Hopp til innhold

Alpint, menn

Oppsummert

11.00: Lucas Braathen holder pressekonferanse i Salzburg. Han bekreftet onsdag at han gjør comeback - for Brasil. Den første delen av pressekonferansen er på portugisisk, som vil bli oversatt løpende i tekst under. Strømmen er levert av Red Bull.

 • Kilde tilbake på ski denne uken

  Aleksander Aamodt Kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i Wengen. Onsdag tester han seg i Snø-anlegget i Lørenskog.

  Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

  Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

  Kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen.

  – Ja, definitivt. Og det er jo fortsatt en usikkerhet. Jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke.

  (©NTB)

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Martine Sørhus / NRK
 • Fossland med knepent NM-gull i super-G

  Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse.

  Det var hans tredje NM-gull i disiplinen. Fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland.

  Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. Møller tok også bronse i utforrennet torsdag.

  Fossland vant også NM i super-G i 2021 og 2022. Han har i tillegg en bronse fra utfor i NM-sammenheng.

  Simen Sellæg, som overraskende tok NM-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (NTB)

  Markus Nordgård Fossland
  Foto: John Locher / AP
 • Det sportslige apparatet er ikke på plass

  – Kan du fortelle mer om det sportslige opplegget? Har du en trener? Lagkamerater? Lokasjon? Hvordan skal dette foregå?

  – Nå stiller du vanskelige spørsmål som jeg gjerne kunne ønsket at jeg kunne svare litt bedre på. Det er en modell som er satt opp til en infrastruktur som vi mener er det som er nødvendig for å oppnå de resultatene jeg prøver å oppnå, sier Braaten og legger til:

  – Så er ikke de posisjonene fylt ennå, men vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra.

  – Er det Red Bull, Brasil eller ditt team som tar seg av den biten?

  – Jeg vil si det er et samspill mellom alle sammen. Brasil har sin rolle i det administrative og støtte for formalitetene. Og å sette opp laget.

  – Samtidig som kraften og en veldig profesjonell efaring fra Red Bulls side kommer veldig sterkt inn når det kommer til for eksempel helseprogrammet. De har jo vært med på å sette opp en rekke lag tidligere. For deres del er det intet nytt, selv om det for Red Bull også denne gangen skjer med en helt annen frihet som de til og med ikke har kunnet spille med før.

  – Så kommer Atomic inn med at jeg kunne fortsette med min servicemann, som jeg er ekstremt glad for at får fortsette. Vi har utviklet ski sammen de siste fire årene. Det betyr ekstremt mye for comebacket og for meg personlig at det kan skje med samme person. Det er et samspill mellom alle tre parter, hvor alle har forskjellige roller.

 • Vil bli best igjen

  Braathen forteller også om ønske om å bli best i verden igjen. Forrige sesong var han verdens beste slalåmkjører og vant slalåmkula.

  – Jeg kunne ikke returnert til sporten uten drømmen om å bli best igjen. Jeg vil etablere meg igjen så fort som mulig hvor jeg kan jakte pallplasser og seiere i tekniske øvelser. Å komme tilbake til VM med det brasilianske flagget på ryggen, er noe jeg er veldig stolt og ivrig etter å få til, sier han.

  – Hvordan vil du endre alpinsporten med denne avgjørelsen?

  – Mitt største mål som idrettsutøver er å etterlate meg en arv og et ettermæle, hvor jeg føler at jeg kan dele sporten ved noe så enkelt som å uttrykke hvem jeg er. Vi er alle her fordi jeg kan leve av å stå på ski. Det er en industri fordi det er underholdende. Vi er entertainere, sier Braathen.

  – Det er viktig å si at det at jeg kan kjøre noen hundredeler fortere enn en annen forbi plastikkporter ned et fjell forandrer ikke verden. Men historien bak den oppnåelsen kan forandre noens liv og gi inspirasjon, som får et barn til å følge drømmen.

  – Om jeg bare får ett barn til å gå for drømmen selv om den ikke føler seg ønsket eller velkommen i det miljøet, så har jeg fått til det jeg ønsker, fortsetter Braathen.

Braathen

Tror Braathen får stjernestatus i Brasil: – En perfekt kombinasjon

Braathen Svindal

Braathen avslører Svindal-tips før comeback: – Tok en lang samtale

Lucas Braathen fulgte slalåmen i Kitzbuehel i januar.

Fra «Lucas fra Hokksund» til «Pinheiro the Brasileiro»

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

 • Sikret seieren på overtid med sitt første landslagsmål

  Sluttminuttene mellom Tsjekkia og Portugal var ikke for de med svakt hjerte.

  To minutter på overtid sendte Fransisco Conceicao hele Portugal til himmels med sitt aller første landslagsmål. Da røk både hemningen og drakta.

  21-åringen spilte bare sin fjerde landskamp tirsdag. Poengene han sikret var svært viktige for portugiserne, som er storfavoritter til å ta seg videre fra gruppe F.

  Og bare fem minutter tidligere rakk Diogo Jota å være i himmelen et lite minutt, da han stanget inn en Ronaldo-retur. Men scoringen ble VAR-annullert for en marginal offside.

  Men det var Tsjekkia som skulle få den første nettkjenningen, mot spillets gang.

  For dette mesterskapet har vist seg å være et for de vakre målene. Lukas Provod hadde fått med seg det. For da tsjekkerne bet seg fast i angrep, havnet ballen hos Slavia Praha-spilleren på 18–19 meter, og han prøvde lykken.

  Utagbart for Portugals sisteskanse gikk ballen i lengste hjørne, og tsjekkerne hadde, dog noe ufortjent, gått i ledelsen.

  – Det er mye følelser og en forbanna Ronaldo.

  Det sa NRKs kommentator Nora Johnsen da 1–0 var et faktum.

  Den skulle ikke vare lenge. Portugiserne fortsatte å trykke på, og fikk både betalt og tsjekkisk hjelp.

  Nuno Mendes la inn foran mål, men det hadde Stanek kontroll på. Keeperen bokset ut, men klareringen gikk rett i beina på Robin Hranac. Ballen spratt inn i målet, og lagene var like langt.

  Francisco Conceicao jubler for å ha vunnet kampen for Portugal.
  Foto: AP
 • IK Starts medlemmer godkjente avtalen med amerikansk investorgruppe

  Roger Loughney, David Grim og Jean Bley er hovedaksjonærene som nå skal investere i Start gjennom en såkalt dualmodell. Start har inngått en tiårsavtale med aksjeselskapet «Stein på Stein 1905», som har signalisert at de skal inn med 40 millioner kroner.

  4. juni gjorde klubben det kjent at de hadde landet en avtale med investorgruppen. Dermed var det opp til medlemmene å stemme over den.

  360 stemmeberettigede stemte for avtalen, mens 85 stemte mot. Åtte medlemmer stemte blankt.

  Det krevdes to tredels flertall for at samarbeidet skulle bli noe av.

  Daglig leder i Start, Sveinung Hedding-Valvik, påpekte i sitt innlegg tirsdag at klubben er avhengig av sju millioner kroner for å unngå konsekvenser som fratrekk av poeng og degradering.

  Hedding-Valvik omtalte det som et «sjansespill» å ikke akseptere avtalen.

  Det er ingen hemmelighet at Start har slitt økonomisk. Som følge av et underskudd på 8,6 millioner kroner i 2022, gikk klubben inn i 2023 med en egenkapital på 3,3 millioner kroner.

  Fjoråret endte så med et nytt estimert underskudd på rundt 10,5 millioner. (NTB)

  Sparebank Sør-Arena
  Foto: NTB
 • Tennislegenden Murray nådde utrolig milepæl – passerte 1000 kamper på ATP-touren

  To ganger olympisk mester Andy Murray tok seg tirsdag videre til 2. runde i ATP500-turneringen i London. Det var britens 1000. kamp på ATP-touren i karrieren.

  37-åringen står bokført med to Wimbledon-titler og én US Open-tittel. Karrierens største triumf sikret han under OL i 2012, da han tok gull på hjemmebane.

  I tillegg til tre Grand Slam-titler har Murray spilt hele fem finaler i Australian Open.

  Roger Federer (1526) har rekorden for flest kamper på ATP-touren gjennom tidene. Bak sveitseren følger Novak Djokovic (1324), Rafael Nadal (1300) og David Ferrer (1111).

  Jordan Thompson er Murrays neste motstander i London. Turneringen er viktig i oppladningen til prestisjetunge Wimbledon senere i sommer.

  I november 2016 tronet Murray øverst på verdensrankingen.

  (NTB)

  koFTFOJK_DQ
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal