Hopp til innhold

Alpint, menn

Oppsummert

11.00: Lucas Braathen holder pressekonferanse i Salzburg. Han bekreftet onsdag at han gjør comeback - for Brasil. Den første delen av pressekonferansen er på portugisisk, som vil bli oversatt løpende i tekst under. Strømmen er levert av Red Bull.

  • Kilde tilbake på ski denne uken

    Aleksander Aamodt Kilde skal endelig få kjenne snø under skiene igjen fem måneder etter fallet i Wengen. Onsdag tester han seg i Snø-anlegget i Lørenskog.

    Det har vært stor usikkerhet knyttet til Kildes tilstand etter det stygge fallet i utforrennet i sveitsiske Wengen 13. januar. Han har vært gjennom flere operasjoner og en lang opptreningsperiode, og nylig var han tilbake på trening sammen med resten av alpinlandslaget.

    Kilde pådro seg et alvorlig kutt i leggen og skadet skulderen i fallet. Han er fortsatt i opptrening, og senest i forrige uke visste han ikke når han skulle trene på ski igjen.

    Kilde satser videre mot kommende sesong, men har kjent på mye usikkerhet rundt om han kan komme seg tilbake i verdenstoppen.

    – Ja, definitivt. Og det er jo fortsatt en usikkerhet. Jeg kjenner jo på det, om ting kommer til å komme tilbake til normalen, sa han sist uke.

    (©NTB)

    Aleksander Aamodt Kilde
    Foto: Martine Sørhus / NRK
  • Fossland med knepent NM-gull i super-G

    Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse.

    Det var hans tredje NM-gull i disiplinen. Fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland.

    Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. Møller tok også bronse i utforrennet torsdag.

    Fossland vant også NM i super-G i 2021 og 2022. Han har i tillegg en bronse fra utfor i NM-sammenheng.

    Simen Sellæg, som overraskende tok NM-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (NTB)

    Markus Nordgård Fossland
    Foto: John Locher / AP
  • Det sportslige apparatet er ikke på plass

    – Kan du fortelle mer om det sportslige opplegget? Har du en trener? Lagkamerater? Lokasjon? Hvordan skal dette foregå?

    – Nå stiller du vanskelige spørsmål som jeg gjerne kunne ønsket at jeg kunne svare litt bedre på. Det er en modell som er satt opp til en infrastruktur som vi mener er det som er nødvendig for å oppnå de resultatene jeg prøver å oppnå, sier Braaten og legger til:

    – Så er ikke de posisjonene fylt ennå, men vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra.

    – Er det Red Bull, Brasil eller ditt team som tar seg av den biten?

    – Jeg vil si det er et samspill mellom alle sammen. Brasil har sin rolle i det administrative og støtte for formalitetene. Og å sette opp laget.

    – Samtidig som kraften og en veldig profesjonell efaring fra Red Bulls side kommer veldig sterkt inn når det kommer til for eksempel helseprogrammet. De har jo vært med på å sette opp en rekke lag tidligere. For deres del er det intet nytt, selv om det for Red Bull også denne gangen skjer med en helt annen frihet som de til og med ikke har kunnet spille med før.

    – Så kommer Atomic inn med at jeg kunne fortsette med min servicemann, som jeg er ekstremt glad for at får fortsette. Vi har utviklet ski sammen de siste fire årene. Det betyr ekstremt mye for comebacket og for meg personlig at det kan skje med samme person. Det er et samspill mellom alle tre parter, hvor alle har forskjellige roller.

  • Vil bli best igjen

    Braathen forteller også om ønske om å bli best i verden igjen. Forrige sesong var han verdens beste slalåmkjører og vant slalåmkula.

    – Jeg kunne ikke returnert til sporten uten drømmen om å bli best igjen. Jeg vil etablere meg igjen så fort som mulig hvor jeg kan jakte pallplasser og seiere i tekniske øvelser. Å komme tilbake til VM med det brasilianske flagget på ryggen, er noe jeg er veldig stolt og ivrig etter å få til, sier han.

    – Hvordan vil du endre alpinsporten med denne avgjørelsen?

    – Mitt største mål som idrettsutøver er å etterlate meg en arv og et ettermæle, hvor jeg føler at jeg kan dele sporten ved noe så enkelt som å uttrykke hvem jeg er. Vi er alle her fordi jeg kan leve av å stå på ski. Det er en industri fordi det er underholdende. Vi er entertainere, sier Braathen.

    – Det er viktig å si at det at jeg kan kjøre noen hundredeler fortere enn en annen forbi plastikkporter ned et fjell forandrer ikke verden. Men historien bak den oppnåelsen kan forandre noens liv og gi inspirasjon, som får et barn til å følge drømmen.

    – Om jeg bare får ett barn til å gå for drømmen selv om den ikke føler seg ønsket eller velkommen i det miljøet, så har jeg fått til det jeg ønsker, fortsetter Braathen.

Braathen

Tror Braathen får stjernestatus i Brasil: – En perfekt kombinasjon

Braathen Svindal

Braathen avslører Svindal-tips før comeback: – Tok en lang samtale

Lucas Braathen fulgte slalåmen i Kitzbuehel i januar.

Fra «Lucas fra Hokksund» til «Pinheiro the Brasileiro»

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal