Hopp til innhold

Syk Sundby kan miste verdenscupåpningen

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Forkjølelse som setter Martin Johnsrud Sundby på sidelinjen under sesongåpningen på Beitostølen kan også true verdenscupåpningen.

Martin Johnsrud Sundby

FORKJØLET: Martin Johnsrud Sundby må stå over helgens nasjonale åpning på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mens lagkameratene gjorde seg klare til den nasjonale sesongåpningen i langrenn på Beitostølen, satte Martin Johnsrud Sundby (32) seg i bilen med retning hytta på Sjusjøen.

Petter Olberg

LOVER INGENTING: Landslagslege Petter Olberg kan ikke love at Martin Johnsrud Sundby blir frisk til verdenscupåpningen neste helg.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

En forkjølelse gjør at han ikke kan gå renn i helgen. Det er ikke sikkert at han rekker verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg.

Landslagslege Petter Olberg utelukker ikke at sesongens første verdenscuprenn går uten Johnsrud Sundby.

– Det må vi alltid ta høyde for. Det blir en fortløpende vurdering, sier han.

Les også: Langrennslegen: – Forstøvar-bruk er ikkje ei etisk gråsone

Tilbakeslag

Sundby har slitt med forkjølelse og en sår hals den siste uken, men trodde han skulle rekke fredagens renn.

– Dessverre så har han fått et tilbakefall og våknet i dag med forverring av halssmertene, tett nese og han føler seg ikke helt i draget. Da er det ikke forsvarlig å gå skirenn, sier Olberg.

Les også: Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

Får ingen behandling

Olberg er klar på at Johnsrud Sunby også ville stått over rennet, om det var verdenscup.

– Han hadde ikke gått i dag, helt sikkert ikke. Det ville blitt en løpende vurdering om han kunne blitt frisk nok til å gå i morgen, men det hadde ikke vært sannsynlig, forteller Olberg.

Johnsrud Sundby vil ikke få noen behandling. Olberg håper hvile, riktig mat og god søvn vil gjøre at han kan trene igjen etter helgen.

Avgjørelsen om hvorvidt han går i Ruka vil ikke bli tatt før neste uke.

Siste nytt

 • Mexico bytter landslagssjef to år før VM på hjemmebane

  Jaime Lozano er ferdig som Mexicos landslagssjef i fotball to år før landet skal arrangere VM-sluttspillet sammen med USA og Canada.

  Mexico skuffet stort i Copa América i USA nylig og ble utslått i gruppespillet. Venezuela og Ecuador gikk videre fra lagets gruppe.

  45-årige Lozano fikk tilbud om å fortsette jobben med landslaget om han ville underordne seg en mer erfaren hovedtrener, men han takket nei.

  – Min avskjed er en personlig beslutning, skrev Lozano på meldingstjenesten X. Han pekte på en retningsendring i prosjektet han var ansatt for å gjennomføre.

  Mexicos fotballforbund melder at man vil i begynnelsen av august vil fatte en beslutning om hvem som skal lede laget videre. (NTB)

  Lozano
  Foto: AP
 • Ruud serverte lekkerbisken – klar for semifinale med Nadal

  Casper Ruud henrykket både publikum og makker Rafael Nadal med et sjeldent trickslag da duoen tok seg til semifinale i double i ATP-turneringen i Båstad.

  «Ruudal», som en ung tilskuer hadde skrevet på en plakat, vant 6-4, 3-6, 12-10 over franske Théo Arribagé og russiske Roman Safiullin.

  Ruud og Nadal avverget en matchball på 9-10 i matchtiebreak før de vendte til seier.

  Tennis, ATP 250, Nordea Open, Day 1
  Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN
 • Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet Richard Carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i Tour de France.

  Like før toppen i det nest siste fjellet støtet Tadej Pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til Jacob Vingegaard og Remco Evenepoel. Men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen.

  I den siste bakken var det Evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. Han tok inn 10 sekunder på Pogacar og 12 sekunder på Vingegaard. Like før mål spurtet Pogacar fra Vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder.

  Det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. Lagsjef i Uno-X, Thor Hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få Tobias Halland Johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk.

  – Det er frustrerende, jeg gjør vel samme feil som sist, sier Halland Johannessen til TV 2.

  Istedenfor hadde Uno-X Magnus Cort i et firemannsbrudd, mens Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking og Johannes Kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen.

  – Det var brutalt og full gass fra start, sier Johannes Kulset til TV 2 etter etappen.

  Med 17 kilometer igjen støtet Simon Yates fra den utvidede utbrytergruppen. Richard Carapaz hentet etter hvert inn Yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen.

  I det bratteste partiet støtet Carapaz fra Yates og kjørte inn til etappeseier.

  Uno-X Mobility-rytter Magnus Cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. Johannes Kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal