NRK Meny
Normal

Johaug: – Fryktet at sesongen skulle gå til helvete

BEITOSTØLEN (NRK): Therese Johaug avsluttet en perfekt sesong med NM-gull. I fjor høst fryktet hun at alt skulle glippe.

Johuag

OVERLEGEN: Therese Johuag var nok en gang overlegen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sesongen endte som den startet, med Therese Johuag på topp på Beitostølen.

– Det har vært en fantastisk sesong, en jeg aldri kommer til å glemme, sier Therese Johuag til NRK etter å ha gått i mål etter tre mil på Beitostølen.

Men i høst trodde 27-åringen at sesongen kom til å bli en real nedtur.

Skadefull høst

Under barmarksoppkjøringen i høst var Johaug uheldig og skadet seg flere ganger. Først pådro hun seg et brudd i venstre ånda i juli. Halvannen måned senere var det høyrehånda sin tur.

Under en joggetur med landslaget i Livigno falt og pådro seg to fingerbeinsbrudd i den høyre hånda.

– Jeg fryktet at jeg skulle være i dårlig form og at sesongen skulle gå rett til helvete. Men det var der og da, sier Johaug til NRK.

Johaug tilbake

Skadet: Therese Johaug pådro seg to brudd før sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den første bruddskaden førte til at hun måtte ta en 12 dagers pause fra trening etter operasjonen. Hun måtte også holde seg unna rulleski i en lengre periode, men ser i ettertid at avbrekkene kan ha gitt henne en fordel i det som ble en fantastisk sesong.

– Det er aldri noe morsomt å bli satt ut av spill, og ikke få gjort den jobben man har lyst til. Men kanskje var det en fordel at jeg fikk de bruddene, for da fikk jeg fokusert på litt andre ting, legger hun til.

Vant med over minuttet

Under lørdagens renn var hun ett minutt og 47 sekunder raskere enn Heidi Weng som endte på andreplass. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen tok NM-bronse to minutter og 13 sekunder bak Johaug.

– Det er helt rått. Det blir vanskelig å leve opp til denne sesongen etter alt dette. Men jeg er veldig motivert for å jobbe videre mot å bli en enda bedre skiløper og forbedre de svake sidene mine, legger hun til.

16 verdenscupseiere, seier i verdenscupen sammenlagt, seier i Tour de Ski og seier i Ski Tour Canada er noen av bragdene denne sesongen for jenta fra Dalsbygda.

Vil fortsette å utvikle seg

Nå tar hun og de andre landslagsløperne ferie fram til mai. Da starter oppkjøringen til en ny sesong, en sesong der VM i Lahti blir det store hovedmålet for samtlige.

– Hvorfor kunne ikke mai startet i morgen?, ler Johaug etter målgang, og understreker nok en gang at hun er motivert for å fortsette å utvikle seg for å blant annet kunne hamle opp med Marit Bjørgen som er tilbake neste sesong.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich