NRK Meny
Normal

Østerrike har alt

Clas Brede Bråthen er misunnelig på Østerrike.

Østerrike feirer seieren i VM i skiflyging for lag
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er misunnelig på Østerrike. I går vant de laghoppingen i skiflygings VM overlegent.

Les også: Østerrike suverene i laghopp

Uenig Pointner

De har alt som skal til for å vinne, mener han:

- Først og fremst har de mye lettere tilgang til veldig mange bra hoppanlegg. Det er en forse som de har sammen med mange andre i Mellom-Europa. De har en godt innarbeidet kultur og de har mye forskning og utvikling. De har en del sånne ting som vi misunner dem litt, sa Bråthen til NRK

Selv om Østerrike var helt overlegne og vant med hele 76,3 poeng foran Finland og 100,1 poeng foran Norge i laghopp under skiflygings-VM, er ikke Østerrikes trener Alexander Pointner enig med Bråthen .

- I Norge finnes det også svært gode anlegg og treningssentre, mener Pointner

Bråthen sier det nå må jobbes hardere i Norge for å utlikne forspranget til Østerrike.

- Vi har tetta igjen veldig, veldig mye i forhold til hvordan det var for fem år siden, men kanskje har vi ikke tettet igjen så mye det siste året.

Siste nytt

 • Hockeygutta med full kontroll

  De norske ishockeyherrene viste solide takter mot Frankrike i kveld. Franskmennene ble banket 6-0 etter en norsk kanonstart. – Vi var «på» stort sett i hele kampen, og det er jeg fornøyd med, sier landslagssjef Petter Thoresen til NTB.

  patrick
  Foto: LARSEN, HÃ¥KON MOSVOLD / NTB SCANPIX
 • Lunde irritert over arrangørene

  Katrine Lunde var irritert etter VM-seieren over Nederland i kveld. Dopingkontrollen kom ikke i gang. – Dette tar for lang tid. Ikke får vi restituert heller, sa en litt oppgitt Lunde til NTB i pressesonen.

  Katrine Lunde Haraldsen jubler
  Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpi
 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal