Bjørgen savner Johaug: – Frykter det verste

BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen har ingen betenkeligheter med å trene med Therese Johaug. Derimot frykter hun en hel vinter uten venninnen som konkurrent.

Marit Bjørgen

ALVORSTYNGET: Det blir ikke det samme for Marit Bjørgen å vinne skirenn uten Therese Johaug på startstreken.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

​– Jeg prater med Therese. Jeg var på skitur med Therese forrige fredag, sier Marit Bjørgen.

Selv er hun på Beitostølen for å forberede comebacket etter fødselen i jula. Hun må stå over fredagens renn på grunn av en forkjølelse, men håper å gå lørdag.

Det kan ikke Therese Johaug engang drømme om. Hun er suspendert fram til 18. desember etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Saken etterforskes fortsatt, og Johaug er ikke dømt.

– Det går nok veldig opp og ned for Therese. Hun er tøff som klarer å stå i det. Jeg tipper at når vi starter, er det tøft å se på, sier Bjørgen.

– Naturlig å trene med Johaug

– Klart, jeg savner Therese. Det blir ikke helt det samme å konkurrere uten henne, fortsetter veteranen.

Hun vil ikke spekulere i når Johaug vil være tilbake med startnummer.

Men innrømmer:

– Man er forberedt på det verste, det er man.

– Hva mener du med det verste?

– At hun kanskje er borte det året her, sier Bjørgen til NRK.

Bruk av anabole steroider har en strafferamme på hele fire års utestengelse. Så mye får neppe Johaug, men flere eksperter mener at en utestengelse på mellom ett og to år ikke er usannsynlig.

Ikke nok til stede

Selv har Bjørgen ingen betenkeligheter med å trene med Johaug.

– Det er helt naturlig for meg, sier hun.

Samtidig føler Bjørgen på et snev av dårlig samvittighet for at hun ikke har vært nok til stede for lagvenninnene gjennom den tunge høsten.

Etter at Bjørgen ble mamma til lille Marius, har hun mindre tid til å fylle morsrollen for de yngre lagvenninnene.

– På en måte klarer jeg ikke å være der jeg har vært før, i og med at jeg har en ny situasjon. Jeg klarer ikke å være til stede som jeg var før. Jeg kunne tenkt meg å være mer til stede for de andre, men situasjonen er annerledes, sier hun.

– Greit å bruke forstøver

Da Bjørgen møtte pressen fredag morgen, måtte hun også svare på spørsmål om bruk av forstøver

– Nå har vi et utvalg som ser på rutinene, og så venter vi på hva som kommer, sier hun først.

Men hun lykkes ikke helt med å holde seg til sitt eget forsøk på å si «ingen kommentar».

– Jeg synes helseteamet gjør en vanvittig bra jobb for at vi skal holde oss friske, og det er jeg glad de gjør. Det er derfor vi har forstøverapparat, og det synes jeg er greit å bruke, sier Marit Bjørgen.

 • PS. Til tross for tett neste denne uka, tror Marit Bjørgen fortsatt det er 40 prosent sjanse for at hun vinner et renn på Beitostølen i helga.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent den lengste etappen i Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i hovudstaden kryssa han målstreken etter 2.26.54.

  Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen.

  Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

  Russiske Marfa Troeva vann kvinneklassen med tida 2.54,12. Gaia Elisabeth Mathisen vart beste norske kvinne på ein 2.-plass, 2.21 bak Troeva.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal