NRK Meny
Normal

Østerrike har alt

Clas Brede Bråthen er misunnelig på Østerrike.

Østerrike feirer seieren i VM i skiflyging for lag
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Sportssjef på hopplandslaget, Clas Brede Bråthen, er misunnelig på Østerrike. I går vant de laghoppingen i skiflygings VM overlegent.

Les også: Østerrike suverene i laghopp

Uenig Pointner

De har alt som skal til for å vinne, mener han:

- Først og fremst har de mye lettere tilgang til veldig mange bra hoppanlegg. Det er en forse som de har sammen med mange andre i Mellom-Europa. De har en godt innarbeidet kultur og de har mye forskning og utvikling. De har en del sånne ting som vi misunner dem litt, sa Bråthen til NRK

Selv om Østerrike var helt overlegne og vant med hele 76,3 poeng foran Finland og 100,1 poeng foran Norge i laghopp under skiflygings-VM, er ikke Østerrikes trener Alexander Pointner enig med Bråthen .

- I Norge finnes det også svært gode anlegg og treningssentre, mener Pointner

Bråthen sier det nå må jobbes hardere i Norge for å utlikne forspranget til Østerrike.

- Vi har tetta igjen veldig, veldig mye i forhold til hvordan det var for fem år siden, men kanskje har vi ikke tettet igjen så mye det siste året.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin