Hopp til innhold

OL-utsettelse gir Norge uventet medaljesjanse

Utsettelsen av OL til 2021 var fortvilende for mange. Men for Stine Dale (22) og Solveig Natvig Løvseth (21) gir det en unik mulighet.

Silje Dale og Solveig Løvseth

KJEMPER OM ÉN PLASS: Her er lagvenninnene Solveig Løvseth (t.v.) og Stine Dale under EM i Weert i fjor sommer.

Foto: Mikal Iden / Norges Triatlonforbund

I Tokyo står nemlig miksstafett for triatlonutøverne på OL-programmet for første gang.

Norge har utøvere i verdenstoppen på tre av fire plasser, mens to talentfulle triatleter kjemper om den siste kvinneplassen.

Hvis kvalifiseringen hadde gått som planlagt i mai, ville det vært høyst usikkert om Norge klarte å kvalifisere seg.

Nå har isteden Dale og Løvseth, som begge har vist stor utvikling, ett år på å gi laget et solid løft.

– Det ble virkelig en god nyhet for meg, sier Dale til NRK.

Stine Dale

OFFENSIV: Her er Stine Dale under en treningssamling i Rio Maior i februar.

Foto: Mikal Iden / Mikal Iden

Hun har i skrivende stund et forsprang på lagvenninnen Løvseth, som har hatt en dårlig treningsvinter etter kyssesyke i høst.

Utsettelsen ble desto mer gledelig for henne.

– Det er gøy hvis vi klarer det uavhengig om jeg er med eller ikke. Jeg har et avslappet forhold til det. Det åpnet seg en sjanse nå, og det er kjempegøy, sier Løvseth.

Medaljesjanse

Den erfarne triatleten Mette Pettersen Moe mener Norge kan gå fra å være et usikkert kvalik-kort til å bli medaljekandidat.

Hun påpeker at både Dale og Løvseth kan få til mye på ett år.

Én av dem vil danne et slagkraftig lag sammen med Kristian Blummenfelt (26), Gustav Iden (23) eller Casper Stornes (23) – og Lotte Miller (24).

Samtlige er i verdenstoppen.

– Det er ikke usannsynlig at de tar store skritt det neste året, og det er nok slik mange tenker. Når har man noensinne fått den muligheten? Det er veldig interessant det som skjer, sier Moe, som tidligere var triatlonekspert for kondis.no.

Sportssjef Arild Tveiten er klar på at sjansen nå har «økt betraktelig» for at enten Dale eller Løvseth kommer opp på nivået som kreves.

Usikkerheten ligger først og fremst i at det er ingen konkurranser eller mulighet til å måle seg med konkurrentene.

– Jeg er forsiktig med å bruke ord som medaljekandidat, men hvis du først har kvalifisert deg, er det marginer som avgjør, sier sportssjefen.

– Villig til å gjøre alt

De neste ukene og månedene byr naturligvis på utfordringer når det gjelder trening og konkurranser, men Tveiten påpeker at det er likt for alle nasjoner.

NRK har tidligere skrevet om Gustav Iden, som legger ned viktige treningstimer i naboens badestamp.

Stine Dale har allerede brukt lignende metode i flere uker:

– Jeg føler jeg må forbedre meg i alle disiplinene, og det jobber jeg hardt med. Jeg er villig til å gjøre alt jeg kan, sier Dale.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Strand Larsen scoret i Celta-seier

  Jørgen Strand Larsen gjorde 1-0-målet da Celta slo Betis 4-3 borte i spansk La Liga lørdag kveld.

  Scoringen til den norske landslagsspissen kom etter bare seks spilte minutter av 1. omgang. Senere snudde hjemmelaget til 2-1 før Celta reduserte til 2-2 til pause etter at Strand Larsen hadde assistert ved scoringen.

  Gabriel Veiga gjorde både 2-2 og 3-2 til Celta. Joseph Aidoo la på til 4-2 før Betis reduserte med seks minutter igjen å spille. Hjemmelaget fikk også forsvarsspilleren Luiz Felipe utvist etter 90 spilte minutter.

  Jørgen Strand Larsen har scoret to mål på 16 kamper i årets La Liga-sesong. Han står også med tre assists inkludert den han hadde lørdag kveld. (NTB)

  Fotball, privatlandskamp: Irland - Norge (1-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

  Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

  Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre.

  Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse.

  Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag.

  Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey.

  Frisk Asker kjørte over Lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.

  K1RAzK5D9Cc
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ruud og Killi tok hver sin seier i slopestyle

  Friskikjørerne Birk Ruud og Sebastian Schjerve sørget for norsk dobbeltseier på herrenes slopestyle i USA. Johanne Killi vant nok en gang i kvinneklassen.

  Triumfen var Ruuds tolvte i verdenscupen. Vinnersummen ble på 94,80, mens Schjerve tok annenplassen med 93,40 poeng. Sveitsiske Andri Ragettli endte som nummer tre med 92,80 poeng. Ruud og Schjerve fikk begge sine beste poengsummer i første forsøk.

  – Det er en fantastisk følelse. Jeg var sliten siden jeg kom rett fra X-games, men jeg greide å komme meg, sa Ruud til arrangøren.

  Ruud har vunnet fire verdenscupkonkurranser denne sesongen. Han har to seirer i slopestyle og to i big air.

  df
  Foto: Privat

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste