NRK Meny
Normal

Østberg erstatter «uforsvarlig» lagkamerat: – Noe av det mer ekstreme jeg har sett

Mads Østberg tar nå over både plassen og bilen til Kris Meeke, etter at nordmannens lagkamerat fikk sparken fra laget for uforsvarlig kjøring.

Mads Østberg

BYTTER BIL: Mads Østberg tar nå over både bil og startnummeret til lagkameraten Kris Meeke.

Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix

– Den siste krasjen han hadde i Portugal er noe av det mer ekstreme jeg har sett i hele min karriere. Så det er på en måte forståelig, sier Østberg til NRK.

Torsdag ble det klart at Citroën sparker den britiske rallyføreren Kris Meeke for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden.

– Noen av avkjøringene var spesielt voldsomme og kunne fått alvorlige konsekvenser, står det i uttalelsen fra den franske bilprodusenten.

Meeke lå på en foreløpig åttendeplass i sammendraget i rally-VM. I fjor vant 38-åringen både Rally Mexico og Rally Catalonia.

– Det er ikke noe nytt at han enten vinner eller forsvinner. Men så har det vært veldig mye forsvinning den siste tiden, sier Østberg.

Kris Meeke Rally Portugal

SPARKET: Kris Meeke, her under Rally Portugal, fikk sparken etter en rekke avkjøringer.

Foto: FRANCISCO LEONG / AFP

Døråpner for Østberg

Dermed blir nordmannen en av lagets to hovedsjåfører når Rally Sardinia kjøres i gang 7. juni.

– Det var planlagt for meg å kjøre som en tredje bil, men nå får jeg ta over plassen til Meeke som en av hovedbilene. Så får man se hva som skjer videre. Teamet har vært i kontakt, så det vil mest sannsynlig bli samtaler om fremtiden de nærmeste dagene, sier Østberg.

30-åringen blir nå å se i lagkameratens bil i steinspruten på den italienske øya.

– Det er faktisk fysisk sånn at jeg tar over hans bil. Jeg kjører til vanlig en annen bil, men teamet har syv biler som de rullerer på tre sjåfører, men jeg går nok inn og tar startnummeret hans og blir en av de to offisielle sjåførene, sier Østberg.

Østberg ligger på en 12.-plass i sammendraget etter to sjetteplasser i VM-rundene i Sverige og Portugal.

Siste nytt

 • Utsetter elbiler i rally-VM

  Planene om å innføre elektriske biler i rallycross-VM er utsatt til 2021. Det gir fabrikantene mer tid til å vurdere om de vil være med på elbil-satsingen. Det internasjonale motorsportforbundet (FIA) slapp nyheten torsdag.

  VM rallycross
  Foto: Jørgen Steinli / NTB scanpix
 • PSG forsterker

  Forsvarsspilleren Thilo Kehrer er klar for Paris Saint-Germain. Tyskeren har skrevet under på en femårskontrakt. PSG betaler 37 millioner euro for Kehrer. Klubben har også forsterket stallen med den italienske veterankeeperen Gianluigi Buffon.

  Germany France Soccer PSG
  Foto: Martin Meissner / AP
 • La Liga til Amerika

  Kampar i den spanske toppligaen skal i framtida bli spelt i USA. Det melder BBC. La Liga har inngått ein 15-årig avtale med medieselskapet Relevent for å promotere fotballen i USA. – Ein banebrytande avtale, seier La Liga-president Javier Tebas.

  La Liga Santander - Deportivo de La Coruna vs Barcelona
  Foto: Miguel Vidal / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Rullestolsrugby, finale
NM-veka: Rullestolrugby
NM-veka: Sandvollyeball, finale for kvinner
NM-veka: Sandvolleyball, kvinner
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Sandvolleyball, finale for menn
NM-veka: Sandvolleyball, menn
NM-veka: Sandvolleyball og judo
NM-veka: Judo, lagfinaler
NM-veka: Judo