Hopp til innhold

Overrasket over NRK-ekspertens detaljavsløring: – Bra av Ola å plukke opp det

Sturla Holm Lægreid (25) sleit med å treffe blinkene i OL. På verdenscupsprinten i Otepää imponerte han NRKs ekspert med en skyteendring som sikret pallplass.

Sturla Holm Lægreid og Ola Lunde.

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid.

For første gang siden sprinten i Frankrike i desember, traff Sturla Holm Lægreid alle blinkene på en sprint. Selv om det ikke holdt til å slå den franske verdenscuplederen Quentin Fillon Maillet, fikk Sturla Holm en solid opptur i estiske Otepää.

Spesielt én detalj på standplass, kan ha sikret andreplassen.

– Det var en fantastisk god serie av Sturla. Nå var det tilbake til den gamle Sturla. Han byttet skyteretning, han har skutt venstre mot høyre, men nå skjøt han høyre mot venstre, og han stoppet opp to ganger, veldig god jobbing, roste Ola Lunde.

Den kommentaren fikk 25-åringen til å smile.

– Skarpt øye han Ola. Jeg byttet skyteretning før OL for å forberede meg på vinden, men den skyteretningen jeg har skutt mest med på trening er fra høyre til venstre, og da skyter jeg også mer på automatikk og bare lar skuddene gå. Det fungerer veldig bra på en lett standplass som dette, der du kan komme inn og bare gå for automatikk. Bra av Ola å plukke opp det, sier Lægreid til NRK.

Sturla Holm Lægreid

FININNSTILT: For første gang siden desember, skjøt Sturla Holm Lægreid fullt hus på sprinten i Otepää.

Foto: Roman Koksarov / AP

Har slitt

Bæringen var blant verdens aller beste skyttere da han slo igjennom forrige sesongen. Da hadde han en treffprosent på 95 på liggende og 88 på stående. I år har det falt til 86/82.

Skyteendringen før OL fikk han heller ikke uttelling for. På jaktstarten ble det helsvart og han bommet hele 10 av 20 ganger, og hans beste individuelle plassering i OL ble en sjetteplass på fellesstarten.

Les også Helsvart for skytesterke Lægreid – bommet på halvparten av skuddene

Sturla Holm Lægreid

– Kan det ha ødelagt for deg denne sesongen at du endre til OL?

– Ja, det vet man aldri. Det kan det, men så kan det også ikke det. Vi finner aldri svaret, dessverre. De løpene er gått og de resultatene har jeg fått. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å lage analyser av det og legge det bak seg. OL er hvert fjerde år og jeg skulle sett i etterkant skutt bedre, men det er ikke alltid vite hva man skulle gjort bedre i forkant og underveis for å få til det, svarer Lægreid.

Beholder retningen

I Kontiolahti forrige helg var det også litt vind, og derfor holdt han skytingen fra venstre til høyre på stående der. Selv om han mener det er viktig for ham å evne å kunne bytte om når han sliter eller må fokusere på noe annet, så følte han raskt i dag hvilke retning som er mest automatisk for ham.

– Nå har jeg sagt til Sigfried (Mazet, skytetrener) at skyteretningen er ut sesongen. Dere skal ikke se meg skyte fra venstre i Kollen, lover Lægreid.

Selv om han ledet ut fra siste skyting, er han likevel storfornøyd med å klatre opp på pallen igjen – og dermed være beste nordmann i verdenscupsammendraget når fire individuelle renne gjenstår.

– Det var nervepirrende, jeg gikk til jeg var tom, også håpet jeg at de andre var litt mer slitne enn meg, men jeg er fornøyd med andreplass i dag, Quentin er uslåelig, det er ikke så mye å få gjort med han, dessverre, sier Lægreid.

Sprint Otepää

PALLEN: Franske Quentin Fillon Maillet vant, foran Sturla Holm Lægreid (t.v.) og tyske Benedikt Doll.

Foto: Roman Koksarov / AP

Vetle Sjåstad Christiansen kjempet også for en pallplass, men måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen – bak tyske Benedikt Doll. Også Tarjei Bø, som var tilbake etter en forkjølelsespause, skjøt feilfritt og ble nummer 10. Selv med fall på førsterunden, ble Sivert Bakken nummer 13 og Filip Fjeld Andersen havnet på plassen bak.

 • Fredag går kvinnene sprint i Otepää, og den sendes på NRK1 fra kl. 14.20.

Sportsnyheter

Her gråter rennlederen etter skandalen – nå kritiseres avgjørelsen

Hele 90 prosent av løperne gikk feil på kvinnenes fellesstart med skibytte på Beitostølen. Arrangøren legger seg flat.

Siste nytt

 • Arsenal utklasset Newcastle - to poeng bak serielederen

  Arsenal tok sin femte strake seier i Premier League da de utklasset Newcastle lørdag kveld.

  London-klubben vant til slutt hele 4-1. Deres første mål var et selvmål av Botman, før Havertz, Saka og Kiwior scoret hvert sitt. Newcastle fikk en trøstescoring på tampen, men var aldri i nærheten av å tukte Arsenal.

  Arsenal beholder tredjeplassen på tabellen, men puster nå både City og Liverpool i nakken. Sistnevnte leder serien med 12 kamper igjen å spille. City er ett poeng bak Liverpool, mens Arsenal er ett poeng bak City igjen.

  Martin Ødegaard var ikke involvert i noen av målene. Han ble byttet ut et kvarter før slutt.

  Martin Ødegaard feirer et av kveldens mål sammen med Gabriel.
 • Kristoffersen tok sesongens første storslalåm-pallplass

  Ikke siden forrige sesong har Henrik Kristoffersen vært på pallen i et storslalåmrenn. Det endret han på i Palisades Tahoe i California lørdag kveld.

  Kristoffersen lå på annenplass etter den første omgangen og kjørte en kanonomgang i den andre omgangen. Med femte beste tid i den omgangen, sikret han til slutt en annenplass.

  – Er han tilbake til der vi husker han fra glansdagene? kommenterte Kjetil Andre Aamodt på Viaplays sending.

  Marco Odermatt vant rennet og tok dermed sin tiende verdenscupseier på rad i storslalåm.

  Amerikanske River Radamus sikret karrierens første verdenscup-pallplass på hjemmebane og ble nummer tre.

  Henrik Kristoffersen
 • Kane-dobbel sikret sen Bayern-seier

  To mål av Harry Kane ga Bayern München 2-1-seier over RB Leipzig i Bundesliga og avsluttet en vond periode med tre strake tap.

  Ubeseirede Leverkusen vant fredag 2-1 over Mainz og stormer mot seriegullet som vil bryte Bayerns rekke på 11 strake seriemesterskap.

  Tidligere i uka kom beskjeden om at Thomas Tuchel er ferdig som Bayern-trener ved sesongslutt, men lørdagens seier sørget for at Leverkusens ledelse er på bare åtte poeng når 11 serierunder gjenstår.

  – Det beste laget vant i dag, sa Bayern-kaptein Manuel Neuer til Sky før han på vegne av spillerne tok kollektivt ansvar for Tuchels avgang.

  – Vi har alle skyld. Det er som på skolen, det er ikke bare lærerens feil om karakterene blir dårlige. Vi må ta ansvar, sa han.

  Klubben hadde for første gang siden 2015 tapt tre kamper på rad, og Tuchel gjorde flere endringer i laget. Kane scoret 1-0-målet i det 56. minutt, men gjestene slo tilbake ved Benjamin Sesko.

  Kane avgjorde på overtid med sitt 27. seriemål for sesongen. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal