Hopp til innhold

Østberg erstatter «uforsvarlig» lagkamerat: – Noe av det mer ekstreme jeg har sett

Mads Østberg tar nå over både plassen og bilen til Kris Meeke, etter at nordmannens lagkamerat fikk sparken fra laget for uforsvarlig kjøring.

Mads Østberg

BYTTER BIL: Mads Østberg tar nå over både bil og startnummeret til lagkameraten Kris Meeke.

Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

– Den siste krasjen han hadde i Portugal er noe av det mer ekstreme jeg har sett i hele min karriere. Så det er på en måte forståelig, sier Østberg til NRK.

Torsdag ble det klart at Citroën sparker den britiske rallyføreren Kris Meeke for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden.

– Noen av avkjøringene var spesielt voldsomme og kunne fått alvorlige konsekvenser, står det i uttalelsen fra den franske bilprodusenten.

Meeke lå på en foreløpig åttendeplass i sammendraget i rally-VM. I fjor vant 38-åringen både Rally Mexico og Rally Catalonia.

– Det er ikke noe nytt at han enten vinner eller forsvinner. Men så har det vært veldig mye forsvinning den siste tiden, sier Østberg.

Kris Meeke Rally Portugal

SPARKET: Kris Meeke, her under Rally Portugal, fikk sparken etter en rekke avkjøringer.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Døråpner for Østberg

Dermed blir nordmannen en av lagets to hovedsjåfører når Rally Sardinia kjøres i gang 7. juni.

– Det var planlagt for meg å kjøre som en tredje bil, men nå får jeg ta over plassen til Meeke som en av hovedbilene. Så får man se hva som skjer videre. Teamet har vært i kontakt, så det vil mest sannsynlig bli samtaler om fremtiden de nærmeste dagene, sier Østberg.

30-åringen blir nå å se i lagkameratens bil i steinspruten på den italienske øya.

– Det er faktisk fysisk sånn at jeg tar over hans bil. Jeg kjører til vanlig en annen bil, men teamet har syv biler som de rullerer på tre sjåfører, men jeg går nok inn og tar startnummeret hans og blir en av de to offisielle sjåførene, sier Østberg.

Østberg ligger på en 12.-plass i sammendraget etter to sjetteplasser i VM-rundene i Sverige og Portugal.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal