NRK Meny
Normal

– Dette er terrorisme

Fotball setter noen ganger følelser skikkelig i sving, og onsdag kveld gjaldt dette for mange rundt det greske laget PAOK Thessaloniki. Død fisk, spillerbenk i brann og tåregass fikk Olympiakos' visepresident til å reagere.

PAOK-Olympiakos

Dette møtte Olympiakos da de tok turen fra Piraeus til Thessaloniki for å møte PAOK i semifinalen i den greske cupen. Bildet er hentet fra Erik Nivas Twitter-konto.

– De brant benkene våre, dette er den ultimate ydmykelsen, dette er terrorisme. En skam er det og fotball kan ikke bli spilt på denne måten, oppsummerte en rasende vise-president i Olympiakos, Savvas Theodoridis det, ifølge Reuters.

Kampstart i semifinalen i den greske cupen mellom PAOK Thessaloniki og Olympiakos ble utsatt en time på grunn av de påtente benkene. I tillegg var det sammenstøt utenfor stadion mellom politi og supportere som måtte løses med tåregass.

Før kampen satte hjemmesupporterne i gang et bengallysshow uten sidestykke. Om dette var ment for å kamuflere at benkene til Olympiakos ble brent opp eller ikke, vites ikke.

Laster Twitter-innhold

Ikke bare ble benkene påtent, men før det la også hjemmesupporterne ut død ansjos på spillerbenken til Olympiakos. Symbolikken rundt «dau fisk» på en spillerbenk er tydelig nok, og resultatet stinker også litt for Piraeus-laget Olympiakos.

Olympiakos vant kampen 1-0, men gikk ikke videre til cupfinalen. PAOK vant den første kampen 2-1 og er dermed videre på bortemålsregelen.

I finalen møter de Panathinaikos som slo OFI Kreta 3-1 sammenlagt i sin semifinale.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag