Hopp til innhold

Overrasket over NRK-ekspertens detaljavsløring: – Bra av Ola å plukke opp det

Sturla Holm Lægreid (25) sleit med å treffe blinkene i OL. På verdenscupsprinten i Otepää imponerte han NRKs ekspert med en skyteendring som sikret pallplass.

Sturla Holm Lægreid og Ola Lunde.

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid.

For første gang siden sprinten i Frankrike i desember, traff Sturla Holm Lægreid alle blinkene på en sprint. Selv om det ikke holdt til å slå den franske verdenscuplederen Quentin Fillon Maillet, fikk Sturla Holm en solid opptur i estiske Otepää.

Spesielt én detalj på standplass, kan ha sikret andreplassen.

– Det var en fantastisk god serie av Sturla. Nå var det tilbake til den gamle Sturla. Han byttet skyteretning, han har skutt venstre mot høyre, men nå skjøt han høyre mot venstre, og han stoppet opp to ganger, veldig god jobbing, roste Ola Lunde.

Den kommentaren fikk 25-åringen til å smile.

– Skarpt øye han Ola. Jeg byttet skyteretning før OL for å forberede meg på vinden, men den skyteretningen jeg har skutt mest med på trening er fra høyre til venstre, og da skyter jeg også mer på automatikk og bare lar skuddene gå. Det fungerer veldig bra på en lett standplass som dette, der du kan komme inn og bare gå for automatikk. Bra av Ola å plukke opp det, sier Lægreid til NRK.

Sturla Holm Lægreid

FININNSTILT: For første gang siden desember, skjøt Sturla Holm Lægreid fullt hus på sprinten i Otepää.

Foto: Roman Koksarov / AP

Har slitt

Bæringen var blant verdens aller beste skyttere da han slo igjennom forrige sesongen. Da hadde han en treffprosent på 95 på liggende og 88 på stående. I år har det falt til 86/82.

Skyteendringen før OL fikk han heller ikke uttelling for. På jaktstarten ble det helsvart og han bommet hele 10 av 20 ganger, og hans beste individuelle plassering i OL ble en sjetteplass på fellesstarten.

Les også Helsvart for skytesterke Lægreid – bommet på halvparten av skuddene

Sturla Holm Lægreid

– Kan det ha ødelagt for deg denne sesongen at du endre til OL?

– Ja, det vet man aldri. Det kan det, men så kan det også ikke det. Vi finner aldri svaret, dessverre. De løpene er gått og de resultatene har jeg fått. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å lage analyser av det og legge det bak seg. OL er hvert fjerde år og jeg skulle sett i etterkant skutt bedre, men det er ikke alltid vite hva man skulle gjort bedre i forkant og underveis for å få til det, svarer Lægreid.

Beholder retningen

I Kontiolahti forrige helg var det også litt vind, og derfor holdt han skytingen fra venstre til høyre på stående der. Selv om han mener det er viktig for ham å evne å kunne bytte om når han sliter eller må fokusere på noe annet, så følte han raskt i dag hvilke retning som er mest automatisk for ham.

– Nå har jeg sagt til Sigfried (Mazet, skytetrener) at skyteretningen er ut sesongen. Dere skal ikke se meg skyte fra venstre i Kollen, lover Lægreid.

Selv om han ledet ut fra siste skyting, er han likevel storfornøyd med å klatre opp på pallen igjen – og dermed være beste nordmann i verdenscupsammendraget når fire individuelle renne gjenstår.

– Det var nervepirrende, jeg gikk til jeg var tom, også håpet jeg at de andre var litt mer slitne enn meg, men jeg er fornøyd med andreplass i dag, Quentin er uslåelig, det er ikke så mye å få gjort med han, dessverre, sier Lægreid.

Sprint Otepää

PALLEN: Franske Quentin Fillon Maillet vant, foran Sturla Holm Lægreid (t.v.) og tyske Benedikt Doll.

Foto: Roman Koksarov / AP

Vetle Sjåstad Christiansen kjempet også for en pallplass, men måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen – bak tyske Benedikt Doll. Også Tarjei Bø, som var tilbake etter en forkjølelsespause, skjøt feilfritt og ble nummer 10. Selv med fall på førsterunden, ble Sivert Bakken nummer 13 og Filip Fjeld Andersen havnet på plassen bak.

  • Fredag går kvinnene sprint i Otepää, og den sendes på NRK1 fra kl. 14.20.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal