Hopp til innhold

Fansen mener bare én av disse er uerstattelig for klubben

NRK har snakket med supporterklubbene til lagene som kan miste sin store stjernespiller før seriestart. Nå tror de overgangsfesten blir avlyst.

Overgang1

Wayne Rooney, Luis Suarez og Gareth Bale er alle blitt koblet bort fra sine Premier League-klubber. Nå kan mye tyde på at det ikke blir noen overganger.

Foto: AFP / Scanpix

– Spekulasjonene rundt de tre spillerne er veldig like. Forskjellen er at Suarez har gått ut offentlig og krevd en overgang. Det har ikke Rooney og Bale. At alle ser ut til å bli værende tyder på at det klubbeierne ikke lar seg harselere med, sier Bård Skaar Viken, leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb til NRK.no.

Suarez1

Liverpool-spissen Luis Suarez skal ha informert om at han ønsker å bli i klubben.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / Afp

De tre store snakkisene med Liverpool-spiller Luis Suarez, Manchester Uniteds Wayne Rooney og Tottenham-ving Gareth Bale har preget sommerens overgangsvindu i Premier League.

Nå tyder mye på at alle blir i sine respektive klubber og at overgangsfesten trolig blir avlyst.

NRK har snakket med de norske supporterklubbene om lagenes stjernespillere, situasjonen til de tre og om hva fansen mener bør skje før overgangsvinduet stenger natt til tirsdag 3. september.

Suarez med helomvending

Den uruguyanske avisen El Observador hevdet onsdag at Suarez (26) ønsker å bli i Liverpool og den anerkjente journalisten Martín Charquero hevder å ha snakket med spissen.

– Luis Suarez bekrefter til meg at han ikke vil forlate Liverpool. Fansens støtte har påvirket avgjørelsen, skriver journalisten på Twitter.

Journalisten fra Goltv Latinoamerica hevder også at Suarez vil skrive en ny kontrakt med Liverpool.

Torsdag har Suárez imidlertid benektet denne uttalelsen overfor Telegraph, men mye tyder likevel på at superspissen med 23 seriemål fra forrige sesong blir å se i helrødt også den kommende sesongen.

At Suarez trolig blir værende i Liverpool blir mottatt med glede blant fansen.

– Suarez har ikke noe valg så lenge klubben ikke vil selge. Suarez har begynt å akseptere virkeligheten og tar til fornuften. Men jeg tror likevel han innerst inne vil vekk, sier Pål-Christian Møller, formann i Liverpools norske supporterklubb til NRK.no.

– Er han tilgitt?

– Mange Liverpool-supportere er avventende. Han har skrytt av supporterne, men det er ikke en gunstig situasjon å gå til seriestart med en spiss som egentlig vil vekk. Jeg håper likevel han er profesjonell. Han blir tilgitt hvis han kommer tilbake, scorer mål og ikke gjør dumme tung, sier Møller.

– Kan Suarez erstattes hvis han likevel forsvinner?

– Alle spillere kan erstattes, men på kort sikt er det vanskelig. I forrige sesong var han en av Europas beste spisser. Skal Liverpool selge trenger de god tid til å hente en erstatter. Nå blir det vanskelig å erstatte ham, sier Møller.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Liverpool-eier John W. Henry sier at spissen Luis Suarez ikke er til salgs, uansett pris.

Suarez er ikke til salgs

Luis Suarez uttalte tidligere i sommer at han vil bort fra Liverpool etter at klubben misset sjansen til å spille mesterliga den kommende sesongen. Suarez hevdet han hadde en utkjøpsklausul i kontrakten - og truet med å gå til rettslige grep for å få forlate Anfield.

Arsenal la i juli inn et bud på 40 millioner pund - som tilsvarer 362 millioner kroner. Det ble kontant avslått av Liverpool.

Liverpool-eier John W. Henry sa i et intervju med NRK i forrige uke at det er uaktuelt å selge toppscoreren fra i fjor.

– Han skal spille for oss. Det er veldig viktig. Jeg kan vel ikke si det noe klarere enn det, sa Henry til NRK.

– Vet du hva, han skal i hvert fall ikke til Arsenal. Det ville vært utrolig dumt av oss. Vi har som sagt mål om mesterligaplass, og Arsenal er en av våre største konkurrenter til det. Så det kommer ikke til å skje, sa Henry.

Nekter å selge Rooney

En annen toppspiss som er koblet til en rival er Wayne Rooney (27). Manchester United har fortalt Chelsea at Rooney ikke er til salgs uansett pris, ifølge The Guardian. Spissen har ifølge britisk presse ønsket seg bort fra United i sommer.

Rooney1

Rooney er blitt koblet til Chelsea, men United nekter å selge til rivalen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

– Jeg støtter avgjørelsen om å ikke selge Rooney til Chelsea. Det er klokt. Å selge han til en av de største rivalene rett før seriestart er en dårlig idè, sier Bård Skaar Viken, leder i Manchester Uniteds norske supporterklubb.

– Det er blitt en prinsippsak for ledelsen at Rooney ikke skal til en annen engelsk klubb. Nå tror jeg Rooney blir i klubben, sier Skaar Viken.

– Hva tenker supporterne om at Rooney vil bort?

– Jeg tror mange er skuffet over måten han har oppført seg på. Særlig ettersom det bare er noen år siden det var en lignende situasjon. Det er klart det er grupperinger blant supporterne som er misfornøyd. Nå tar det tid å få tilbake statusen, sier supporterlederen.

– Kan Rooney erstattes hvis han forsvinner?

– Ja, United har en god og bred tropp. Men han kan ikke erstattes over natta. Det kan ta tid. Vi er ikke avhengig av Rooney, men en Rooney i storform er en spiller vi trenger, sier Skaar Viken.

Allerede i mai bekreftet den tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson at spissen ønsket å forlate klubben.

Senere i sommer ble interessen fra Chelsea kjent, og klubbene selv har bekreftet at United har avslått bud på angriperen.

Bale glipper for Real?

Gareth Bale (24) har gjennom hele sommeren vært koblet til Real Madrid.

Balle

Britisk presse hevder Real Madrid ikke har planer om å hente Bale likevel.

Foto: IAN KINGTON / Afp

Nå melder Daily Telegraph at Real Madrid-manager Carlo Ancelotti har fortalt klubbledelsen at Bale ikke er i hans planer.

– Bale er uerstattelig for Tottenham. Det er det ingen tvil om. Skulle klubben få 100 millioner pund (900 mill. kroner), så er det nesten umulig å si nei. Det er rett og slett ingen som kan komme inn og ta plassen hans, sier Vidar Edell, leder i Tottenhams Venner til NRK.no.

– Det er nesten umulig å forholde seg til alle ryktene og spekulasjonene. Det kommer få uttalelser i media. De eneste som vet noe er Daniel Levy (styreleder i Totteham), Real Madrid-ledelsen og kanskje spilleren og agenten. Det skjer nye ting nesten hver dag, sier Edell.

– Tror du Bale blir i Tottenham?

– Jeg håper han blir hvertfall ett år til og at Tottenham får mesterligaplass den neste sesongen, sier supporterlederen.

Edell mener Bale uansett vil bli husket som en helt hvis han forsvinner allerede i sommer.

– Fansen har forståelse hvis han drar nå og det er samtidig snakk om veldig mye penger for Tottenham. Det virker som flere av de største tabloidene i England og Spania allerede har bestemt seg for at det blir en overgang. Jeg har likevel et håp om at Bale blir. Da kan Tottenham få en kjempesesong, sier Edell.

Premier League starter lørdag med sju kamper. Først ut er Liverpool - Stoke fra klokka 13.45. Kampprogram kan du se her.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal