NRK Meny
Normal

Østerrike har alt

Clas Brede Bråthen er misunnelig på Østerrike.

Østerrike feirer seieren i VM i skiflyging for lag
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er misunnelig på Østerrike. I går vant de laghoppingen i skiflygings VM overlegent.

Les også: Østerrike suverene i laghopp

Uenig Pointner

De har alt som skal til for å vinne, mener han:

- Først og fremst har de mye lettere tilgang til veldig mange bra hoppanlegg. Det er en forse som de har sammen med mange andre i Mellom-Europa. De har en godt innarbeidet kultur og de har mye forskning og utvikling. De har en del sånne ting som vi misunner dem litt, sa Bråthen til NRK

Selv om Østerrike var helt overlegne og vant med hele 76,3 poeng foran Finland og 100,1 poeng foran Norge i laghopp under skiflygings-VM, er ikke Østerrikes trener Alexander Pointner enig med Bråthen .

- I Norge finnes det også svært gode anlegg og treningssentre, mener Pointner

Bråthen sier det nå må jobbes hardere i Norge for å utlikne forspranget til Østerrike.

- Vi har tetta igjen veldig, veldig mye i forhold til hvordan det var for fem år siden, men kanskje har vi ikke tettet igjen så mye det siste året.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal