Østerrike har alt

Clas Brede Bråthen er misunnelig på Østerrike.

Østerrike feirer seieren i VM i skiflyging for lag
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er misunnelig på Østerrike. I går vant de laghoppingen i skiflygings VM overlegent.

Les også: Østerrike suverene i laghopp

Uenig Pointner

De har alt som skal til for å vinne, mener han:

- Først og fremst har de mye lettere tilgang til veldig mange bra hoppanlegg. Det er en forse som de har sammen med mange andre i Mellom-Europa. De har en godt innarbeidet kultur og de har mye forskning og utvikling. De har en del sånne ting som vi misunner dem litt, sa Bråthen til NRK

Selv om Østerrike var helt overlegne og vant med hele 76,3 poeng foran Finland og 100,1 poeng foran Norge i laghopp under skiflygings-VM, er ikke Østerrikes trener Alexander Pointner enig med Bråthen .

- I Norge finnes det også svært gode anlegg og treningssentre, mener Pointner

Bråthen sier det nå må jobbes hardere i Norge for å utlikne forspranget til Østerrike.

- Vi har tetta igjen veldig, veldig mye i forhold til hvordan det var for fem år siden, men kanskje har vi ikke tettet igjen så mye det siste året.

Siste nytt

 • Finalen kan havne i England

  For annet år på rad kan Champions League-finalen bli flyttet bort fra Istanbul, melder NTB. En britisk statsråd sier det er konkrete samtaler om å spille kampen i England.

  Etter planen skal den helengelske finalen mellom Manchester City og Chelsea spilles i Tyrkia 29. mai. Det europeiske fotballforbundet (Uefa) benektet senest torsdag at det var aktuelt å flytte oppgjøret.

  Men nå kan det likevel skje. Britiske myndigheter besluttet fredag å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjør det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul.

  1cFC1OgEwmc
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Ruud trekker seg fra turnering

  Tennisstjernen Casper Ruud sliter med småplager og står over ATP Masters 1000-turneringen i Roma kommende uke. Snarøya-guttens navn er ikke oppført i trekningen av hovedtablået til Internazionali d'Italia.

  Til NTB opplyser far og trener Christian Ruud at sønnen har valgt å trekke seg.

  «Litt småvondter her og der. Han ønsker ikke å risikere at noe utvikler seg til det verre», skriver han i en tekstmelding til nyhetsbyrået.

  Ruud ligger an til å klatre seks hakk og innta 16.-plassen når en ny verdensranking blir offentliggjort mandag. Det blir en klar bestenotering for hans del. Unggutten har for lengst blitt Norges høyest rangerte tennisspiller noensinne.

  Casper Ruud
  Foto: SERGIO PEREZ / Reuters
 • Historisk debut

  Mens Karoline Bjerkeli Grøvdal satte personlig rekord med over 20 sekunder og kvalifiserte seg for 10.000-meteren i OL med 30.50,84 på Bislett lørdag, sendte etiopiske Gudaf Tsegay en påminnelse om at det fortsatt er et stykke opp til de beste i verden.

  24-åringen debuterte nemlig på 10.000 meter i et stevne i Portugal med 29.39,42. Ifølge Det internasjonale friidrettsforbundet ble hun med det den første i historien som kom under 30 minutter i karrierens første 10.000 meter.

  Tsegay er imidlertid ikke noe ubeskrevet blad. I vinter satte hun verdensrekord på 1500 meter innendørs. Hun løp også 800 meter innendørs på 1.57,52. Med det er hun den første kvinne i historien til å løpe under to minutter på 800 meter under 30 minutter på 10.000 meter innenfor samme kalenderår.

  Gudaf Tsegay kan dermed bli stri å ha med å gjøre på de distansene hun velger å løpe under OL i Tokyo.

  o_9D9vmL7xk
  Foto: SOREN ANDERSSON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal