «match» på flere arenaer for svenske Novak forrige uke. 26-åringen tok knekken på resten av langløpseliten og vant torsdagens rulleskirenn under Blinkfestivalen.

Novak beskriver seieren som et «lite sjokk». I ettertid avslørte nemlig svensken at han slet stort og holdt på å gi seg underveis i løpet.

Da lurer du kanskje på hva som var deler av motivasjonen for å fortsette?

En «match» på datingappen «Tinder», påsto han.

– Halvveis under løpet ville jeg bare bryte. Jeg synes det var så jævlig tøft. Men så lå jeg i bra posisjon hele siste runden, og så tenkte jeg å teste. Alle visste at jeg kom til å rykke, men selv trodde jeg ikke på det. Men jeg hadde en Tinder-match her gjennom dagene. Jeg sa til henne at jeg skulle vinne, så jeg håper hun var her og så på, sa Novak under seiersintervjuet.

Max Novak i mål som vinner av Kobbeløpet i Sulitjelma 2022

UTE?: Novak trives ute i løypa og vant 50 kilometer fellesstarten på Blinkfestivalen. Her fra Kobbeløpet i Sulitjelma tidligere i år.

Foto: Svein Spjelkavik/Kobberløpet

Kom med lovnad

Når NRK slår på tråden noen dager etter Blinkfestivalen er skiesset kryptisk om sin inntil videre hemmelige flørt.

– Du sa i et intervju med NRK at du hadde lovet en Tinder-match at du skulle vinne. Var hun å så på?

– Hun fikk med seg at jeg vant, ja, svarer han kort.

SE: Petter Northug imponerte under Blinkfestivalen, men klarte ikke å slå Novak.

Novak sier at han sendte meldingen med lovnaden dagen før rennet. På spørsmål om hva han skrev, svarer langrennsløperen følgende:

«Hvis du kommer og er publikum, så vinner jeg.»

Stjerneskuddet innrømmer at meldingen var i bakhodet under rennet og sier at han ikke kunne gi seg etter å ha kommet med løftet.

– Du følte du måtte holde løftet?

– Ja, «presis».

Novak skulle til slutt innfri sin del av «avtalen». På oppløpet hadde han full kontroll i duellen mot britiske Andrew Musgrave, og dro i land seieren.

På spørsmål om det ble et møte mellom svensken og hans Tinder-utkårede, svarer han smilende:

– Ingen kommentar.

Byttet til norsk lag

Foran denne sesongen byttet Novak beite og signerte for det nyoppstartede langløpslaget Team Aker Dæhlie – som blant annet eies av langrennsikonet Bjørn Dæhlie. 26-åringen peker på tre grunner til lagbytte.

Det var til dels for laget – hvem jeg kjører med. Jeg vil kjøre på et bra lag. Det andre var selve servicen og opplegget med laget. Det tredje var kontrakten. Det var en bra kontrakt som jeg kan falle tilbake på. De oppfylte mine forventninger, sier langrennsløperen.

langrenn, langløp og paraskilag

HØYRESVEIP: Novak og Bjørn Dæhlie fant tonen da de møttes under presentasjonen av det nyoppstartede laget Team Aker Dæhlie.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Novak mener han hadde bra tilbud fra flere lag, men at det sportslige var i fokus.

Svensken begynte med langløp for tre år siden, og imponerte stort da han vant Ski Classics i Italia forrige sesong.

Jeg var ikke noe stortalent i de tradisjonelle løpene – jeg var vel rett under landslagsnivå. Men jeg har alltid vært god i staking og langløp. Det ville jeg ta vare på best mulig.

Svenskens ambisjoner er klar for kommende sesong.

Det er å vinne Vasaloppet og langløpet Jizerska i Tsjekkia, sier Novak som har besteforeldre fra Tsjekkia.

Siste nytt

 • Astrid Øyre Slind står over stafett i Gällivare

  Astrid Øyre Slind skulle egentlig gå andreetappe under kvinnenes stafett i Gällivare i dag, men må stå over på grunn av sår hals, det opplyser Norges Skiforbund.

  Margrethe Bergane erstatter Øyre Slind. Resten av laget består av Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, og Lotta Udnes Weng.

  Cross-Country Skiing, Tour de Ski, day 8, Women’s 15km, AStrid Øyre Slind
  Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
 • Borterekken brutt for Manchester United

  Etter tre strake Premier League-seire ble seiersrekken brutt for Manchester United da de tapte borte mot Newcastle lørdag kveld.

  22 år gamle Anthony Gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte.

  Manchester United-angriper Antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert Harry Maguire og målet ble korrekt annullert for offside.

  Manchester United jaktet sin femte strake borteseier, men Newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i Premier League, satte tidlig gjestene fra Manchester under et voldsomt press. Nærmest var Kieran Trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja.

  Med sesongens åttende seier klatrer Newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder Arsenal.

  Etter 14 serierunder står Manchester United, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til Newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.

  Bruno Fernandes
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Viktor Hovland gikk i ball med selveste Tiger Woods på 3. runde i World Challenge og var ett slag bedre enn ham på runden.

  Hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen Woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. Begge er på par totalt.

  Nordmannen kom til Bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i Tiger Woods' egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. Hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med Woods.

  Den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens Hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. Woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par.

  Da Hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak Woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen.

  Woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. Begge greide birdie på 14. hull, men Hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. Begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Mads Thygesen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal