Hopp til innhold

Overrasket over NRK-ekspertens detaljavsløring: – Bra av Ola å plukke opp det

Sturla Holm Lægreid (25) sleit med å treffe blinkene i OL. På verdenscupsprinten i Otepää imponerte han NRKs ekspert med en skyteendring som sikret pallplass.

Sturla Holm Lægreid og Ola Lunde.

IMPONERTE: Sturla Holm Lægreid.

For første gang siden sprinten i Frankrike i desember, traff Sturla Holm Lægreid alle blinkene på en sprint. Selv om det ikke holdt til å slå den franske verdenscuplederen Quentin Fillon Maillet, fikk Sturla Holm en solid opptur i estiske Otepää.

Spesielt én detalj på standplass, kan ha sikret andreplassen.

– Det var en fantastisk god serie av Sturla. Nå var det tilbake til den gamle Sturla. Han byttet skyteretning, han har skutt venstre mot høyre, men nå skjøt han høyre mot venstre, og han stoppet opp to ganger, veldig god jobbing, roste Ola Lunde.

Den kommentaren fikk 25-åringen til å smile.

– Skarpt øye han Ola. Jeg byttet skyteretning før OL for å forberede meg på vinden, men den skyteretningen jeg har skutt mest med på trening er fra høyre til venstre, og da skyter jeg også mer på automatikk og bare lar skuddene gå. Det fungerer veldig bra på en lett standplass som dette, der du kan komme inn og bare gå for automatikk. Bra av Ola å plukke opp det, sier Lægreid til NRK.

Sturla Holm Lægreid

FININNSTILT: For første gang siden desember, skjøt Sturla Holm Lægreid fullt hus på sprinten i Otepää.

Foto: Roman Koksarov / AP

Har slitt

Bæringen var blant verdens aller beste skyttere da han slo igjennom forrige sesongen. Da hadde han en treffprosent på 95 på liggende og 88 på stående. I år har det falt til 86/82.

Skyteendringen før OL fikk han heller ikke uttelling for. På jaktstarten ble det helsvart og han bommet hele 10 av 20 ganger, og hans beste individuelle plassering i OL ble en sjetteplass på fellesstarten.

Les også: Helsvart for skytesterke Lægreid – bommet på halvparten av skuddene

Sturla Holm Lægreid
Sturla Holm Lægreid

– Kan det ha ødelagt for deg denne sesongen at du endre til OL?

– Ja, det vet man aldri. Det kan det, men så kan det også ikke det. Vi finner aldri svaret, dessverre. De løpene er gått og de resultatene har jeg fått. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å lage analyser av det og legge det bak seg. OL er hvert fjerde år og jeg skulle sett i etterkant skutt bedre, men det er ikke alltid vite hva man skulle gjort bedre i forkant og underveis for å få til det, svarer Lægreid.

Beholder retningen

I Kontiolahti forrige helg var det også litt vind, og derfor holdt han skytingen fra venstre til høyre på stående der. Selv om han mener det er viktig for ham å evne å kunne bytte om når han sliter eller må fokusere på noe annet, så følte han raskt i dag hvilke retning som er mest automatisk for ham.

– Nå har jeg sagt til Sigfried (Mazet, skytetrener) at skyteretningen er ut sesongen. Dere skal ikke se meg skyte fra venstre i Kollen, lover Lægreid.

Selv om han ledet ut fra siste skyting, er han likevel storfornøyd med å klatre opp på pallen igjen – og dermed være beste nordmann i verdenscupsammendraget når fire individuelle renne gjenstår.

– Det var nervepirrende, jeg gikk til jeg var tom, også håpet jeg at de andre var litt mer slitne enn meg, men jeg er fornøyd med andreplass i dag, Quentin er uslåelig, det er ikke så mye å få gjort med han, dessverre, sier Lægreid.

Sprint Otepää

PALLEN: Franske Quentin Fillon Maillet vant, foran Sturla Holm Lægreid (t.v.) og tyske Benedikt Doll.

Foto: Roman Koksarov / AP

Vetle Sjåstad Christiansen kjempet også for en pallplass, men måtte til slutt ta til takke med den sure fjerdeplassen – bak tyske Benedikt Doll. Også Tarjei Bø, som var tilbake etter en forkjølelsespause, skjøt feilfritt og ble nummer 10. Selv med fall på førsterunden, ble Sivert Bakken nummer 13 og Filip Fjeld Andersen havnet på plassen bak.

 • Fredag går kvinnene sprint i Otepää, og den sendes på NRK1 fra kl. 14.20.

Sportsnyheter

NM-løypa skapte redsel og endte med skade: – Sporet var ødeleggende og farlig

Parautøver Lars Andresen hektet i sporet i en utforkjøring, falt inn i sikkerhetsnettet og skadet skulderen i NM-sprinten. Flere karakteriserer løypa som farlig, men det er Skiforbundet uenig i.

Siste nytt

 • Slind og Nyenget vant Reistadløpet

  Rosie Brennan og Astrid Øyre Slind havnet i en spennende duell inn mot mål. Etter 40 kilometer, fra Setermoen til Bardufoss, var det nordmannen som holdt amerikaneren bak seg og krysset målinjen først. Emilie Fleten fullførte pallen og kom på tredje plass.

  – Fikk veldig dårlig betalt av å gå først i dag. Det var bra Rosie kom opp og hjalp meg litt, sa Slind til NRK.

  – Jeg så at hun var litt små defensiv, og jeg kjenner avslutningen veldig godt, så jeg utnyttet det litt, sa hun.

  Slind gikk i mål etter 2 timer, 18 minutter og 25 sekunder.

  Martin Løwstrøm Nyenget vant herreklassen og klokket inn på 1 time, 56 minutter og 55 sekunder. Han vant også i fjor.

  – Jeg tenker at det skal bli en spurt og plutselig begynner de andre å slippe. Det er veldig gøy å gå alene i mål, så det nøt jeg, sa Nyenget.

  Eirik Sverdrup Augdal ble nummer to, mens Andrew Musgrave tok 3.-plassen.

  Ski-VM 2023: Langrenn, 30 km for kvinner
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Haaland mister Liverpool-kampen

  Erling Braut Haaland ikke er spilleklar til storoppgjøret mot Liverpool.

  Det bekrefter Manchester City etter å ha annonsert sin lagoppstilling.

  – Han er ikke skadefri. Han føler seg ikke bra nok til å spille i dag. Det er så enkelt som det. Det er ingen stor greie, men han ble ikke klar til i dag, sa Guardiola til BT Sport før avspark.

  Det vil si at han heller ikke er å finne på benken, og han blir dermed ikke involvert i lørdagens kamp.

  Haaland måtte kaste inn håndkleet under landslagssamlingen, og det har siden vært tvil rundt tilstanden hans.

  Istedet får Julian Alvarez en sjelden sjanse fra start i nordmannens fravær.

  FA Cup - Quarter-Final - Manchester City v Burnley
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Seieren glapp for Norge da Østerrike vant

  Norge kom inn til andre omgang i lagkonkurransen i Planica med håp om seier, men de klarte ikke å matche hoppene til Slovenia og Østerrike.

  Det var sistnevnte som stakk av med seieren, og hjemmehåpene fra Slovenia måtte nøye seg med andreplass.

  Johann André Forfang, Bendik Jakobsen Heggli, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud var de utvalgte, men de klarte altså ikke å sikre Norges første seier i den siste lagkonkurransen denne sesongen.

  – Det kjennes godt. Det er lite som er bedre enn å hoppe langt i denne bakken i et slikt vær. Det er en av mine favoritting å gjøre, sier Granerud om sitt hopp til Viaplay.

  Verdenscupsesongen avsluttes med individuelt renn søndag. Der skal Granerud forsøke å vinne skiflygingscupen sammenlagt. Asker-hopperen har allerede vunnet verdenscupen sammenlagt.

  Slovenia Ski Jupming World Cup
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste