NRK Meny
Normal

Østerrike har alt

Clas Brede Bråthen er misunnelig på Østerrike.

Østerrike feirer seieren i VM i skiflyging for lag
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er misunnelig på Østerrike. I går vant de laghoppingen i skiflygings VM overlegent.

Les også: Østerrike suverene i laghopp

Uenig Pointner

De har alt som skal til for å vinne, mener han:

- Først og fremst har de mye lettere tilgang til veldig mange bra hoppanlegg. Det er en forse som de har sammen med mange andre i Mellom-Europa. De har en godt innarbeidet kultur og de har mye forskning og utvikling. De har en del sånne ting som vi misunner dem litt, sa Bråthen til NRK

Selv om Østerrike var helt overlegne og vant med hele 76,3 poeng foran Finland og 100,1 poeng foran Norge i laghopp under skiflygings-VM, er ikke Østerrikes trener Alexander Pointner enig med Bråthen .

- I Norge finnes det også svært gode anlegg og treningssentre, mener Pointner

Bråthen sier det nå må jobbes hardere i Norge for å utlikne forspranget til Østerrike.

- Vi har tetta igjen veldig, veldig mye i forhold til hvordan det var for fem år siden, men kanskje har vi ikke tettet igjen så mye det siste året.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal