Alpint, menn

Oppsummert

 • 04.50: Verdenscup, storslalåm menn 2 omgang..
 • Direkte fra Yuzawa Naeba, Japan.
 • Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.
 • Sesongen over for Windingstad

  Alpinist Rasmus Windingstad har bestemt seg for å avslutte sesongen. 26-åringen har slite med skade sidan jul. Dette melder han sjølv på sosiale medium. Skaden pådrog han seg i Alta Badia før jul, då han tok karrien sin første verdscupsiger.

  Verdenscup alpint storslalåm
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Saugestad inn på 41.-plass

  Siste nordmann på start, Stian Saugestad køyrer bra på toppen frå startnummer 51, men tapar ein del mot slutten akkurat som lagkompis Kjetil Jansrud. Til slutt kjem han inn på ein 42.-plass, 3,40 bak dagens vinnar, Thomas Dressen.

 • Dressen ligg an til siger

  Alt ligg an til at det er Thomas Dressen som kjem til å ta sin andre strake siger i utfor. Med andreplass på Beat Feuz har han i praksis avgjort utforcupen. Mauro Caviezel ser ut til å ta den siste pallplassen. Dei beste har køyrd nå og det er tvilsamt om nokon av dei som er igjen kan gjere noko med pallplassane.

 • Jansrud tapar på slutten

  Kjetil Jansrud leia på alle mellomtidene, men i mål er han likevel nede på sjetteplass, 54 hundredelar bak. Hastigheita er ikkje like høg som Dressen og sveitsarane over målhoppet, og dermed blir det ingen pallplass for Jansrud i utfor i dag heller.

 • Fire sveitsarar bak Dressen

  Carlo Janka køyrde akkurat inn til fjerdeplass, 26 hundredelar bak Dressen. Dermed har det sveitsiske laget kapra alle plassane mellom 2 og 5. Kilde er nå nummer 9 og Kjetil Jansrud er nestemann på toppen!

Laster innhold, vennligst vent..

Her går alt galt for Kristoffersen – nå spår Aamodt «rotterace» om sammenlagtseieren

Siste nytt

 • Solbakken-seier i gjenåpningen

  Ståle Solbakkens FC København slo Lyngby 4-1 borte da den danske serien startet igjen mandag.

  De tok dermed litt innpå serieleder Midtjylland som overraskende tapte hjemme mot Horsens, men avstanden opp til Midtjylland er likevel på hele ni poeng med én runde igjen til sluttspillet.

  FCK ligger på andreplass.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - er fire timer forsinket

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Men forventet ankomst Sola er nå rundt kl 16 tirsdag.

  «Motor i stykker ved avgang. I orden nå. Vi er nok fire timer forsinket», skriver Wærner i en tekstmelding til Nils Marius Otterstad mandag kveld.

  Otterstad er prosjektleder for verdenscupen i hundekjøring og pressekontakt i forbindelse med Wærners hjemkomst.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal