Hopp til innhold

Pallplass for Kilde da suverene Odermatt vant igjen

Aleksander Aamodt Kilde har innrømmet at det er litt lite bensin i tanken på tampen av sesongen. Likevel klarte nordmannen å sikre seg en pallplass da han ble nummer tre i Soldeu.

Den sveitsiske superstjerna Marco Odermatt var nok en gang suveren i super-G, og vant med tre tideler foran Marco Schwartz.

– Odermatt er en hard nøtt å knekke. Det er kult å være med på epoken hans, men jeg vil vinne flere renn – spesielt i super-G. Der føler jeg at jeg kan slå ham, sier Kilde til Viaplay.

Odermatt er ikke ferdig med å true rekorder i sin eventyrlige sesong. Han kan ta poengrekorden i verdenscupen for menn med fullklaff også i storslalåm. Torsdag tok Odermatt 100 nye poeng og står med 1926 totalt. Det er kun Maier som har tatt flere verdenscuppoeng på én sesong. Han endte på 2000 poeng i 1999/2000-sesongen.

Det betyr at seier eller 2. plass i storslalåm vil gi Odermatt nok en rekord.

Adrian Smiseth Sejersted gikk på en tidlig feil, og kjørte ut.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Super G
Foto: ALBERT GEA / Reuters

Siste nytt

 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester-stjerne bekrefter: Forlater klubben

  Youri Tielemans bekrefter at han forlater Leicester City når kontrakten hans går ut i slutten av juni.

  Belgieren bekrefter det selv på Instagram.

  26-åringen har spilt for Leicester siden 2019 og scoret seiersmålet da Leicester City slo Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen i 2021.

  Men nå, etter nedrykket fra Premier League, er belgieren ferdig.

  Han har den siste tiden blitt koblet til flere klubber, deriblant Manchester United.

  Yuri Tielemans, Leicester
  Foto: Jon Super / AP
 • Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

  Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

  Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

  EHF European League: Kolstad - Drammen HK (28-26)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste