Hopp til innhold

Suárez mener Liverpool nekter ham å dra

Luis Suárez (26) bryter stillheten og bekrefter at han ønsker å forlate Liverpool til fordel for Arsenal.

Luis Suarez

Luis Suarez kommer til å be om å bli satt på overgangslista til Liverpool den kommende uka. Han føler klubben skylder ham en overgang.

Foto: Scott Barbour / Getty Images

Det er de britiske avisene Telegraph og Guardian som har fått den omdiskuterte Liverpool-spissen i tale.

Luis Suárez

VINKER FARVEL? Luis Suárez vil til Arsenal.

Foto: Stanley Chou / Getty Images

Endelig tar spissen, som har vært linket bort fra Merseyside-klubben i hele sommer, bladet fra munnen og forteller hva han egentlig vil:

Forlate Liverpool og signere for mesterligaklare Arsenal.

  • Hva synes du om den evigvarende Suárez-sagaen? Si din mening i kommentarfeltet under!

– Liverpool må holde avtalen

Luis Suárez bruker mye spalteplass i avisene på å forklare situasjonen som har oppstått, og hvorfor han nå truer med å legge inn en overgangssøknad:

– I fjor hadde jeg muligheten til å dra til en stor europeisk klubb. Jeg ble likevel værende i den tro at dersom vi ikke klarte å kvalifisere oss til mesterligaen den kommende sesongen, skulle jeg få forlate klubben, forteller Suárez.

– Jeg ga absolutt alt sist sesong, men det var ikke nok til å sikre oss en topp fire-plassering. Nå vil jeg bare at Liverpool skal holde sin del av avtalen, sier han.

Suárez, som fremdeles soner karantene i Premier League etter å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic i april, hevder Liverpool bryter avtalen de ble enige om i fjor, at spissen nå kan forlate klubben ettersom de mislyktes i å sikre seg mesterligaplass. Liverpool ble nummer sju sist sesong.

Arsenal er på sin side sikret plass i mesterligaen etter 4.-plassen i ligaen.

– Jeg har klubbens ord på dette og en skriftlig kontrakt. Jeg tar gjerne saken til Premier League-styret, men vi ønsker jo helst ikke det, fortsetter Suárez.

Uenighet om utkjøpsklausul

I hjertet av overgangssagaen rundt Luis ligger utkjøpsklausulen i driblefantens kontrakt.

Suárez og hans team trodde utkjøpsklausulen på 40 millioner pund (cirka 365 millioner kroner journ.anm.) var nok til at han kunne bli solgt på dagen dersom prisen ble imøtegått.

Men ifølge Suárez valgte Liverpool, da Arsenal bød 40 millioner og én pund tidligere i sommer, å tolke avtalen annerledes.

Liverpool skal ha ment at avtalen bare sa at klubben trengte å starte forhandlinger ved et eventuelt 40-millionersbud, ikke nødvendigvis selge umiddelbart, skriver Guardian.

Avisen melder også at PFA, den engelske spillerforeningen, skal ha blitt kontaktet for å få en avklaring på hva Suárez-kontrakten egentlig sier.

Alltid høstet støtte fra klubben

Suárez bedyrer at han ikke er skuffet eller føler seg lurt av klubben han scoret 30 mål for forrige sesong. Uruguyaneren ønsker bare at kontrakten skal bli overholdt. Derfor går han nå ut i media.

– Jeg bytter ikke klubb for å skade Liverpool. Vi hadde bare en avtale, sier 26-åringen - som til tross for alle de utenomsportslige episodene han har vært gjennom - alltid har høstet støtte fra klubben og supporterne.

Nylig ble han tatt varmt imot av hjemmefansen da han kom innpå de siste 30 minuttene av Steven Gerrards testimonial-kamp på Anfield.

Rodgers avfeide ryktene

Rodgers, som ifølge åpenhjertige Suárez skal være vel vitende om spissens ønske om å dra, var i prat med norsk presse tirsdag kveld før møtet med Vålerenga onsdag, altså bare noen timer før Suárez-intervjuet ble publisert.

Da var tonen en helt annen.

– Vi har mottatt en del bud fra en klubb, men foreløpig har ikke budene vært i nærheten av hva han er verdt. Ikke i nærheten. Vi har ingen intensjoner om å selge en av verdens beste spillere til en av våre rivaler. Han er Liverpool-spiller, det er ingenting å diskutere. I hvert fall så lenge ingen byr opp mot hans verdi, uttalte Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Er han Liverpool-spiller når Premier League starter opp igjen?

– Det betyr ingenting om han er det eller ikke, han er suspendert (grunnet biteepisoden sist sesong journ.anm.), svarte Rodgers.

– Seks kamper inn i sesongen da (når karantenen er ferdigsonet journ.anm.)?

– Vi får håpe det. Jeg håper det, svarte Rodgers.

  • Hva synes du om den evigvarende Suárez-sagaen? Si din mening i kommentarfeltet under!
Luis Suarez og Brendan Rodgers

KJØLIG FORHOLD: Luis Suárez har fått lite spilletid av manager Rodgers i sommerens treningskamper. Her under kampen mot Melbourne Victory i slutten av juli.

Foto: Scott Barbour / Getty Images

Fotball

  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB
  • Bild: Rangnick sier nei til Bayern München

    Tyske Ralf Rangnick har avslått tilbudet om å bli ny manager i Bayern München, det melder den tyske avisen Bild.

    Rangnick fortsetter heller som østerriksk landslagssjef, hvor han har kontrakt frem til 2026.

    Han har hatt landslagsjobben i snart to år, og i sommer leder han laget i EM.

    – Jeg vil understreke at dette ikke er en avvisning av Bayern, men snarere en avgjørelse for laget mitt og vårt felles mål. Vi skal gjøre alt for å komme så langt som mulig i EM, sier Rangnick i en uttalelse.

    Thomas Tuchel gir seg i Bayern etter sesongen, og det har lenge blitt spekulert i hvem som vil overta den tyske storklubben.

    65 år gamle Rangnick har vært hovedkandidaten til å overta for Tuchel siden det ble klart at Xabi Alonso fortsetter som manager i Bayer Leverkusen, samtidig som Julian Nagelsmann signerte ny kontrakt med det tyske landslaget i april.

    Rangnick
    Foto: AFP
Erling Braut Haaland