Hopp til innhold

Hulket etter lagkameratens seier: – Alt blir sort i noen sekunder

Timon Haugan «reddet» det norske herrelaget – og tok sin første verdenscupseier. Da trillet tårene hos både Haugan og lagkameratene.

Seier

– Det betyr helt enormt. Alle som kjører her i dag jobber akkurat like hardt som meg for å stå her. Det føles helt sinnssykt. Jeg har ikke ord.

Timon Haugan var i gledesrus da han snakket med NRK etter å vunnet slalåmrennet i Saalbach. Oppdalingen sto igjen som sistemann i andre omgang. 27-åringen hadde til gode å vinne et verdenscuprenn.

3MZiFUZNL10

ØVERST: Timon Haugan kunne strekke armene over hodet og juble over sin første verdenscupseier.

Foto: AP

– Jeg har tenkt mye på herrelaget i år og at vi ikke har tatt en seier, sier han til NRK.

De norske herrene sto uten seier før den rekken ble brutt søndag. Haugan sier han har tenkt mye på dette.

– Dagen i dag var perfekt for min del og for Norge. Vi har manglet den seieren, og den kom i dag. Jeg har tenkt mye på det, sier 27-åringen.

– Det er helt ekstremt deilig å få det til, supplerer han.

Oppløst i tårer

På TV-bildene kunne man se en rørt Haugan bli båret på gullstol av lagkameratene. Det var ikke bare Haugan som felte en tåre, lagkameraten Atle Lie McGrath og Alexander Steen Olsen var tydelig rørt over Haugans seier.

kkmbXMK3sA4

TÅRER: Gledestårene rant hos mange av de norske utøverne i målområdet.

Foto: AP

I pressesonen etter rennet var det en gråtkvalt Atle Lie McGrath som snakket om samholdet i det norske laget.

– Vi vinner sammen og taper sammen. Vi vinner sammen i dag. Det er laget. Vi har ikke klart å ta en seier, og så er det Timon som tar den i det siste rennet. Det er digg, sier McGrath til NRK.

– Det er som når man vinner selv eller ser grønne tall, alt blir sort i noen sekunder, fortsetter 23-åringen.

Atle Lie McGrath

GRÅT: Atle Lie McGrath gråt av glede da han snakket med NRK om Timon Haugans prestasjon.

Foto: NRK

Hovedpersonen selv takker lagkameratene etter søndagens seier.

– Jeg er så takknemlig for å ha så gode lagkamerater. Uten dem så hadde ikke jeg stått her. Vi presser hverandre og drar hverandre oppover og oppover. Det er helt utrolig verdifullt å ha sånne lagkamerater, sier Haugan.

– Det virker som dem har unnet meg det her. De har stått der selv, og jeg hadde ikke det. Jeg var den siste på laget som ikke hadde fått seier. Jeg tror de er glad på mine vegne, fortsetter søndagens vinner.

Seieren til Timon Haugan ble alpinlandslagets andre seier denne sesongen, men altså den første for mennene. Ragnhild Mowinckel tok kvinnenes hittil eneste seier da hun vant en utfor i Cortina i januar.

Siste mulighet

Søndagens renn var siste mulighet for de norske herrene, selv om det skal kjøres fart neste helg. På grunn av skadene til Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted har det norske laget ingen kvalifiserte utøvere i utfor eller super-G.

Atle Lie McGrath snakker om presset om lå på Haugan i andre omgang.

– Det blir ikke så mye mer press. Han leder for første gang, på disse forholdene. Du ser målområdet fra start. Han hører og vet sikkert at Feller leder. At han klarer å fokusere og gjøre det da, er veldig kult.

Vinneren av slalåmcupen, østerrikske Manuel Feller, var overrasket over at søndagens seier var den første på herresiden denne sesongen.

– Jeg hørte det var den første norske seieren. Er det sant? Det er vel fortjent. Timon har hatt noen veldig gode konkurranser denne sesongen, sier Feller.

– Han fortjener det virkelig. Han er definitivt en mann for fremtiden. Jeg liker de norske guttene. Vi er gode venner, så gratulerer, sier østerrikeren.

– Vært så nær så mange ganger

Sportssjef for alpint Claus Ryste sier til NRK at er det en han unner en seier så er det Timon Haugan. Ryste beskriver prestasjonen som bunnsolid, og ikke minst veldig fortjent.

oEok3YUXiZ4

FORTJENT: Sportssjef for alpint, Claus Ryste sier Timon Haugans seier var veldig fortjent etter en sesong med mye stang ut.

Foto: NTB

– Det ble sånn ekstraordinært fortjent. Man så følelsene til hele laget. Man følte at det var så vel unnt for Timon, så hardt som han har jobbet over mange år, sier sportssjefen.

Ryste sier seieren betyr mye å få sesongens første seier på siste forsøk.

– Det er litt bekreftelse på hvor gode man er. Litt trygghet på trening. Det viktigste nå er at Timon skal nyte seieren, sier han.

Bærebjelken i det norske teknikklaget, Henrik Kristoffersen, har vunnet i verdenscupen de siste ti sesongene. 29-åringen endte på en syvendeplass.

s64GGKxEg5o

SMILER: Henrik Kristoffersen gleder seg over lagkameratens første seier.

Foto: AP

– Dårlig førsteomgang. Ganske okey andreomgang. Og veldig bra med Timon. Det var på overtid med den. Jeg er superglad for Timon, sier Kristoffersen.

– Det så ut som du ga ham en god klem etter målgang der. Hva sa du til ham da?

– Det kan vi ha mellom oss selv. Noe i den duren at det var veldig fortjent og veldig bra jobbet, smiler Kristoffersen.

Siste nytt

 • Southampton møter Leeds i opprykkskamp til Premier League

  Enten Leeds eller Southampton rykker opp til Premier League. Southampton booket finaleplass i opprykkskvalifiseringen med 3-1 over West Bromwich fredag.

  Opprykksfinalen spilles på Wembley 26. mai. Leeds sikret finaleplass med 4-0-seier over Norwich torsdag. Leeds rykket også ned sist sesong.

  Fra før er det klart at Leicester og Ipswich skal spille Premier League-fotball neste sesong.

  West Bromwich rykket ned i 2021 og må belage seg på en ny sesong på nest øverste nivå.

  (©NTB)

  DSOtmTrX5wQ
  Foto: Reuters
 • Filip Ingebrigtsen dukket ikke opp til start – EM-kravet henger i tynn tråd

  Planen var at Filip Ingebrigtsen fredag kveld skulle løpe 1500 meter i et fransk stevne med mål om å komme under EM-kravet på 3.36,00 og kvalifisere seg for sommerens mesterskap i Roma.

  Selv om han var påmeldt, dukket nordmannen aldri opp til start.

  – Han var ikke helt i form, skriver sportssjef Erlend Slokvik i en tekstmelding til NRK fredag kveld.

  Og nå har 31-årige Ingebrigtsen dårlig tid. EM-kravet må tas innen 26. mai, og det norske friidrettsforbundet offentliggjør EM-uttaket 30. mai.

  Neste mulighet kan være 1500-meteren som arrangeres på Jessheim 24. mai, men det er ikke avklart om Filip Ingebrigtsen løper der.

  Formen i det siste har ikke gitt grunnlag for optimisme. Forrige helg løp han inn på 3.43.03 under et løp i Tyskland.

  Ingebrigtsen, som altså tok EM-gull på 1500-meter i 2016 og VM-bronse i 2017, er dermed et godt stykke unna gammel storhet noen få uker før sommerens mesterskap i Roma, som arrangeres fra 7. til 12. juni.

  OL-kravet på samme distanse er for øvrig 3.33.50.

   NM Friidrett 2023
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Straffkaos i Formel 2-kvalifiseringen – Hauger rammet

  Det ble mange endringer på resultatlistene etter Formel 2-kvalifiseringen i Imola. Dennis Hauger endte til slutt som nummer 13.

  Resultatlistene ble nesten snudd helt på hodet i minuttene etter målgang i kvalifiseringen. Hauger, som kjørte inn til 13.-plass, hoppet plutselig til sjuendeplass.

  Mange førere ble først straffet for å ha vært utenfor sperrelinjen under sine beste runder. Noen timer senere ble det imidlertid omgjort slik at Hauger til slutt ble nummer 13. Dermed har han et vanskelig utgangspunkt denne helgen.

  Hauger står med én pallplass denne sesongen. Sprintløpet i Italia starter 14.15 lørdag, mens hovedløpet avvikles søndag formiddag.

  Den 21 år gamle bilføreren fra Aurskog er i år inne i sin tredje sesong i klassen under Formel 1.

  Det er ingen hemmelighet at årets Formel 2-sesong blir helt avgjørende for hvilke muligheter som åpner seg videre for Hauger. En fjerde sesong på nest øverste nivå i Formel-sirkuset blir det nemlig ikke. For øyeblikket er 21-åringen på 3.-plass i sammendraget.

  Da Hauger møtte pressen i februar før Formel 2-sesongen, understreket han at plan A er å vinne Formel 2-mesterskapet, og at det ikke fantes en plan B.

  Aurskog-gutten tok steget opp i Formel 2-sirkuset foran 2022-sesongen etter å ha vunnet Formel 3 året før. I debutsesongen endte han på 10.-plass som Prema-fører, før han forflyttet seg til MP Motorsport foran fjoråret.

  2023-sesongen endte med åttendeplass sammenlagt etter varierende resultater.

  (©NTB)

  Pressekonferanse med formel 2-fører Dennis Hauger
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal